. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Festékadomány nagycsaládoknak
2013-10-15 21:17:14
Festékadomány  nagycsaládoknak

Festékadomány nagycsaládoknak

Festékadományt vehettek át  a nagycsaládosok Pécsett, ahol  a festékgyár kezdeményezéséhez csatlakozott a pécsi Szivárvány Festéküzlet,  a Teknos Festéküzlet és a Tikkurila Festéküzlet is, amelyek az ecseteket, hengereket adták a felújítási munkákhoz.

 A  jótékonysági program elsődleges célja, hogy a családok saját kezűleg újítsák fel otthonaikat, s szebb és élhetőbb környezetet teremtsenek maguknak. A Nagycsaládosok Al-Duna régiójában összesen 208 doboz színes beltéri falfesték és 98 doboz zománcfestéket osztottak ki a nyár végén, amelyből 65 család részesült, amely által több mint 200 gyermek lakókörnyezete szépülhet meg az ősz folyamán. A felajánlott festékmennyiség több mint 10.000 négyzetméternyi falfelület, illetve csaknem 400 négyzetméternyi kerítés festésére elegendő.

Országszerte több mint félezer nagycsalád egymást segítve, rokonok, barátok bevonásával  tudta, tudja megszépíteni környezetét az adománynak köszönhetően. A festékgyár felkínálta azt a lehetőséget is, hogy szükség esetén szakember segít a felújításoknál. Pécsett egy hátrányos helyzetű család vette igénybe. A négygyermekes családnál, ahol a napokban  várják az ötödik érkezését, Podmaniczki Attila, a festékgyár alkalmazás-technikusa festette ki a lakást.

A festékadományt Gombos Edina, a festékgyár jótékonysági nagykövete adta át Várdainé Kiss Krisztina, a NOE Al-Duna régiós titkárának és a nagycsaládosok tagjainak, szülőknek, gyerekeknek. A közös összefogás jegyében

A hazai tulajdonú Poli-Farbe évek óta szervez jótékonysági programokat, melynek keretén belül közintézmények, óvodák, iskolák, kórházak, egészségügyi és szociális intézmények részesültek festékadományban.  

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének jelenleg 14 ezer, legalább három gyermeket nevelő család a tagja. Az Egyesület országszerte hét regionális központtal és 250 helyi közösséggel működik, munkáját pedig több mint 1500 önkéntes segíti. Alapítása óta az egyesület folyamatosan azon munkálkodik, hogy a többgyermekes hátrányos helyzetű családokon segítsen.

Utoljára frissítve: 2013-10-15 21:31:03

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>