. Ma Bernadett napja van.
Fejlesztések a minőség emelésének jegyében
2018-07-12 23:26:26
Fejlesztések a minőség emelésének jegyében

Fejlesztések a minőség emelésének jegyében

Három saját fenntartású intézményének színvonalát-kínálatát is szigorúan felügyeli és bővíti a jövőben a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata.

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata lépésről lépésre valósítja meg oktatásstratégiai célkitűzését, hogy minél több német nemzetiségi óvodát, iskolát működtessen. Ezekben az egyébként kollégiummal is rendelkező oktatási központokban - szeptemberben összesen több mint kétezer gyermek és fiatal kezdheti meg a – részben egynyelvű német – tanulmányait, óvodai éveit.

A pécsi Koch Valéria Iskolaközpont a jövő tanév elején avathatja fel azt az újonnan épült szárnyát, amelyben 140 fős menza, tanároknak és vendégeknek berendezendő étkezde, korszerű konyha, valamint három új tanterem kap helyet. Ezzel a 400 millió forintból megvalósuló beruházással párhuzamosan zajlik az országos német önkormányzat résztulajdonában lévő városlődi ifjúsági tábor teljes körű felújítása, amelynek  első üteme hamarosan befejeződik, miközben már folyamatban van a második szakasz előkészítése.

A Német Szövetségi Köztársaság az előző évekhez hasonlóan most is a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata közreműködésével támogatja a hazánkban élő német közösség különféle kezdeményezéseit. A MNOÖ szakbizottságainak javaslatai nyomán a közgyűlés 11 pályázatot támogatott, összesen 5600 euró értékben, amelyek különböző régiókban működő német nemzetiségi önkormányzatok, egyesületek, intézmények közti kapcsolatok kialakítását, illetve fenntartását hivatottak elősegíteni. 35.000 eurós keretből húsz települési német önkormányzat által fenntartott óvoda bővítheti felszerelését, és a német belügyminisztérium további 18.000 euróval támogatja három új német nemzetiségi tanösvény kialakítását. Az ezzel kapcsolatos döntés alapján idén Bánd (Veszprém megye), Bátaszék (Tolna megye) és Csolnok (Komárom-Esztergom megye) foghat bele a maga tematikus tanösvényének a kialakításába.

A nemzetiségek állami támogatásának jelentős emelkedése is várható, a  kormány már jóváhagyta a szakmai bizottság azon módosító javaslatát, amelynek nyomán a 13 nemzetiség 2019-ben az ideinél csaknem 5 milliárd forinttal több forráshoz juthat.

Utoljára frissítve: 2018-07-12 23:29:30

További híreink
Csibészek a Csibészekért
A Pécsi Balett és a Szent István Lovagrend jótékonysági gálaestet rendez a csíksomlyói árvaházak javára Pécsett a Kodály Központban.
2019-02-17 21:07:38, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Hármas ünnep a Bóbitában
Jubilál a bábszínház, Sramó Gábor a Victor Vasarely-díjat, Czéh Dániel bábszínész a Hang Gábor díjat vehette át.
2019-02-16 22:45:15, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Végső búcsút vettek Sárkány Józseftől
Barátok, művészek, pályatársak vettek búcsút a tragikus hirtelenséggel, hatvanhárom éves korában elhunyt Sárkány József művészettörténésztől.
2019-02-14 23:03:51, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Négy tonna feletti hektáronkénti átlag napraforgóból sem elérhetetlen cél Magyarországon.
Bővebben >>