. Ma József napja van.
Emberölés miatt ismét perbe fogják a túronyi gyilkost
2020-05-20 20:17:59
Emberölés miatt ismét perbe fogják  a túronyi gyilkost

Emberölés miatt ismét perbe fogják a túronyi gyilkost

Újabb emberölés miatt rendelt el perújítást a Pécsi Ítélőtábla annak a férfinak az ügyében, akit egy 2016-ban, Túronyban elkövetett gyilkosság miatt már 2019. januárjában jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek.

Az elítélt 2016 májusában fejszével ölte meg idős szomszédját, majd készpénzt, ingóságokat és okiratot vitt el a házából. A Pécsi Törvényszék a férfit nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette, valamint okirattal visszaélés vétsége miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte azzal, hogy legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. A Pécsi Ítélőtábla a törvényszék ítéletét helybenhagyta.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az ügyben perújítási indítványt terjesztett elő, ugyanis az elítélttel szemben időközben újabb büntetőeljárás indult. A gyanú szerint a férfi 2017 februárjában bement egy idős nő házába, majd miközben értékek után kutatott, a sértett
észrevette őt.  Leleplezésének elkerülése érdekében az idős nőt egy késsel megszúrta, majd a házban több helyiségben tüzet okozott. A bántalmazás során földre került sértett füstbelégzés okozta szén-monoxid mérgezés következtében elhunyt.

A perújítási indítvány benyújtása azért volt szükséges, mert a több ember sérelmére elkövetett emberölési cselekmények külön eljárásban nem bírálhatók el, ha az utóbb felderített cselekményt a korábbi elbírálása előtt követték el.

 Miután a perújítás törvényben meghatározott feltételei az ügyben fennálltak, ezért az ítélőtábla az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a perújítást és az iratokat az eljárás lefolytatása végett megküldte a Pécsi Törvényszéknek.

A megismételt eljárás lehetőséget nyújt arra, hogy a bíróság egy eljárásban bírálja el a terhelt mindkét sértett sérelmére elkövetett élet elleni cselekményét.

Utoljára frissítve: 2020-05-20 20:20:01

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Határtalan lehetőségek az agykutatás hónapján kognitív képességeink fejlesztésére.
Bővebben >>