. Ma Andrea napja van.
Energiatudatosság és a mesterséges intelligencia
2023-04-12 02:22:41
Energiatudatosság és a mesterséges intelligencia

Energiatudatosság és a mesterséges intelligencia

Napjainkat is átszövő, a jövő fejlődését meghatározó terület köré szerveződik a XVI. Pollack Expo, amelyet az Expo Centerben rendez meg  a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara április 13 és 14 között.

Miként használható az épületek belső és külső tereinek tervezéséhez a mesterséges intelligencia, hogyan fejlődtek az autóipari vezérlőrendszerek az ABS-től az önvezetés irányába, miként zöldíthetők az ipari épületek a talajszondás CO2-csökkentéssel? – a kérdésekre a mesterséges intelligencia és az energiatudatosság szem előtt tartásával adhatók válaszok. A 100 tudományos előadás mellett látványos bemutatók,  valamint mintegy 130 kiállító cég, konferenciák és interaktív programok várják a tudomány és a jövő iránt érdeklődőket.

A Pollack Expo a PTE MIK legkiemelkedőbb szakmai rendezvénye, egyben az egyetem, az ipar és a mérnöktársadalom találkozóhelye. A kiállító cégek standján a látogatók megismerkedhetnek a műszaki, illetve a mérnöki tudományok újdonságaival és megoldásaival, a szakmai bemutatókon, valamint az építőiparhoz, az épületgépészethez és a gépészethez, az informatikához és a környezetiparhoz, illetve a villamosiparhoz kapcsolódó szakmai előadásokon pedig a modern anyagok és eljárások, a jövő technológiáját fejlesztő kutatások kerülnek fókuszba.

Az energiatudatosság szinte minden szekcióban szerepet kap, az expon rendezik meg az Emberközpontú komfort és energetika konferenciát, amely a jelenleg a mesterséges intelligencia felhasználásával folyó komfortelméleti kutatásokat foglalja össze. A IV. Kéménytechnológiák Konferencián bemutatkozik a Kéményjobbítók Országos Szövetsége, a programok között ismét megrendezik a tavaly nagy sikert hozó zsaluzatépítő versenyt egyetemi hallgatók részére, a legnagyobb kiállítótérben pedig többek között elektromos járműveket is láthat a közönség. Mivel a kar hallgatóinak 20 százaléka az  angol nyelvű képzésben vesz részt, évről évre nő az ezen a nyelven zajló szekciók száma.  Idén ennek részeként az építőipar és informatika  területéről hangoznak el előadások, valamint a Breuer Marcell Doktori Iskola is bemutatja kiemelkedő doktori értekezéseit.

A szakmai kiállításra a Dél-Dunántúl építészeit, mérnökeit, kivitelezőit, egyetemi hallgatóit és középiskolai diák-jait is várják, de azok számára is hasznos lehet a kétnapos rendezvény, akik építkezést, felújítást terveznek, esetleg a műszaki újdonságok iránt érdeklődnek. Különleges bemutató-kamionnal érkezik a tech óriás Huawei, ami több mint 80 négyzetméteren mutatja be llegújabb fejlesztéseit.

Az eseményre többek között játékokkal és nyereményekkel, valamint vezetett, interaktív szakmai túrákkal várják a régió középiskolás diákjait és tanáraikat. A szakmai túrákon a fiatalok megismerhetik a mérnöki pályákat, a kiállítások mentén a kar hallgatói által készített munkákat, betekintést nyerhetnek a mérnökképzés mindennapjaiba, az egyetemi élet sajátosságaiba.

A Pollack Expon rendezik meg a „Tervezz te is ökoházat!” innovációs középiskolai versenyt, valamint a Körber Innovathon díjátadójára is itt kerül sor, utóbbin azokat a PTE MIK-es egyetemistákat jutalmazzák, akik a Körber Hungária Kft. által kiírt gépészipari feladatokat a legmagasabb minőségben oldották meg.

További híreink
Varieték hangulata a Zsolnay Negyed Éjszakáján
Exkluzív éjszakai tárlatvezetések, tűzshow, gyerekprogramok, slam poetry, koncertek, bűvész és akrobata előadások várják az érdeklődőket Pécsen a Zsolnay Negyedben.
2023-09-15 02:18:53, Hírek, Fókuszban Bővebben
A SzínHáz borai: Rozé ‘22 és a Summa Merlot
Folytatódik a Pécsi Nemzeti Színház és a Pécsi Tudományegyetem együttműködése.
2023-05-26 22:58:29, Hírek, Fókuszban Bővebben
Állatvédelmi jótanácsok a zord hideg esetére
Az elkövetkező napokban durva fagyok jönnek.
2022-12-19 21:44:12, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>