. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Februári forgatag a Zsolnay Negyedben
2023-02-02 09:19:49
Februári forgatag  a Zsolnay Negyedben

Februári forgatag a Zsolnay Negyedben

Pécsett februárban  fellép Vecsei H. Miklós, Hernádi Judit és a Carson Coma is.

A Zsolnay Kulturális Negyedben az elkövetkezendő hetekben kiderül, hogy merre induljon el, aki új otthont akar találni a tejútrendszerben. Mindemellett Valentin-napi kalandozás, színházi előadások és új kiállítások várják a látogatókat. Február 2-án Beck Zoli és Vecsei H. Miklós „Kártyajáték” című estjét láthatja a közönség, február 9-én Bergics Andris és barátai, majd 24-én a Vizin zenekar tart táncházat. Február 11-én a Carson Coma érkezik az E78-ba, Valentin-napi kalandozás várja a szerelmeseket február 14-én a Planetárium égboltján. A Metronóm Jazz Klub következő vendége február 16-án pedig az Andrej Prozorov Trio lesz.

A kézműveskedés kedvelőinek szombatonként a Kerámia élményfestést és a Csempehajtogatást tartanak, ahol Zsolnay motívumú képeslapokat készíthetnek. Az igen népszerű a Varázsóra nevet viselő látványos fizikai bemutató februárban új előadással indul Nem élhetünk mágnesesség nélkül! címmel.

A Kodály Központban a Pannon Filharmonikusok programjai mellett február 10-én a Parno Graszt 30 éves jubileumi koncertjére kerül sor. Hernádi Judittal érkezik a Zsolnay Színházba Dan Gordon: Becéző szavak című darabja február 27-én, másnap a Budapesti Fesztiválzenekar lép fel a hangversenyteremben.

Kozmikus iránytű. Merre induljon, aki új otthont akar találni a tejútrendszerben? – ezzel a címmel tart előadást február 8-án Hegedűs Tibor csillagász, asztrofizikus az Egy kis esti fizika sorozat keretében a Művészetek és Irodalom Házában. Február 15-én érkezik a Sopianae Slam Poetry Klub. Az OSZIP Pécs Színészképzés 14. évfolyama három előadással készül február 20-án: A szerelem zsoldosai – zenés párterápia, február 25-én  A szörnyek, avagy akik megingatták az államot  és február 27-én a Piranhák  lesz látható.

GraphicPécs2022 kiállításai február 12-ig láthatók az m21 Galériában. A Pécsi Galériában Lehetséges jelen címmel február 9-én nyílik Palatinus Dóra egyéni kiállítása. Csatlós Kitti Asztrid: Nocturnal predators nevet viselő tárlata február 10-től tekinthető meg a Művészetek és Irodalom Háza Játékterében, Burkus Judit és Vercz Szilvia kiállítása pedig február 16-tól lesz látható  a Martyn Ferenc Galériában.

Utoljára frissítve: 2023-02-02 09:20:16

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>