. Ma Auguszta napja van.
Energiatakarékosabb, olcsóbb működés
2018-09-27 02:21:10
 Energiatakarékosabb, olcsóbb működés

Energiatakarékosabb, olcsóbb működés

Tovább folytatódik a szigetvári kórház infrastrukturális fejlesztése, ennek részeként. napelemes rendszert telepítenek az intézmény melletti területre.

A 243  millió uniós támogatásból  megvalósuló Napelemes rendszer telepítése a szigetvári kórházban címet viselő fejlesztés legfontosabb eleme annak az 1764 napelem-panelnek az  elhelyezése a kórház mellett, amelyek együtt évi 485 kWh megújuló energiát termelnek, miközben évente csaknem 170 tonnával csökkentik az intézmény által kibocsátott szén-dioxid mennyiségét.
 
A szigetvári kórház utóbbi tíz esztendőben elvégzett jelentős fejlesztéseinek sorába illeszkedő projekt elsődleges célja a villamosenergia-fogyasztás költségeinek jelentős csökkentése, az energiafelhasználás hatékonyságának növelése, az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése.


A kórház melletti beépítetlen zöldterületre összesen 1764 darab napelem-panelt és 16 darab Fronius típusú invertert - a napelemek által termelt egyenáramot váltóárammá alakító berendezés -  telepítenek. A fotovoltaikus (napelemes) rendszer részlegesen kiváltja az épület fosszilis alapú villamosenergia-felhasználását, hozzájárulva egyben a klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak mérsékléséhez, az egészséges és fenntartható környezet megteremtéséhez. Közvetett módon pedig a hatékonyabb, színvonalasabb gyógyításhoz.


A kórház 2007. óta nagyszabású infrastrukturális átalakítások, Európai Uniós forrású fejlesztések zajlottak, ennek keretében az épület felújítások mellett sor került az egyes , osztályok rehabilitációjára, az orvosi ügyelet és szakellátások fejlesztésére. E mellett gépeket, berendezéseket vásároltak, valamint a dolgozók részére képzéseket szerveztek. Ezek mindegyike azt a célt szolgálta és szolgálja, mind a mai napig,  hogy még jobb körülmények között gyógyulhassanak a betegek, a kórház dolgozói ideális munkafeltételekkel végezhessék – jellemzően életmentő – feladataikat és a korszerű infrastruktúrának köszönhetően csökkenjenek a működtetési, fenntartási, karbantartási, illetve rezsiköltségek.

További híreink
Tavaszvárás és húsvéti készülődés
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megrendezik Országos Ifjúsági Tojásfestő Versenyt is.
2024-03-29 02:07:48, Hírek, Környezetünk Bővebben
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Idén május 18. és 26. között várja a zenekedvelőket a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál, melynek nyitóeseménye...
Bővebben >>