. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Felelős Állattartás Napja
2020-05-06 20:59:25
Felelős Állattartás Napja

Felelős Állattartás Napja

Május 6. a Felelős Állattartás Napja.

 

A jeles napot korábban állatvédő szervezetek hívták életre, felhívva a figyelmet arra, hogy míg az ember önálló döntések mellett éli az életét, a háziállatokért az ember tartozik felelősséggel. Járvány idején még inkább előtérbe kerülnek a házi kedvencek.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület a hobbicélú felelős állattartáshoz három alapvető dolgot  tart fontosnak.  Az egyik, hogy legyen megfelelő  helye a kutyának,  ne láncon tartsák, hanem  árnyékos kennelben,   szélvédett kuckóban. A gazdájának  legyen mindig annyi pénze, hogy ki tudja fizetni  az ételét, szükség esetén az állatorvost. S talán a legfontosabb, hogy legyen  elegendő ideje arra, hogy sétáljon, játszon, foglalkozzon vele. Ha ez a három alapvető dolog hiányzik, azt a kutya, macska  sínyli meg.

Mint Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője elmondta, hazánkban  még mindig nagyon sokan engedik feleslegesen szaporodni a kutyákat – macskákat. Ennek következményeként sok a kóbor állat, több  kölyök születik,  mint amennyi  a felelős állattartó.
Kitért arra is,az állatvédőknek megoldhatatlan problémák sokaságát okozzák a felelőtlen állattartók,  miattuk a millió kóbor állat, láncos kutyák százezreinek országa  lettünk.

Utoljára frissítve: 2020-05-06 21:00:04

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>