. Ma Judit napja van.
Escargo Szobaszínház-egy különleges kulturális tér
2020-10-10 19:59:03
Escargo Szobaszínház-egy különleges kulturális tér

Escargo Szobaszínház-egy különleges kulturális tér

Escargo Szobaszínház, ami  színház és rendezvénytér egyben.

Az ötven nézőt befogadni képes – egy korábbi ipari létesítményben kialakított -  új kulturális tér létrehozói fő küldetésüknek tartják, hogy közelebb hozzák egymáshoz a művészeket és a közönséget.

Az Apolló Kulturális Egyesület idén ünnepeli alapításának 20. évfordulóját, a fenntartásában működő Escargo Hajója Színházi Nevelési Szövetkezet, és az Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola pedig alapításának 15. évfordulóját. Valódi jubileumi-születésnapi ajándék tehát az új játszóhely.

A Színházi Társulat immáron saját helyszínen mutathatja be a régi és új színházi és tantermi előadásait, valamint otthont ad az Eck Imre Művészeti Iskola rendezvényeinek, növendék és tanári hangversenyeinek, tanszaki koncertjeinek.

Mindezeken felül tartanak majd  mini koncertek, könnyű és komolyzenei programokat, családi hétvégéket, ez utóbbiakon drámapedagógusok, tánctanárok, kézművesek foglalkoznak, alkotnak a helyi közösség vállalkozó kedvű tagjaival.

Az új kulturális tér befogadó színházként is működik majd, láthatók lesznek neves társulatok előadásai. Többek között a Hajdu Szabolcs vezetésével működő Látókép Ensemble, Nézőművészeti Kft. és a MANNA közös produkciói, a RÉV, a Kerekasztal, az Y csoport, Farkas Franciska - magyar és angol nyelvű előadásai, valamint Beck Zoli szerzői estjei, irodalmi - zenei produkciói.

Az Escargo Szobaszínház attól is eltér más játszóhelyektől, hogy előadásaira jellemző, hogy  a művészek és a közönség bensőséges kapcsolatában áll egymással, az előadásokat közönségtalálkozók, kötetlen beszélgetések követik, amelyeken a „laikus” néző betekintést nyer a kulisszák mögötti alkotófolyamatokba.

A hivatalos megnyitó három napos lesz, melynek során igyekszik minden oldaláról bemutatkozni az új rendezvénytér. Az október 22-i nyitóünnepséget követően a Szilveszter című dráma lesz látható, október 23-án a Corvin-19 előadást nézheti meg a közönség. Ezután növendék- és tanári hangversenyek következnek, majd csillagfényes teraszpartit tartanak. A harmadik napon, október 24-én az Ernelláék Farkaséknál kerül színre.

Utoljára frissítve: 2020-10-10 19:59:37

További híreink
Vidd magaddal a művészetet!
A Pécsi Galéria karácsonyig tartó kampányt hirdetett Vidd haza a művészetet címmel.
2020-11-26 19:27:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Kiemelt helyen az alapvető digitális készségek
Az Oktatási és Képzési Figyelő az unióban és a tagállamaiban folyó oktatás és a képzés alakulását elemzi.
2020-11-12 19:50:18, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Parkolóház is épül
Csaknem hat milliárd forintos kiegészítő támogatást nyújt a kormányzat a Pécsi Tudományegyetem fejlesztéseire, a Modern Városok Program keretében.
2020-11-03 20:35:37, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás miatt emelt vádat az ellen a tamási fiatalember ell...
Bővebben >>