. Ma Béla napja van.
Felgyúltak az ünnepi fények
2016-11-26 15:39:26
Felgyúltak az ünnepi fények

Felgyúltak az ünnepi fények

Ünnepi hangulatban  Pécs, kezdetét vette a VI. Adventi Kézműves és Mesevásár  a Széchenyi téren.

Az Advent Pécs 2016 rendezvénysorozat keretében a Zsolnay Örökségkezelő NKft., a Pécsi Egyházmegye és a Pécsi Rotary Club összefogásában közel 130 program várja a karácsonyra hangolódókat december 24-ig.

A Széchenyi téren nemcsak 39 kézműves portékái közül választhatnak a város lakói, de ínycsiklandozó ételekből és forró italokból sem lesz hiány, köszönhetően a 24 gasztronómiai kitelepülőnek. Az előző évekhez hasonlóan felállították Mindenki Karácsonyfáját és a betlehemet, valamint a Mikulásház is megnyitotta kapuit.

A Zsolnay Örökségkezelő. a VI. Pécsi Adventi Kézműves- és Mesevásár minden napjára kínál az adventi készülődéshez illő programot, lesznek koncertek, állatsimogató, játszóházak, kézműves foglalkozások, e mellett sok mese és ének várja a legkisebbeket. Lesz Adventi mesetár a Pécsi Nemzeti Színház színészeivel, interaktív meseszövés a Janus Egyetemi Színház művészeivel, de Bogárdi Alíz is elmondja kedvenc meséit. Fellép többek között a VoiSingers, a Vocapella,  és Tamás Éva Játéktára is szórakoztatja majd a nagyérdeműt.

Az idei adventen egy új játékkal a családi kincsvadászattal is kibővül. Az érdeklődők hétvégenként GPS koordináták segítségével kereshetik meg a belvárosban elrejtett kincsesdobozokat, melyekben egy-egy pecsét lapul, s aki mind az ötöt összegyűjti, ajándékot kap a Pécs Pontban.  Adventi portrékavalkád címmel pedig szelfiverseny is indul. Ennek keretében a játékosok a Mindenki Karácsonyfájánál készült fotóikat az Advent Pécs Facebook oldalra tölthetik fel, ahol a legnépszerűbbek jegyet nyernek a Kodály Központ december 29-i Kiscsillag koncertjére. Ugyancsak új kezdeményezésként idén egy online elérhető adventi kalendárium segítségével 24 ismert pécsi személyiség tolmácsolja majd jókívánságait. December 1-24. között minden nap egy-egy ablak tárul fel a www.pecsprogram.hu/adventinaptar oldalon.

Az adventi időszak lelki előkészületeinek jegyében a Pécsi Egyházmegye idén is meghirdeti a Pécsi Advent rendezvénysorozatát, amelynek során december 3. és 18. között a Pécsi Székesegyház és a Dóm-kőtár terei kinyitják és bemutatkozási lehetőséget kínálnak  a közösségeknek, csoportoknak, amelynek keretében  kórustagok, szülők, nevelők, gyerekek közösségben élhetik át a várakozás örömét.

A Pécsi Rotary Klub 2014-től minden évben megrendezi a város egyik legnagyobb jótékonysági eseményét, a Pécsi Rotary Adventet, ami idén november 27-től december 20-ig tart. Az akció keretében 24 pécsi jól tanuló, de rászoruló általános- vagy középiskolás diák kap 100-100.000 forint adományban részesül. A Nádor Szálló  pedig adventi naptárrá változik, esténként feltáruló ablakai egy-egy gyermek nevét és az adakozó nevét rejtik. A megajándékozott gyerekeket saját iskolájuk köszönti ünnepi műsorral. Idén egy-egy karácsonyfát is feldíszíthetnek a diákok, így december 20-ra 24 iskola karácsonyfája is díszíti majd a Széchenyi teret.


Utoljára frissítve: 2016-11-26 15:53:16

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>