. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Fishing on Orfű, nyári színház, Sétatér Fesztivál
2016-06-24 18:58:03
Fishing on Orfű, nyári színház, Sétatér Fesztivál

Fishing on Orfű, nyári színház, Sétatér Fesztivál

A mecsekalji város lakói, a Pécs környékén élők és a Baranya székhelyére érkező turisták számos program közül választhatnak a hétvégén.

Már javában tart Pécsett a Sétatér Fesztivál és kinyitotta kapuit a Pécsi Nyári Színház is, míg a Pécsi tavaknál kezdetét vette a Fishing on Orfű is, ami több mint száz zenei produkcióval várja a zeneszerető közönséget.

A nulladik napot mint mindig, de most a kilencediken, immár utoljára a Kispál és a Borz nyitotta. Másik érdekesség, hogy a fesztiválon Horváth Gergelyt, a Petőfi Rádió idén távozó szerkesztő-műsorvezetőjét díszdoktorrá avatják.

E mellett a hagyományos programok sem maradnak el, mint a Víziszínpad, vagy a fröccs- és sörtúrák.
A fesztivál bejáratához közeli szabadtéri részen sötétedés után néma-, majd zenés filmeket vetítenek lehet megtekinteni. Láthatók lesznek burleszkek, fontos animációs alkotások. Hajnalban egyebek mellett az elmúlt év egyik legsikeresebb független zenei filmje, a Balaton Method, Lévai Balázstól az Engedem, hadd menjen és a Tankcsapda 25. jubileumi évét megörökítő film.

A Sétatér Fesztivál Pécs legújabb kori történetének egyik tradicionális rendezvénye, amely csaknem húsz éve a régió borászatának, gasztronómiájának és kultúrájának „közönségtalálkozója”. A fiatalok, a családok és az idősebbek is találnak kedvükre  a fesztivál ideje alatt nekik kedves programot.

A Sétatér Fesztivál után sem ürül ki a tér, ugyanis július 1-jén már kezdődik a Zsolnay Fényfesztivál, amelynek során 1600 éves történelmi időutazás, cirkuszi, utcaszínházi és zenés programok töltik meg a belvárost és a Zsolnay Kulturális Negyedet.

Mindeközben tizenhárom vidám produkcióval várja a nézőket egészen augusztus 7-ig a Pécsi Nyári Színház, amelyek között egyaránt megtalálható a vígjáté, a táncszínházi előadás,  a bohózat a zenés est.
 
Mint Vidákovics Szláven, a Pécsi Horvát Színház igazgatója, a nyári játékok főszervezője elmondta, a Káptalan utcai szabadtéri színpadon húsz estén keresztül kínálnak tartalmas kikapcsolódást a közönségnek. Többek között júliusban olyan művek kerülnek színre, mint Woody Allen Játszd újra, Sam! című romantikus vígjátéka, a Pécsi Nemzeti Színházzal közösen, illetve a Pécsi Balettel közös - Ken Kesey világhírű regényéből készült - Száll a kakukk fészkére című táncszínházi előadás.
 
Műsorra tűzik Ivancsics Ilona és Színtársai előadását, Neil Simon Női furcsa pár című vígjátékát Bencze Ilona rendezésében, Mary Orr Mindent Éváról színművét, Richard Bea Egy fenékkel két lovat című zenés komédiáját az Orlai Produkciós Iroda hozza el a pécsi közönségnek Pelsőczy Réka rendezésében. Önálló esttel jelentkezik a L'art pour l'art Társulat és Hernádi Judit is.
 
A programok sorában szerepel a Budapesti Fogi-Bulvárszínház Georges Feydeau A Balek, avagy a hülyéje című bohózata, Frenkó Zsolt és Barabás Pál Egy szoknya, egy nadrág zenés komédiáját a Pódium Színház állítja színpadra, Miles Tredinnick Elvis, oltár, Miami, avagy félmillió dollár gazdát keres című komédiát a Bánfalvy Stúdió hozza el Pécsre. Gergely Róbert rendezésében, a Gergely Theáter előadásában láthatja a publikum George Axelrod Goodbye, Charlie című vígjátékát. Az operett kedvelőit Kálmán Imre A cirkuszhercegnő című művével várják a szervezők a Budapesti Fogi-Bulvárszínház produkciójában, a Veres1Színház Ray Cooney és John Chapman Ne most, drágám! című vígjátékával vendégszerepel Pécsett.

Utoljára frissítve: 2016-06-24 19:03:32

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-...
Bővebben >>