. Ma Béla napja van.
Én a megbélyegzett
2018-07-18 01:08:04
Én a megbélyegzett

Én a megbélyegzett

A Borderline szindrómában szenvedő Kneszl Beáta Carmen Én a megbélyegzett című könyvéről szervezett író-olvasó találkozót Szekszárdon a Gyöngysor Alapítvány.

A Gyöngysor Alapítvány által szervezett író-olvasó találkozó vendége volt Kneszl Beáta Carmen, aki könyvet írt Borderline szindrómájáról, életéről, betegségéről, lelki mélyrepüléséről és helytállásáról.

A szekszárdi Gyöngysor Alapítvány kórházból kikerült lelki betegeknek segít abban, hogy újra vissza tudjanak illeszkedni az életbe. E mellett az időseknek és a  krízis helyzetben élők sorsát is szívükön viselik. Az általuk felvállalt misszióba jól illeszkedik Kneszl Beáta Carmen könyve, sorsa, lelki kálváriája. Az írónő 2016-ban megkapta az Ébredések Alapítványtól az Antistigma díjat, amelyet olyan íróknak, betegeknek ítélnek oda, akik a médiában szót emelnek a pszichiátriai betegek megbélyegzése ellen.

- Én nyíltan vállaltam a titkomat, és ha ez ára annak, hogy akár egyetlen ember életét megmenthetem, akkor megérte – hangsúlyozza  Kneszl Beáta Carmen, akinek ugyan két diplomája van, angolul beszél, mégsincs munkája.

Az író-olvasó találkozóval a Gyöngysor alapítvány egy régi terve valósult meg, amelyen az írónő az Én a megbélyegzett címmel megjelent könyvéről beszélt, amelynek megírásával a sortársainak is szeretne segítséget nyújtani abban, hogy miként kommunikálják a külvilág felé a betegségüket, hiszen olyan neves személyiségek, mint József Attila, Angelina Jolie, Beethoven, Diana hercegnő is szenvedtek tőle.

Utoljára frissítve: 2018-07-18 17:40:41

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>