. Ma Márk napja van.
Félezer program a családoknak
2019-01-23 23:36:43
Félezer program a családoknak

Félezer program a családoknak

Csaknem félezer ingyenes, a családokat támogató program várta az érdeklődőket a Zsolnay Örökségkezelő Kultúrával a családokért elnevezésű  projektje keretében.


A két évvel ezelőtt útjára indított, uniós támogatással megvalósuló Kultúrával a családokért a kultúra eszközeivel kínált a családoknak élményszerű, ugyanakkor tartalmas programokat.  A most zárult projekt során közel 500 program valósult meg, amelyek között volt ismeretátadó, készségfejlesztő, tanácsadó és kikapcsolódást nyújtó egyaránt. A rendezvénysorozat népszerűségét  jól mutatja, hogy a pályázati vállalás szerint előzetesen  5000 látogatót vártak, ám ennek  csaknem  kétszerese, közel 10.000 érdeklődő vett részt rajtuk.


A projekt középpontjában a gyermekeket nevelő családokat voltak, akiknek testi-lelki-szellemi egészségét, mentálhigiénéjét, illetve mindennapi feszültségeik oldását szolgálták a programok. Ennek jegyében szervezték meg a Szülőakadémiát, amelyen előadást tartott többek között Bagdy Emőke, Uzsalyné  Pécsi Rita és Pál Ferenc atya is.


E mellett a célok között szerepelt, hogy  segítséget nyújtsanak  például ahhoz,  hogy miként dolgozható fell egy válás,  vagy egy beteg családtag esetén milyen segítség kapható. Az ezekre való igényt jól mutatta, hogy sokan vettek részt az Alzheimer Café, valamint a Válás és újjászületés önsegítő csoport  programjaiban.

 

Népszerűek voltak az olyan szórakoztató, közös családi élményeket kínáló programok is, mint az Együtt épít a család, az ÉlményMűhely, a Családi társasjáték vagy a Muzsikáló Családok című koncertsorozat, amelynek keretében a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának neves muzsikusai – köztük például a világhírű gordonkaművész, Várdai István – családtagjaikkal együtt léptek fel.


A Kultúrával a családokért programsorozat a Széchenyi 2020 program Védőháló a családokért című projektjébe illeszkedett, és az Európai Szociális Alap támogatásával valósult meg.

Utoljára frissítve: 2019-01-24 00:10:04

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A mesterséges megtermékenyítés hatásfokának növelése és az embriók maximális védelme érdekében csökkentették a...
Bővebben >>