. Ma Norbert napja van.
Építőipari nívódíjas az orvoskar új épülettömbje
2023-03-21 21:01:15
Építőipari nívódíjas az orvoskar új épülettömbje

Építőipari nívódíjas az orvoskar új épülettömbje

Középület-oktatási kategóriában a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar új elméleti tömbje Építőipari nívódíjat nyert.  Az elismerésért  járó táblát  a díjazott épületben helyezték el.

Az Építőipari Nívódíj pályázati felhívását huszonkettedik alkalommal hirdette meg az Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriuma. amelyet idén a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar új elméleti tömbje  nyert el.  Többek között  azért, mert  szervesen  kapcsolódik a régi elméleti tömbhöz, és kutatási, oktatási, közösségi helyiségek sokaságát foglalja magába. Az épület külső és belső építészeti megfogalmazása elegáns és praktikus. Többféle feladatnak felel meg egyszerre, esztétikailag is kifogástalan. Megfelelő komfortélményt nyújt, különösen az előadók világítása, szellőzése, funkcióváltása, belsőépítészete kiemelkedően megoldott. Domboldali, elegáns környezetbe illő, kiemelkedő építészeti alkotás.

Mint ismert, az orvoskar új épületét 2021 szeptemberében adták át, amellyel a főépület egy új, 12.000 négyzetméteres szárnnyal bővült a Modern Városok Program keretében. A legmodernebb technológiai újításokat is felvonultató épületrész a korábbiaknál is magasabb minőségű elméleti és gyakorlati oktatási környezetet tesz lehetővé a több mint ezerötszáz magyar, és mintegy kétezer külföldi hallgató, valamint az oktatók, kutatók számára.

Utoljára frissítve: 2023-03-21 21:15:03

További híreink
A négylábú barátokról szólt a családi nap
Az örökbefogadást népszerűsítő, a felelős állattartást a középpontjába helyező Egy nap a négylábú barátokért elnevezéssel tartott családi napra várta a pécsi Morpheus Ala...
2023-06-05 16:28:29, Hírek, Környezetünk Bővebben
Új lehetőségeket, változatos programok
Új lehetőségeket, változatos programokat kínál a Pécsi Egyetemi Borbirtok.
2023-06-02 22:42:35, Hírek, Környezetünk Bővebben
Hild Music Garden Pécs szívében
Pécs belvárosának szívében található Hild udvar ad helyet Hild Music Garden programsorozatának.
2023-06-02 22:39:46, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Stratégiai együttműködéseket kötött Magnus Aircraft Kínában.
Bővebben >>