. Ma Izabella napja van.
Filmcsemege az Urániában
2012-09-23 16:18:19
Filmcsemege az Urániában

Filmcsemege az Urániában

Filmcsemege az Urániában. Arad Város Napján, hétfőn különleges mozi élményben lehet részük a vállalkozó szellemű pécsieknek. A Dél-Dunántúli Filmalap, az Aradi Filmalap, az ONO Pictures Millo Simulov „Kiddo” (Kölyök) című interaktív filmjét vetítik az Urániában.

A „Kiddo” egy interaktív film, amely Pécs testvérvárosában, Aradon készült, számos magyar filmes szakember közreműködésével. Az idei cannes-i filmfesztiválon is sikerrel bemutatkozott alkotás sokkoló erkölcsi lecke döntéseinkről és azok visszavonhatatlan  következményeiről.

Manapság egyre több gyermek nő fel csonka családban, vagy épp a felhőtlen  gyermekkor  nem adatik meg neki. A filmbeli három tagú családot a 21 éves Kiddo tartja el. Lány létére cementes zsákokat cipel, hogy alkoholista apja és mozgáskorlátozott testvére  ne éhezzen, fedél legyen a fejük felett. Hála helyett tulajdon apja meglopja, és bátyjával sem igazán probléma mentes a viszonya. Kiddonak ebből a helyzetből az egyetlen kiutat a boksz jelenti. A társadalommal és családjával folytatott állandó küzdelem elől a ringbe menekül, életének minden fájdalmát és agresszióját a boksz-zsák fogja fel.

S itt jön a csavar filmben, ugyanis az, hogy mi történik Kiddoval a ringben és a ringen kívül, azt a nézők döntik el. Ennek köszönhetően igazi kuriózumnak számító moziban lehet része annak, aki hétfőn délután beül erre a filmre.

S, hogy mindez miként lehetséges? A vetítés előtt minden nézőnk kap két világító pálcikát, egy pirosat és egy kéket. A film egyes jeleneteinél a kép kimerevedik, a történet folytatását az dönti el, hogy milyen színű pálcikából emelkedik több a magasba. Így lesz minden vetítés alkalmával más és más a Kiddo története.

A bemutatót követően a nézők találkozhatnak az alkotókkal  Millo Simulov rendező,forgatókönyvíró, producerrel, Onoriu Felea executive producerrel és Stefan Matei vágóval is, akik bevezetik őket a film elkészültének folyamatába, s abba is, miért e különleges megoldással forgatták le azt.

Utoljára frissítve: 2012-09-28 14:13:48

További híreink
Jogerős ítélet emberölés bűntette ügyében
Több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetés.
2024-07-09 20:40:35, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Zsolnay gyár ókori Egyiptom inspirálta alkotásaira irányítja a figyelmet a Janus Pannonius Múzeum új időszak...
Bővebben >>