. Ma Auguszta napja van.
Fiesta-hangulat költözik a Pécsi Galériába
2021-09-15 21:33:38
 Fiesta-hangulat költözik a Pécsi Galériába

Fiesta-hangulat költözik a Pécsi Galériába

Egyedülálló kiállítás nyílik a Pécsi Galériában szeptember 16-án Fiesta Grafika címmel, vérbeli latin ünnepi hangulatot hozva magával.  

A párizsi Latin-Amerika Ház kiállítási anyaga érkezik a Tangó Ünnep alkalmából a Pécsi Galériába. Magyarországon most először látható kilenc latin-amerikai ország – Argentína, Brazília, Kolumbia, Kuba, Ecuador, Mexikó, Paraguay, Peru, Uruguay – huszonhat grafikusművészének munkája! A kiállításon mintegy 180 műalkotás kapott helyet.

Az eredeti képgrafikák és plakátok karneválja egy távoli világ erőteljes érzelmekben gazdag színeit villantja fel. A féktelen életigenlés és az élet árnyoldalainak és végességének párhozamos együttélése, az erőteljes politikai vélemény kifejezése, a latin-amerikai életérzés és életfilozófia káprázatos színekkel tárul fel számos grafikai munkán, legyenek azok színházi vagy filmplakátok, könyvillusztrációk vagy képgrafikák.

A kiállítók között egyéni alkotók és alkotócsoportok is bemutatkoznak az országok hamisítatlan latin hangulatát is megidéző installációs térben.

A kiállítás két kurátora Michel Bouvet, francia grafikusművész, aki közel harminc éve rendszeresen dolgozik latin-amerikai országokban kiállítóként, kurátorként, nemzetközi grafikai biennálék zsűritagjaként, valamint Daniel Lefort, Franciaország közép-amerikai, paraguayi, perui és uruguayi kulturális tanácsadója.

A kiállítás először a párizsi Latin-Amerika Házban került megrendezésre, 2019-ben.

A tárlat  november 14-ig látható a Pécsi Galériában.

Utoljára frissítve: 2021-09-15 21:52:11

További híreink
Tavaszvárás és húsvéti készülődés
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megrendezik Országos Ifjúsági Tojásfestő Versenyt is.
2024-03-29 02:07:48, Hírek, Környezetünk Bővebben
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Határtalan lehetőségek az agykutatás hónapján kognitív képességeink fejlesztésére.
Bővebben >>