. Ma Márk napja van.
Fegyver, dohány, pálinka
2015-05-14 14:41:33
Fegyver, dohány, pálinka

Fegyver, dohány, pálinka

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Baranya megyei településen 40 kilogramm ismeretlen eredetű, adójegy nélküli fogyasztási dohányt és 55 liter adózatlan, magyar zárjegy nélküli pálinkát foglaltak le.

Az egyik ingatlanon egy 200 literes műanyag hordóból fél és egy kilogrammos kiszerelésben, valamint egy műanyag ládából ömlesztve összesen 40 kilogramm ismeretlen eredetű, adójegy nélküli, finomra vágott fogyasztási dohány, valamint 55 liter szintén adózatlan, magyar zárjegy nélküli pálinka került elő.

Az udvaron álló három gépjárműről kiderült, hogy – a NAV nyilvántartása szerint – azoknak olyan, az ingatlan tulajdonosához köthető cég a tulajdona, amelynek adótartozása van a NAV felé. Mivel a tartozás önkéntes teljesítésére a helyszínen nem került sor, a pénzügyőrök a gépjárműveket lefoglalták.

Az ingatlan tulajdonosa a több mint 1 millió forint értékű dohány- és alkoholtermékek származását nem tudta igazolni, ezért azokat a pénzügyőrök lefoglalták, egyidejűleg jövedéki eljárást, illetve költségvetési csalás tekintetében büntetőeljárást kezdeményeztek. A jövedéki bírság összege elérheti a másfél millió forintot.

 

Az ellenőrzéskor két lőfegyver is előkerült, amelyet az ingatlan tulajdonosa engedély nélkül tartott birtokában, így a helyszínre érkező rendőrök a fegyvereket lefoglalták és az elkövető ellen eljárást indítottak.

Utoljára frissítve: 2015-05-14 14:45:23

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pia, drog, függőségek. Bár a probléma minden esetben összetett, a legújabb kutatások szerint a háttérben ADHD ...
Bővebben >>