. Ma Márk napja van.
Feltörte a zárat a vállalkozó
2014-11-05 22:20:47
Feltörte a zárat a vállalkozó

Feltörte a zárat a vállalkozó

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Baranya megyei pénzügyőrei próbavásárlást végeztek egy pécsi üzletben, ahol megállapították, hogy a korábban lefoglalt termékeket  a kereskedő engedély nélkül értékesítette.


A pénzügyőrök  júliusban  mintegy 3 millió forint értékben foglaltak le termékeket egy pécsi világítástechnikai eszközöket forgalmazó cégnél, a vállalkozás adótartozásának fejében. A lefoglalt termék a tulajdonosnál maradhattak, azonban azokat meg kellett volna őriznie.


Egy későbbi ellenőrzés során azonban kiderült, a cég az árukészletében „érdekes” tárgyak is vannak, többek között 2 „vipera”, 15 hamis Nike szabadidő garnitúra, 21 darab hamis iPhone tartozék, 5 darab hamis „Beat by dr Dre” fejhallgató, 46 darab, különböző márkájú pendrive és 19 darab, különféle márkájú memóriakártya, amelyekre az üres hordozói díjat nem fizették meg. Előkerült továbbá 204 darab Kamagra és 2 darab Virecta teljesítményfokozó tabletta, valamint 2490 darab e-cigaretta utántöltő patron is.


A pénzügyőrök ezeket is lefoglalták és el is szállították. A cég ellen pedig a közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés, iparjogvédelmi jogok megsértése és szerzői, vagy ahhoz kapcsolódó jogok megsértése miatt eljárást indítottak, továbbá ingóvégrehajtás keretében a fennálló tartozás biztosításául a csaknem 4 millió forint értékű árukészletet zár alá vették az adórevizorok közreműködésével.  A teljesítményfokozókat és e-cigaretta patronokat a Pécsi Rendőrkapitányság nyomozói büntetőeljárás keretében lefoglalták, és egészségügyi termék hamisítása valamint zártörés miatt büntetőeljárást indítottak.

Utoljára frissítve: 2014-11-05 22:21:20

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Húsvétvasárnap kell majd a nyári időszámításra átállni, és ennek a sok negatív következménye mellett van egy k...
Bővebben >>