. Ma Alfonz napja van.
Fejlesztési stratégia a vidéki kulturális örökségek megőrzésére
2020-10-18 20:04:11
Fejlesztési stratégia a vidéki  kulturális örökségek megőrzésére

Fejlesztési stratégia a vidéki kulturális örökségek megőrzésére

Az Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 keretében valósul meg a közös örökség vidéki útvonalai projekt.


A program célja a közös kulturális és vidéki örökség fejlesztése és működtetése a kulturális értékek és hagyományok megőrzése érdekében, amellyel egyben hozzájárul a közös kulturális és vidéki örökség megismertetését, növeli az oda ellátogatók számát. Mindezt  olyan  egyedülálló tematikus vidéki útvonal-fejlesztéssel érik el a program megvalósítói,  ami az egyes területeken, térségekben kevésbé ismert látnivalókat kutatja fel és kapcsolja össze a már meglévő tematikus útvonalakkal, kerékpáros és turistaútvonalakkal, borutakkal és egyéb turisztikai célpontokkal.


A két magyar és két horvát partner együttműködésében megvalósuló projekt kiemelt kedvezményezettje, az orfűi önkormányzat, ami az elnyert források felhasználásával felújít és interaktív kovácsműhellyé alakít egy régi pajtát, ami ezt követően különböző workshopok helyszínéül szolgál majd. A két horvát partner közül az egyik, a Zeljeznicar Egyesület mozgatható Néprajzi Múzeumot hoz létre, amiben hagyományos etnológiai kiállításokat rendeznek majd.. A másik pedig, a Savez Poduzetnika Madara Hrvatska kibővíti egyedülálló turisztikai attrakciónak számító, Batinán található szoborparkját.

 

Az Orfű Turisztikai Egyesület pedig a különböző rendezvényeket menedzseli, valamint elvégzi a projekthez kapcsolódó kutatásokat. Megrendezésre a Kincses Baranya Fesztivál, a Tájházak Napja Fesztivál. E mellett hat szemináriumot, egy konferenciát és több workshopot, valamint és egy vidéki témájú művészeti tábor tartanak. Ezen kívül több kutatás foglalkozik a tematikus út koncepciójával, elkészül a vidéki térségek kulturális örökségeivel kapcsolatos fejlesztési stratégia.


A projekt 2020. május 1. és 2021. augusztus 31. között zajlik, 325 976,93 euró Európai Uniós támogatással.

Utoljára frissítve: 2020-10-18 20:05:31

További híreink
Német nemzetiségi nap gyerekeknek Liptódon
A mohácsi Park Utcai Katolikus Általános Iskolában 43. éve folyik német nemzetiségi nyelvoktatás, az intézmény számára fontos a magyarországi németek kultúrkincsének, hag...
2020-10-29 20:26:34, Hírek, Környezetünk Bővebben
A cél a gyümölcsöző együttműködés
Az informatikai és innovációs cégek valódi csomópontja lehet Pécsett a Hattyú ház első emeletén kialakított IT HUB Iroda.
2020-10-28 19:58:09, Hírek, Környezetünk Bővebben
Térjáték - új installációsorozat
A pécsi Művészetek és Irodalom Háza nemcsak programoknak, hanem kiállításoknak is otthont ad.
2020-10-26 20:15:50, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az október 23-ai hosszú hétvége és mindenszentek miatt változnak a menetrendek a Volán és a Tüke Busz járatain...
Bővebben >>