. Ma Ferenc napja van.
Évtizedek óta fennálló problémákat orvosolnak
2022-02-04 02:20:55
Évtizedek óta fennálló problémákat orvosolnak

Évtizedek óta fennálló problémákat orvosolnak

Közterületek, közösségi terek és önkormányzati bérlakások újulnak meg a Siklós Váralja szegregátum rehabilitációja projekt keretében a baranyai kisvárosban.

 Az elmúlt hónapban indult, a Váralja utca fejlesztését és az ott élők  életkörülményeinek jelentős javulását eredményező projekt munkálatai várhatóan 2022 szeptemberében fejeződnek be. A fejlesztés célja, Siklós turisztikailag is fontos városrészében élők lakhatási körülményeinek javítása, valamint a közösségfejlesztés lehetőségének megteremtése, a Váralja utcaiak integrációjának elősegítése.
 
Az elkövetkező 8 hónapban összesen 18 önkormányzati bérlakás újul meg a város különböző pontján. A Váralja utca komplex felújítása során pedig számos közösségi funkciót és biztonságos életkörülményt adó fejlesztés is megvalósul. Játszóteret építenek, valamint létrehoznak egy  parkolóval ellátott közösségi teret. E mellett gyalogos sétányt, valamint, a várkertbe vezető túraösvényt hoznak létre. Az utcában három ingatlan felújítását követően új funkciót kap, az egyik alkotóház lesz, egy másik Polgárőrházként működik majd, valamint egy szolgálati lakást is kialakítanak. Ezen felül  sor kerül a közlekedési útvonalak rekonstrukciójára, a csapadékvíz-elvezetés megoldására is, ez utóbbival egy évtizedek óta fennálló probléma oldódik meg.

A  több mint 756 milliós beruházás európai uniós  és a magyar kormány által nyújtott források felhasználásával valósul meg. Az ehhez kapcsolódó szociális projektekhez elnyert támogatásokkal Baranya legnagyobb integrációs programja valósul meg, ugyanis több, mint 915 millió forintot fordít Siklós Váralja utca fejlesztésére és az ott élők körülményeinek javítására.

További híreink
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egyszer s mindenkorra vége a fényűző életnek. A pénzügyőri akcióval érintett bűnszervezet számlagyárként működ...
Bővebben >>