. Ma Emma napja van.
Fesztivál az öko-gondolat jegyében
2018-05-20 02:09:12
Fesztivál az öko-gondolat jegyében

Fesztivál az öko-gondolat jegyében

A környezetvédelem és  a környezettudatos életmód jegyében színes programokkal várja  az érdeklődőket  Gyeregyalog.hu Egyesület és az Orfűi Turisztikai Egyesület  május 20-án  a családokat.


A Medvehagyma Ház mellett található EDEN – szigeten vasárnap 10 órakor kezdődő a környezetvédelem és környezettudatos életmód jegyében  megrendezésre kerülő  fesztivál színes programokat kínál a gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt.


A Malom Kertészettel az érdeklődők a fűszerspirál építése közben kicsit belekóstolhatnak  majd a fűszernövények világába, a Zöld-Híd Alapítvánnyal ügyeskedhetnek és öko-feladványokat oldhatnak meg. A gyerekek a Hangerdő Társulat Szamárfüles Varázskönyv című foglalkoztató zenés előadását tekinhetik meg, s lehetnek aktív részesei,valamint  az Ördögszekér Kompánia Időfa című bábelőadásán varázsolódhatnak el.


Az Aktív Víziturisztikai Központtól induló vízi geocaching a felnőtteknek tartogat izgalmas élményeket.  A Mecsek Zöldút Egyesület jóvoltából  pedig a mecseki ízekkel ismerkedhetnek meg, valamint BioBiával egy kellemes vadnövényes sétán vehetnek részt.


A rendezvény egész ideje alatt az úgynevezett  kreatív asztalnál újrahasznosított anyagokból készíthet bárki új tárgyakat.  A Kukabanya Játszóházában pedig egyszerű  játékok révén  lesznek megismerhetők, hogyan lehet az otthoni hulladékot szórakozásra, játékra felhasználni. A Mecsek Zöldút Egyesület  a Mecsek vadontermő és a kiskertek növényeit növényfelismerő játék  keretében, míg  a Magyar Madártani Egyesület a madarak színes és érdekes világát   mutatja be. A Míves Mag Műhely pedig  népi kézműves foglalkozásra várja a kicsiket.


Lehet majd lovagolni is  a Dél-dunántúli Lovas Egyesület jóvoltából. de lesz még barlangász bemutató is ügyességi feladatokkal ötvözve a Pro Natura Karszt- és Barlangkutató Egyesület szervezésében A Medvehagyma Házban  pedig a PécsZoo munkatársa egzotikus állatokkal várja az érdeklődőket.


A  jó falatokról Zöld-Aktív Szociális Szövetkezet gondoskodik,a helyi termék és kézműves piacon pedig nemcsak finom, de érdekes és egyedi portékát is lehet majd vásárolni.

Utoljára frissítve: 2018-05-21 14:23:05

További híreink
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nemzetközi díjra jelölték Bacskó Tündét
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jelöltje az Elle Awards Az év színésznője díjára.
2024-04-13 22:04:57, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>