. Ma Ákos, Bátor napja van.
Fellbachba utazott a Pécsi Balett
2023-11-06 22:16:49
Fellbachba utazott a Pécsi Balett

Fellbachba utazott a Pécsi Balett

Németországba utazott a Pécsi Balett, Fellbachban november 8-án és 9-én mutatják be a Rómeó és Júliát.

Közel négy évvel ezelőtt érkezett a meghívás, Pécs testvérvárosából Fellbachból, a társulat Rómeó és Júlia című előadásának bemutatására. Már megvoltak az előadások időpontjai, azonban a világjárvány miatt nem kerülhetett rájuk sor. A turné akkor elmaradt, folyamtosan zajlottak az egyeztetések, hogy az elmaradt vendégjátékra mikor kerülhet sor. Azzal, hogy  újra külföldre utazhat társulat, ezzel  a pécsi és hazai fellépések mellett ismét lehetőségük van arra, hogy egy számunkra új közönségnek bemutatkozzanak. Németországban a modern balettnek jelentős  tábora, így a meghívás is maga már a munkájuk elismerését jelenti. A társulat november 6-án utazott el Fellbachba.

Most különösen fontos minden pozitív visszajelzés a művészeti életben… E mellett a turné társulatépítő ereje sem elhanyagolható, a táncművészek az elmúlt évek kihagyása után újra megtapasztalhatják, milyen külföldi nézőközönség előtt fellépni és színre vinni a tánc nyelvén örök érvényű gondolatokat és emberi viszonyokat. Az érzelmek legszélesebb skálája jelenik meg Rómeó és Júlia szerelmének tragikus történetében. A fellobbanó, katartikus élményt nyújtó kamaszszerelem tragikusan végződik. Őszinteségével  megszólít, tükröt tart és önértékelésre késztet, egymás elfogadására és a gyűlölet kioltására tanít.


Utoljára frissítve: 2023-11-06 22:27:29

További híreink
Az idegrendszeri zavarok okait kutatják
A Pécsi Tudományegyetem, mint konzorciumvezető és hat konzorciumi partnere (HUN-REN Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet, Szegedi Tudományegyetem, Semmelweis Egyetem, H...
2024-02-26 21:34:32, Hírek, Környezetünk Bővebben
A WordSkillsen és az EuroSkillsen is képviseli Pécset
A Pécsi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola tanulója képviseli hazánkat a nemzetközi egészségügyi versenyeken.
2024-02-25 22:07:46, Hírek, Környezetünk Bővebben
Száz éve született Grastyán Endre
Születésének 100. évfordulója alkalmából megemlékezést tartanak Pécsett.
2024-02-23 16:30:23, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pécsi építészhallgatók ötletei is formálják Pécset, a 2000 éves várost.
Bővebben >>