. Ma Emma napja van.
Fesztivál a fesztiválban hídkoncerttel
2018-08-25 22:43:43
 Fesztivál a fesztiválban hídkoncerttel

Fesztivál a fesztiválban hídkoncerttel

Augusztus utolsó hétvégéjén immáron harmadik alkalommal várja az érdeklődőket  az Ormánságban a Bőköz Fesztivál.


Különleges zenei csemegék, kiállítások, gasztrokulturális események, gyermek programok, ökogazdálkodási bemutatók, vadásznap, hídkoncert várja a  látogatókat az ország első karbonmentes találkozóján. Négy Dél-baranyai faluban - Kémes, Szaporca, Tésenfa, Drávacsehi - és az Ős-Dráva Látogatóközpontban 27 helyszínen 60 programl 200 közreműködője várja az érdeklődőket.


Az összművészeti fesztivál a falvak egyedi arculatára, jellegzetes hagyományaira, értékeire, a helyi aktivitásokra és az ökoturizmusra, valamint a fesztiválra meghívott művészek, művészcsoportok kreativitására épül, s hagyományteremtő céllal először 2016-ban rendezték meg Magyarország gazdaságilag egyik legszegényebb, de értékeiben egyik leggazdagabb tájegységében. Az eseménysorozat elsősorban azt szeretné bizonyítani, hogy minőségi fesztiválnak is van helye, létjogosultsága egy, a fővárostól közel 280 kilométerre lévő határ menti mikro-régióban, a Bőközben.


Idén a Bőköz Fesztivál részeként- azzal együttműködve és megszokott arculatát megtartva - jelenik meg a Kincses Baranya Fesztivál. A Baranya megyei Önkormányzat már harmadszor rendezi meg a népszerű találkozót, amelynek keretében  a Baranya Megyei Értéktárban összegyűjtött kulturális, történelmi, gasztronómiai különlegességeket mutatja be az érdeklődőknek


Igazi különlegessége lesz az idei fesztiválnak az a koncert, amelyet a Bőköztől 20 percre, a magyar-horvát határon lévő Dráva-híd közepén tartanak vasárnap délután re magyar és horvát előadók közös fellépésével.

Utoljára frissítve: 2018-08-25 22:51:04

További híreink
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nemzetközi díjra jelölték Bacskó Tündét
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jelöltje az Elle Awards Az év színésznője díjára.
2024-04-13 22:04:57, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Húsvétvasárnap kell majd a nyári időszámításra átállni, és ennek a sok negatív következménye mellett van egy k...
Bővebben >>