. Ma Gedeon napja van.
Enyhén emelkedhet a kalászos vetőmagok ára
2018-08-07 02:31:51
 Enyhén emelkedhet a kalászos vetőmagok ára

Enyhén emelkedhet a kalászos vetőmagok ára

Az idei előrejelzés a végfelhasználói árak enyhe emelkedésével számol, nettó 96.000 forintos tájékoztató  árat tett közzé a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

 

Mint Takács Géza, a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke elmondta, az őszi búza és a tritikálé vetőmagjából a várható készletek megfelelő, 40 százalék körüli felújítási lehetőségét tesznek lehetővé, azonban az őszi árpa esetében a vetésterület csökkenése miatt - az előző évivel azonosat feltételezve - akár vetőmaghiány is lehet.


Az előző évről nem maradt raktáron nagyobb mennyiségű vetőmag.  Az őszi búzából azonban kissé több, mintegy  100-500 tonnás készlet áll rendelkezésre. A vetőmag célú őszi búza átlagtermése évek óta stabil, az őszi árpa és a tritikálé azonban  egyre többször az előző évinél magasabb termésátlagot produkál.

 

Ebben az esztendőben annak hatására, hogy emelkedtek a kalászosok árai, s várhatóan növekednek a termelési költségek is, a vetőmag végfelhasználói árának enyhe növekedésével kell a termelőknek számolni.

További híreink
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Száz alkotó mutatkozik be az Országos Kerámiaművészeti Triennálén Pécsen.
Bővebben >>