. Ma Orbán napja van.
Építőipari nívódíjas az orvoskar új épülettömbje
2023-03-21 21:01:15
Építőipari nívódíjas az orvoskar új épülettömbje

Építőipari nívódíjas az orvoskar új épülettömbje

Középület-oktatási kategóriában a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar új elméleti tömbje Építőipari nívódíjat nyert.  Az elismerésért  járó táblát  a díjazott épületben helyezték el.

Az Építőipari Nívódíj pályázati felhívását huszonkettedik alkalommal hirdette meg az Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriuma. amelyet idén a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar új elméleti tömbje  nyert el.  Többek között  azért, mert  szervesen  kapcsolódik a régi elméleti tömbhöz, és kutatási, oktatási, közösségi helyiségek sokaságát foglalja magába. Az épület külső és belső építészeti megfogalmazása elegáns és praktikus. Többféle feladatnak felel meg egyszerre, esztétikailag is kifogástalan. Megfelelő komfortélményt nyújt, különösen az előadók világítása, szellőzése, funkcióváltása, belsőépítészete kiemelkedően megoldott. Domboldali, elegáns környezetbe illő, kiemelkedő építészeti alkotás.

Mint ismert, az orvoskar új épületét 2021 szeptemberében adták át, amellyel a főépület egy új, 12.000 négyzetméteres szárnnyal bővült a Modern Városok Program keretében. A legmodernebb technológiai újításokat is felvonultató épületrész a korábbiaknál is magasabb minőségű elméleti és gyakorlati oktatási környezetet tesz lehetővé a több mint ezerötszáz magyar, és mintegy kétezer külföldi hallgató, valamint az oktatók, kutatók számára.

Utoljára frissítve: 2023-03-21 21:15:03

További híreink
Minden, amire egy gyerekszív csak vágyhat
Ismét a Zsolnay Negyedben rendezik meg a Városi Gyereknapot Pécsen, kicsiknek, nagyobbaknak és a felnőtteknek is kínálnak szórakozási lehetőséget.
2024-05-24 22:00:29, Hírek, Környezetünk Bővebben
Utcára fel! - urban art fesztivál Pécsen
Urban art fesztivál helyszíne lesz Pécs május 24 és szeptember 22 között.
2024-05-24 21:47:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
A vadhús fogyasztásának előnyei
Szarvas és mangalica húsból készült stifoldert, vaddisznópörköltet is lehetett kóstolni a Nemzeti Agrárkamara Baranya Vármegyei Szervezete immár hagyományos vadétel kósto...
2024-05-22 22:19:15, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Három – különböző tematikájú - napközis táborral várja a gyerekeket nyáron a Zsolnay Örökségkezelő. ...
Bővebben >>