. Ma Emma napja van.
Felbecsülhetetlen értékű kezdeményezés
2020-01-16 21:45:26
Felbecsülhetetlen értékű kezdeményezés

Felbecsülhetetlen értékű kezdeményezés

Szerte Európából közel 75.000, tizennyolc éves fiatal adta be jelentkezését a DiscoverEU kezdeményezés legutóbbi, immáron negyedik fordulójában.


A meghatározott értékelési szempontok és tagállami kvóták alapján kiválasztottaknak 2020. április 1. és október 31. között lesz lehetőségük arra, hogy legfeljebb 30 napon keresztül beutazzák a kontinenst.


Mint Margarítisz Szhinász, az európai életmód előmozdításáért felelős alelnök a elmondta, áprilistól 20.000 fiatal lehet részese egy emlékezetes európai utazásnak, amelynek során testközelből ismerhetik meg az Európai Uniót országait. Az pedig, hogy a felfedezést nem egyedül, hanem társaikkal és más országokban élőkkel közösen tehetik meg, még izgalmasabbá és felejthetetlenebbé teszi a kalandot. Mindeközben egy szélesebb  informális és befogadó hálózat tagjai is lesznek egyben, akik utazásuk során közvetlenül megtapasztalhatják kontinensünk gazdagságát, valamint a sokféleség és a szolidaritás értékeit.


Mindehhez Marija Gabriel, az innovációért, a kutatásért, a kultúráért, az oktatásért és az ifjúságért felelős biztos a következőket tette hozzá.Bebarangolni Európát, találkozni más országbeli fiatalokkal, ezek mind olyan élmények, amelyek elősegítik az idegen kultúrák megértését, fejlesztik a nyelvi készségeket és növelik az önbizalmat. Az Európai Szolidaritási Testület keretében finanszírozott szolidaritási és önkéntes tevékenységekkel kiegészülve, a DiscoverEU felbecsülhetetlen értékű kezdeményezés az informális tanulási lehetőségek terén.


A sikeres pályázókkal hamarosan felveszik a kapcsolatot, hogy megkezdhessék útitervük összeállítását. A fiatalok alapesetben vasúton utaznak, de annak érdekében, hogy minél több helyre eljuthassanak Európában, olyan alternatív közlekedési eszközöket is igénybe vehetnek, mint a busz vagy a komp, illetve kivételes esetekben a repülőgépet is. Az utazási igazolvány mellett a résztvevők technikai segítséget és útmutatást is kapnak olyan témákban, mint a fenntartható utazás. A fiatalokat arra ösztönzik, hogy a DiscoverEU nagyköveteiként számoljanak be tapasztalataikról, továbbá, hogy a közösségi média segítségével lépjenek kapcsolatba utastársaikkal, és osszák meg történeteiket.


Minden résztvevő meghívást kap a nyár folyamán Európa-szerte különböző helyszíneken megrendezésre kerülő DiscoverEU-találkozókra. E találkozókon olyan kérdésekkel lehet közelebbről megismerkedni, mint például a fenntartható zöld Európa, amely a DiscoverEU kiemelt témája lesz 2020-ban. A kezdeményezés keretében tervezett tevékenységek közé tartozik még az önkéntes munka lehetősége és egy zöld útvonal kialakítása a fiatal világjárók.

Utoljára frissítve: 2020-01-16 21:46:43

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek m...
Bővebben >>