. Ma Márk napja van.
Fegyház vár a kegyetlen gyilkosra
2015-11-10 17:14:20
Fegyház vár a kegyetlen gyilkosra

Fegyház vár a kegyetlen gyilkosra

Helybenhagyta az 1998-as pécsi Abaligeti úti emberölés elkövetőjére korábban kiszabott 13 év fegyházbüntetést  a Pécsi Ítélőtábla.


A vádlott, a 43 éves, büntetlen előéletű pécsi H. Gábor üzleti kapcsolatban állt a későbbi áldozattal, akivel elszámolási vitába keveredett. A sértett pénzt követelt a vádlottól, aki nem akart fizetni, ezért egy alkalommal a sértett megverte, vagy megverette H. Gábort.


 A vádlott 1997 végén elhatározta, hogy vitáját véglegesen rendezi a sértettel, ezért 1998. január 21-én - a neki alkalmanként testőrként dolgozó T.Cs. közreműködésével - az esti órákban a Pécsről Abaliget felé vezető útra csalta a sértettet.  Ott ismét heves vita alakult ki köztük, ami  során a vádlott egy szerszámnyéllel nagy erővel a fején, felsőtestén megütötte a sértettet, aki súlyos sérüléseket szenvedett, erősen vérzett. A súlyosan sérült, csaknem öntudatlan férfit a testőre közreműködésével az út szélén a korlátra ültették,  azonban  a magatehetetlen, eszméletét vesztő áldozat legurult a havas lejtőn. A vádlott utánament és késsel az arcát és fejét össze-vissza szurkálta, aminek következtében a férfi elvérzett.

A vádlott a bűncselekmény elkövetését követően külföldre szökött, ellene nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Két évvel ezelőtt akadtak a nyomára.  Angliában bujkált tizennégy éven át. Új személyazonosságot szerzett, egy fuvarozó cégnél targoncavezetőként, sofőrként dolgozott, ott talált rá 2012 márciusában a Nemzeti Nyomozó Iroda s fogták el az angol rendőrök. A vádlottat 2013 júniusában hozták Magyarországra.

A gyilkosságban részt vevő T.Cs-t rövid időn belül elfogták, bűnsegédként különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt jogerősen 8 év fegyházbüntetésre ítélték.
 
A táblabíróság Tóth Sándor bíró vezette büntetőtanácsa megalapozottnak találta a Pécsi Törvényszéknek Hamvas Gábor ügyében hozott elsőfokú ítéletét, amelyben a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés  büntette miatt 13 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet jogerős.

Utoljára frissítve: 2015-11-10 17:17:47

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Húsvétvasárnap kell majd a nyári időszámításra átállni, és ennek a sok negatív következménye mellett van egy k...
Bővebben >>