. Ma Norbert napja van.
Évtizedek óta fennálló problémákat orvosolnak
2022-02-04 02:20:55
Évtizedek óta fennálló problémákat orvosolnak

Évtizedek óta fennálló problémákat orvosolnak

Közterületek, közösségi terek és önkormányzati bérlakások újulnak meg a Siklós Váralja szegregátum rehabilitációja projekt keretében a baranyai kisvárosban.

 Az elmúlt hónapban indult, a Váralja utca fejlesztését és az ott élők  életkörülményeinek jelentős javulását eredményező projekt munkálatai várhatóan 2022 szeptemberében fejeződnek be. A fejlesztés célja, Siklós turisztikailag is fontos városrészében élők lakhatási körülményeinek javítása, valamint a közösségfejlesztés lehetőségének megteremtése, a Váralja utcaiak integrációjának elősegítése.
 
Az elkövetkező 8 hónapban összesen 18 önkormányzati bérlakás újul meg a város különböző pontján. A Váralja utca komplex felújítása során pedig számos közösségi funkciót és biztonságos életkörülményt adó fejlesztés is megvalósul. Játszóteret építenek, valamint létrehoznak egy  parkolóval ellátott közösségi teret. E mellett gyalogos sétányt, valamint, a várkertbe vezető túraösvényt hoznak létre. Az utcában három ingatlan felújítását követően új funkciót kap, az egyik alkotóház lesz, egy másik Polgárőrházként működik majd, valamint egy szolgálati lakást is kialakítanak. Ezen felül  sor kerül a közlekedési útvonalak rekonstrukciójára, a csapadékvíz-elvezetés megoldására is, ez utóbbival egy évtizedek óta fennálló probléma oldódik meg.

A  több mint 756 milliós beruházás európai uniós  és a magyar kormány által nyújtott források felhasználásával valósul meg. Az ehhez kapcsolódó szociális projektekhez elnyert támogatásokkal Baranya legnagyobb integrációs programja valósul meg, ugyanis több, mint 915 millió forintot fordít Siklós Váralja utca fejlesztésére és az ott élők körülményeinek javítására.

További híreink
Frank Sinatra szimfonikus swingest
A swing nem csupán a zene és a tánc egymásba gabalyodása, hanem egy kortalan életérzés: az előadók és a közönség magával ragadó együtt lüktetése.
2023-03-04 02:20:42, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
APAktiviti - különleges társasjáték
Új társasjátékot alkottak a pécsi sürgősségi szakemberek, ez az APAktiviti .
2022-07-22 21:07:38, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Két nap Vasarely jegyében
A Pécsi Nemzeti Színház a Pécsen született festő és szobrász, Victor Vasarely előtt két napos programsorozattal tiszteleg május 27-én és 28-án.
2022-05-24 20:19:59, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A kutatás és a gyakorlat keresztmetszete, a szakma találkozóhelye.
Bővebben >>