. Ma Petra napja van.
Fesztiválok is részei a Pécsi Napoknak
2023-09-18 21:19:34
Fesztiválok is részei a Pécsi Napoknak

Fesztiválok is részei a Pécsi Napoknak

A Pécsi Napok látogatói szeptember 20. és 24. között megkóstolhatják a környék legjobb borait, részt vehetnek a 27. Európai Bordalfesztivál gáláján és a Tanuló Város Fesztiválon.


Idén 32. alkalommal rendezik meg a "régió legnagyobb múltú összművészeti fesztiválját" a Pécsi Napokat Pécsen a Széchenyi téren és környékén.    A fesztivál szeptember 20-án a Pécsi Tudományegyetem Nemzetközi Napjával indul, amelynek keretében fellép a PTE Táncegyüttese, a Rennes-ből (Franciaország) érkező és hazánkban most először hallható francia énekes-dalszerző Erual, valamint a magyar zenei életben jól ismert Sena Dagadu, de lesz egy interaktív afrikai dob- és tánc show is.

Másnap, szeptember 21-én Arad Napját ünnepli a város, aznap  este pedig fellép a PMD Blues Band, majd  pénteken a Tanuló város fesztivál keretében Pannon Filharmonikusok muzsikusai adnak koncertet a Fantasztikus klasszikusok sorozat keretében, a Tillai Timi énekstúdió és a Mecsek Táncegyüttes műsorát követően a  Punnany Massif zár a napot.
.
Szombaton, szeptember 23-án számos program közül választhatnak a város lakói és a Pécsre érkező turisták. A Pécsi Nemzeti Színházban a gyerekeknek a Rozsda Lovag és a kísértet című musicalt nézhetik meg. A Széchenyi téren Frank Adél Divatshow-ja és a Tanac táncegyüttes műsora lesz látható. Ezen a napon ünnepli fennállásának 10 évfordulóját a Total Art is, valamint a Kodály Központban az Európai Bordalfesztivál gálájának keretében, a Bordalnok verseny győzteseit is megismerheti a közönség.

 

Szeptember 24-én zajlik a XXVII. Európai bordalfesztivál, amelynek látogatói a nemes borok kortyolgatásához a zeneirodalom legszebb bordalait hallgathatják meg. A szüreti felvonulással induló fesztivál énekesei mellett a program társrendezvénye, az I. Bordalnok énekverseny döntősei is fellépnek az eseményen. Este a Chache Rom és a Fund Művészeti iskola táncosai, valamint a magyarországi roma folk egyik legrangosabb együttese,  a Romengo Együttes lép színpadra.

A Pécsi Napokon 15 borászat, 25 kézműves is bemutatkozik, valamint gasztronómiai különlegességek is várják az érdeklődőket.

Utoljára frissítve: 2023-09-18 21:20:15

További híreink
Gyémánt Díjas tervezőgrafikusok
A Marketing Summit Konferencián adták át az idei év Városmarketing Gyémánt Díjait.
2023-10-02 02:21:36, Hírek, Környezetünk Bővebben
Több ezer beteg életét könnyítik meg
Egy, az egész régióban úttörő újításnak köszönhetően a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Neurológiai Klinikáján már távolról is elvégezhető a Parkinson-kór kezeléséb...
2023-10-01 21:10:03, Hírek, Környezetünk Bővebben
Utánanézett kik a meghívói
A Pannon Filharmonikusokkal lépett fel először hazánkban Jennifer Pike.
2023-09-30 21:14:56, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Exkluzív éjszakai tárlatvezetések, tűzshow, gyerekprogramok, slam poetry, koncertek, bűvész és akrobata előadá...
Bővebben >>