. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Fennkölt dallamokkal telnek meg a templomok
2021-05-17 02:04:10
Fennkölt dallamokkal telnek meg a templomok

Fennkölt dallamokkal telnek meg a templomok

Újra megrendezésre kerül 2019 után május 18. és 23. között Con Spirito Egyházzenei Fesztivál, ahol a műfajt megünnepelve, a korábbi évek hagyományaihoz méltó módon fennkölt dallamokkal telnek meg a templomok

Az ünnepélyes megnyitóra május 18-án Veszprémben kerül sor, ahol Udvardy György veszprémi érsek nyitja meg a 6. Con Spirito Egyházzenei Fesztivált. Az Eucharisztikus világkongresszus évében a római katolikus egyházzene lesz a fesztivál fókuszában.. Ebben az esztendőben az egyház kultúrájának bemutatása mellett a fesztivál alkalmat ad arra is, hogy a Filharmónia Magyarország közönsége  újra személyesen, a nézőtérről élvezhesse a hangversenyeket, de  az élő, online közvetítések továbbra is elérhetőek lesznek a megszokott módon.


Az Egyházzenei Fesztivál a nagy múltú Bécsi Zeneművészeti Egyetem Gregorián Szkólájanak hangversenyével veszi kezdetét   május 18-án Veszprémben, ezt követően, május 19-én a Pécsi Bazilikában  lépnek fel,  majd május 20-án Szegeden lesznek hallhatók.Az Ausztriából érkező kórus karvezetője Prof. Dr. Antanina Kalechyts, a hangversenyen közreműködik Kovács Róbert orgonaművész.


Baranya székhelyén  május 20-án  Egy estére Pécs a magyar Salzburg címmel egy igazán rendhagyó, különleges zenei csemege várja a közönséget . Az esten öt orgona szólal meg öt kiváló orgonaművész, Nagy László Adrián, Kovács Szilárd Ferenc, Szamosi Szabolcs, Schallinger-Foidl Artúr, valamint Kővári Péter  játékával. A hangversenyen közreműködik Sebestyén Márta énekművész és a Pulzus Vonósnégyes. Az egyedülálló zenei eseménynek a Pécsi Bazilika ad otthont, amit a közönség egyaránt élvezhet a helyszínen, a padsorokból, valamint a képernyők előtt, otthonukban is.


A május 18. és 23. között megrendezésre kerülő fesztivál fellépői között  hallható lesz  régizenét kimagasló szinten művelő Vashegyi György, az Orfeo Zenekar, a Purcell Kórus és még számos kiváló szólista.. A zenekar és a kórus számos meghívásnak tett eleget Európában, a fesztivál keretében két alkalommal, május 21-én a veszprémi Árpád-házi Szent Margit templomban, május 22-én pedig Pécsett a Kodály Központban állnak színpadra, hogy az egyház zenei kultúráját közelebb vigyék a zeneszerető közönséghez.  


Záróakkordként Pünkösd vasárnapján egy ünnepi zenekaros szentmisére kerül sor ahol Kiss-Rigó László püspök atya celebrálásával Mozart C-dúr miséje csendül fel május 23-án 10 órakor a Szegedi Dómban.

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>