. Ma Márk napja van.
Fenntartható, intelligens és befogadó
2017-08-22 22:18:47
Fenntartható, intelligens és befogadó

Fenntartható, intelligens és befogadó

A pécsivel összefogva a Pannon Egyetem és a Corvinus Egyetem Fenntartható, intelligens és befogadó regionális és városi modellek címmel közös projektet indít útjára.


A Pannon, a Corvinus és a Pécsi Tudományegyetem konzorciumi pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma által az Emberi Erőforrás Operatív Program keretében meghirdetett Tematikus kutatási hálózati együttműködések címet viselő felhívásra, amelyen sikerrel szerepeltek és az Európai Szociális Alapból és hazai forrásból több mint egy milliárd forintot nyertek el. A 2020. október 31-ig megvalósuló projekt  elsődleges célja, hogy a gazdaságtudományok területén növekedjenek a  konzorciumi tagok Kutatási-Fejlesztési-Innovációs lehetőségei, az  általuk végzett alapkutatások nemzetközi beágyazottsága a Horizon2020 projektekben. E mellett nagyobb szerepet kapjanak  az európai kutatói hálózatokban, minél több kutatási programban  vehessenek részt az európai kutatóhelyek között kialakításra kerülő szorosabb  kapcsolatok segítségével.


A projekt keretében megvalósuló  kutatások három fő pillérre épülnek. Ezek közül az egyik a  Térségi sikert és versenyképességet meghatározó faktorok azonosítását, a modellalkotást tűzte ki célként, a másik a társadalmi és gazdasági fenntarthatósági modell  szerepét vizsgálja  a természeti és a kulturális örökség menedzsmentben, míg a harmadik  a társadalmi innováció lehetőségeit tárja fel.


A  közös és célzott alapkutatásokba bevonják a tudományterületükön tehetséges hallgatókat és doktoranduszokat is, akik  a hallgatói ösztöndíjrendszerben segítik majd a tudományos munkát. A hálózatépítés és kapcsolatépítés ösztönzésére  pedig különböző szakmai és kutatói teameket állítanak fel. E mellett a tapasztalatok kicserélésére és a az elért eredmények bemutatására  szakmai programokat és fórumokat szerveznek. Számos tréning és képzés segíti majd a  projektben részt vevők szakmai és egyéni fejlődését, ezek  középpontjában a nemzetközi pályázati menedzsment, innováció- és kutatásmenedzsment és az előadói készségek fejlesztése áll majd. A Pannon Egyetemen pedig  egy Marketing Fókuszlabort is létre hoznak.

Utoljára frissítve: 2017-08-22 22:36:09

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pia, drog, függőségek. Bár a probléma minden esetben összetett, a legújabb kutatások szerint a háttérben ADHD ...
Bővebben >>