. Ma Emma napja van.
Flashmobokkal indul a Zeneszüret Fesztivál
2021-09-08 11:28:46
Flashmobokkal indul a Zeneszüret Fesztivál

Flashmobokkal indul a Zeneszüret Fesztivál

Felcsendül a Carmina Burana, filmzenéket hallhat a közönség és Olga Kern világhírű zongoraművész is fellép a szeptember 9. és 12. között megrendezésre kerülő pécsi Zeneszüret Fesztiválon.

Jubileumot ünnepel az idén tízéves, 11. alkalommal jelentkező hagyományos, őszi klasszikus pécsi zenei fesztivál, ami ebben az esztendőben arra vállalkozott, hogy  kimozdítsa a koncerttermek falai közül a zenét, közel hozza az emberekhez. A Pécsi Egyházmegyével társszervezésben megvalósuló Zeneszüreten a székesegyház előtti Dóm téren és a Kodály Központban felcsendülő hangversenyek mellett szabadtéri filmvetítés, családi nap, gyerekprogramok és váratlan, különleges helyszíneken megszólaló térzenék színesítik az eseménysort.

A programok sora már egy nappal az esemény előtt elkezdődnek, ugyanis szeptember 8-án Pécs több helyszínén váratlan időpontban találkozhatnak a város lakói flashmobokkal és a Percussion Project Péccsel. A Király utcában, a Színház téren és a Jókai téren utcai zongorákat helyeznek ki, az arra járók akár ki is próbálhatják rajtuk  zenetudásukat.

 Az első hangversenyt szeptember 9-én tartják, ekkor Carl Orff: Carmina Burana című műve csendül fel a Magyar Állami Operaház zenekara és énekkara tolmácsolásában a Dóm téren. A nap folyamán pécsi és Pécsről származó gyermek és felnőtt művészek közös koncertjét tekinthetik meg a . Széchenyi téren. Este a Magyar Állami Operaház művészei opera- és operett slágerekkel szórakoztatják a nézőket az esti koncertre hangolódva. A nap a Bazárban 22 órakor kezdődő Nemes “Kölyök” Gábor fingerstyle koncertjével zárul.

Népszerű filmjelenetek elevenednek meg a Szent István Filharmonikusok előadásában, Feke Pál közreműködésével szeptember 10-én. A közönség meghallgathatja az Oroszlánkirály, a Batman, a Jurassic Park, az E.T., a Star Wars, valamint a Szépség és a szörnyeteg dallamait is. Ezen a napon moldvai táncház, cirkuszi felvonulás, balett improvizáció és Játszótér-koncertek lesznek a városban.

Olga Kern világhírű zongoraművész koncertjét szeptember 11-én, szombaton este hallgathatja meg a közönség a Kodály Központban. Keller András vezényletével a Concerto Budapest együttessel lép fel, többek között Rachmaninov közkedvelt 2. zongoraversenyét is előadja. Napközben interaktív meglepetésjátékokkal, ringatóval, zeneovival, táncházzal, bábszínházzal, mesefilmzenékkel és fúvószenekari fesztivállal várják a kicsiket és nagyokat családi nap keretében a Zsolnay-negyedben.

A rendezvény zárónapján Kéméndi Tamás harmonikaművész, Gráf Vivien, Györfi Anna és Kusnyér Anna énekművészek, valamint a Voisingers lesz hallható a pécsi Széchenyi téren, de klasszikus szabadtéri mozi is nyílik a tettyei romok között, ahol a Kaliforniai álom című amerikai musicalt vetítik.

Utoljára frissítve: 2021-09-08 11:29:16

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pia, drog, függőségek. Bár a probléma minden esetben összetett, a legújabb kutatások szerint a háttérben ADHD ...
Bővebben >>