. Ma Auguszta napja van.
Építőipari nívódíjas az orvoskar új épülettömbje
2023-03-21 21:01:15
Építőipari nívódíjas az orvoskar új épülettömbje

Építőipari nívódíjas az orvoskar új épülettömbje

Középület-oktatási kategóriában a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar új elméleti tömbje Építőipari nívódíjat nyert.  Az elismerésért  járó táblát  a díjazott épületben helyezték el.

Az Építőipari Nívódíj pályázati felhívását huszonkettedik alkalommal hirdette meg az Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriuma. amelyet idén a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar új elméleti tömbje  nyert el.  Többek között  azért, mert  szervesen  kapcsolódik a régi elméleti tömbhöz, és kutatási, oktatási, közösségi helyiségek sokaságát foglalja magába. Az épület külső és belső építészeti megfogalmazása elegáns és praktikus. Többféle feladatnak felel meg egyszerre, esztétikailag is kifogástalan. Megfelelő komfortélményt nyújt, különösen az előadók világítása, szellőzése, funkcióváltása, belsőépítészete kiemelkedően megoldott. Domboldali, elegáns környezetbe illő, kiemelkedő építészeti alkotás.

Mint ismert, az orvoskar új épületét 2021 szeptemberében adták át, amellyel a főépület egy új, 12.000 négyzetméteres szárnnyal bővült a Modern Városok Program keretében. A legmodernebb technológiai újításokat is felvonultató épületrész a korábbiaknál is magasabb minőségű elméleti és gyakorlati oktatási környezetet tesz lehetővé a több mint ezerötszáz magyar, és mintegy kétezer külföldi hallgató, valamint az oktatók, kutatók számára.

Utoljára frissítve: 2023-03-21 21:15:03

További híreink
Tavaszvárás és húsvéti készülődés
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megrendezik Országos Ifjúsági Tojásfestő Versenyt is.
2024-03-29 02:07:48, Hírek, Környezetünk Bővebben
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Száz alkotó mutatkozik be az Országos Kerámiaművészeti Triennálén Pécsen.
Bővebben >>