. Ma Orbán napja van.
Energiatudatosság és a mesterséges intelligencia
2023-04-12 02:22:41
Energiatudatosság és a mesterséges intelligencia

Energiatudatosság és a mesterséges intelligencia

Napjainkat is átszövő, a jövő fejlődését meghatározó terület köré szerveződik a XVI. Pollack Expo, amelyet az Expo Centerben rendez meg  a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara április 13 és 14 között.

Miként használható az épületek belső és külső tereinek tervezéséhez a mesterséges intelligencia, hogyan fejlődtek az autóipari vezérlőrendszerek az ABS-től az önvezetés irányába, miként zöldíthetők az ipari épületek a talajszondás CO2-csökkentéssel? – a kérdésekre a mesterséges intelligencia és az energiatudatosság szem előtt tartásával adhatók válaszok. A 100 tudományos előadás mellett látványos bemutatók,  valamint mintegy 130 kiállító cég, konferenciák és interaktív programok várják a tudomány és a jövő iránt érdeklődőket.

A Pollack Expo a PTE MIK legkiemelkedőbb szakmai rendezvénye, egyben az egyetem, az ipar és a mérnöktársadalom találkozóhelye. A kiállító cégek standján a látogatók megismerkedhetnek a műszaki, illetve a mérnöki tudományok újdonságaival és megoldásaival, a szakmai bemutatókon, valamint az építőiparhoz, az épületgépészethez és a gépészethez, az informatikához és a környezetiparhoz, illetve a villamosiparhoz kapcsolódó szakmai előadásokon pedig a modern anyagok és eljárások, a jövő technológiáját fejlesztő kutatások kerülnek fókuszba.

Az energiatudatosság szinte minden szekcióban szerepet kap, az expon rendezik meg az Emberközpontú komfort és energetika konferenciát, amely a jelenleg a mesterséges intelligencia felhasználásával folyó komfortelméleti kutatásokat foglalja össze. A IV. Kéménytechnológiák Konferencián bemutatkozik a Kéményjobbítók Országos Szövetsége, a programok között ismét megrendezik a tavaly nagy sikert hozó zsaluzatépítő versenyt egyetemi hallgatók részére, a legnagyobb kiállítótérben pedig többek között elektromos járműveket is láthat a közönség. Mivel a kar hallgatóinak 20 százaléka az  angol nyelvű képzésben vesz részt, évről évre nő az ezen a nyelven zajló szekciók száma.  Idén ennek részeként az építőipar és informatika  területéről hangoznak el előadások, valamint a Breuer Marcell Doktori Iskola is bemutatja kiemelkedő doktori értekezéseit.

A szakmai kiállításra a Dél-Dunántúl építészeit, mérnökeit, kivitelezőit, egyetemi hallgatóit és középiskolai diák-jait is várják, de azok számára is hasznos lehet a kétnapos rendezvény, akik építkezést, felújítást terveznek, esetleg a műszaki újdonságok iránt érdeklődnek. Különleges bemutató-kamionnal érkezik a tech óriás Huawei, ami több mint 80 négyzetméteren mutatja be llegújabb fejlesztéseit.

Az eseményre többek között játékokkal és nyereményekkel, valamint vezetett, interaktív szakmai túrákkal várják a régió középiskolás diákjait és tanáraikat. A szakmai túrákon a fiatalok megismerhetik a mérnöki pályákat, a kiállítások mentén a kar hallgatói által készített munkákat, betekintést nyerhetnek a mérnökképzés mindennapjaiba, az egyetemi élet sajátosságaiba.

A Pollack Expon rendezik meg a „Tervezz te is ökoházat!” innovációs középiskolai versenyt, valamint a Körber Innovathon díjátadójára is itt kerül sor, utóbbin azokat a PTE MIK-es egyetemistákat jutalmazzák, akik a Körber Hungária Kft. által kiírt gépészipari feladatokat a legmagasabb minőségben oldották meg.

További híreink
Varieték hangulata a Zsolnay Negyed Éjszakáján
Exkluzív éjszakai tárlatvezetések, tűzshow, gyerekprogramok, slam poetry, koncertek, bűvész és akrobata előadások várják az érdeklődőket Pécsen a Zsolnay Negyedben.
2023-09-15 02:18:53, Hírek, Fókuszban Bővebben
A SzínHáz borai: Rozé ‘22 és a Summa Merlot
Folytatódik a Pécsi Nemzeti Színház és a Pécsi Tudományegyetem együttműködése.
2023-05-26 22:58:29, Hírek, Fókuszban Bővebben
Állatvédelmi jótanácsok a zord hideg esetére
Az elkövetkező napokban durva fagyok jönnek.
2022-12-19 21:44:12, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Dél-Dunántúlon terjeszkedik a közép-kelet-európai régió munkaerő-szolgáltató piac meghatározó szereplője.
Bővebben >>