. Ma György napja van.
Foci EB: Anglia-Izland 1:2
2016-06-28 09:43:20
Foci EB: Anglia-Izland 1:2

Foci EB: Anglia-Izland 1:2

Az Anglia- Izland összecsapás volt  az utolsó nyolcaddöntő a franciaországi Európa bajnokságon.


Anglia és Izland csatája a papírforma szerint angol győzelmet kell, hogy hozzon, de az izlandi csapat megmutatta már a csoportkörben kétszer is, hogy tudnak kellemetlen perceket okozni.


Ami az angol kezdőt illeti, összesen hat változtatást hajtott végre a csapatán Roy Hodgson az utolsó csoportmeccshez képest, minden posztra alapemberek tértek vissza. Így a védelemben ott lesz Kyle Walker és Danny Rose, a középpályán Alli és Sterling, a csatársorban pedig ismét kezd majd Rooney és Harry Kane is. Egyedül Sturridge maradt azon a poszton a szlovákok elleni találkozó óta.


Az izlandiaknál gyakorlatilag semmi meglepetés nincs, a szokásos alap csapat lép pályára, ugyanazok, akik az eddigi meccseket kezdték. Izland egyszerű focit játszik egy európai szinten talán szürkének mondott csapattal, de azt hiszem, ezt Reykjavíkban nem bánják, ha a csapat továbbjut a legjobb nyolc közé. Erre azért – valljuk be őszintén – kevesen számítanak. Mindenesetre aki itt ma este nyer, az a franciákkal találkozik majd a negyeddöntőben.

 


Az angol kezdőcsapat: Hart – Walker, Gary Cahill, Smalling, Rose – Alli, Dier, Rooney – Sterling, Kane, Sturridge – Szövetségi kapitány: Roy Hodgson
Az izlandi kezdőcsapat: Halldórsson – Saevarsson, Ragnar Sigurdsson, Árnasson, Skúlasson – Gudmundsson, Gunnarsson, Gylfi Sigurdsson, Bjarnasson – Sigthórsson, Bödvarsson – Szövetségi kapitány: Lars Lagerbäck
Játékvezető: Damir Skomina (Szlovénia)
Nézőszám: 35.000 fő


1. perc: A fehérben játszó angolok kezdik a meccset, kékben focizik ma Izland! A szlovén Damir Skomina ebben a pillanatban elindítja a játékot!
4. perc: Sterling kap jobbról egy beívelést, teljesen egyedül marad középen, jön a kapus és elkaszálja, tizenegyest ad a bíró! Rooney áll oda elvégezni és be is lövi kegyetlen erővel a bal alsóba! Vezet Anglia! 1:0
6. perc: Egyenlít Izland! Hát ez gyorsan ment! Egy óriási jobboldali bedobást 1 méteren, középen fejel tovább Árnason, így kerül Ragnar Sigurdsson elé, aki 2 méterről, Walkert megelőzve bombáz a kapuba! 1:1  
18. perc: Hoppá! Vezet Izland! Sigurdsson, Gudmundsson és Sigthórsson gurigáznak az angol kapu előtt, végül ugye Gudmundssontól kerül Sigthórsson elé, aki kicselezi a védőjét és 14 méterről a kapuba lő úgy, hogy még Hart is beleüt és bevánszorog a jobb alsóba! Most már nagy a baj az angoloknál! 2:1
28. perc: Halldórsson! Mekkorát védett! Kiugratják a jobboldalon Sturridge-ot, aki hibátlanul teszi vissza a tizenhatos a baloldalán egyedül Maradt Kane-nek, ő lőtt félfordulatból és bizony védenie kellett az izlandi kapusnak!
38. perc: Gylfi Sigurdsson földbe döngöli Rose-t, érkezik a bíró a tett helyszínére, Sárga lap!
45. perc: Vége az első félidőnek! Hatalmas meglepetés a szünetben! Vezet Izland!


Miután összeszedtem az íróasztalra hulló álkapcsomat, azért rögzítsünk néhány tényt az első félidővel kapcsolatban! Először is az angolok nagyon gyorsan vezetést szereztek, de bizony az izlandi csapat nem ijedt meg. Hanem villámgyorsan egyenlített és megszerezte a vezetést. Innentől kezdve az angoloknak rettenetesen nehéz lett a meccs, annyira, hogy most Roy Hodgson törheti a fejét, ha nem szeretne elbúcsúzni jelenlegi állásától. Fiai elsősorban rendkívül figyelmetlenek védekezésben, támadásban pedig pontatlanok. Ezt mindenképp helyre kell tennie. Erre való a szünet! Izlandnak egyelőre jár a gratuláció, más kérdés, hogy ezt a meccs végén is megadhatjuk-e nekik!


46. perc: Cserélnek a szünetben az angolok! Eric Dier maradt a kispadon, Wilshere érkezik! És Izland kezdi a második félidőt! Nem politizálni akarok, de azért egyelőre nemcsak a politikában érik a Brexit, hanem a foci EB-n is!
48. perc: Sturridge-é a következő sárgalap, odarúgott Skúlassonnak. Törlesztés! Jogos!
55. perc: Egy jobboldali izlandi szögletbe csúsztatnak bele fejjel, így kerül Ragnar Sigurdsson elé, aki öt méterről, ollózó mozdulattal teszi kapura, de pont középen áll Hart, az ő testéről pattan ki!
60. perc: Cserél Anglia! Sterling jön le, Vardy áll be a helyére! Még egy lehetősége van változtatni az angol kapitánynak!
65. perc: Gunnarsson elgáncsolja Allit, sárga lapot kap! A szabadrúgás, Kane lövése pedig az alapvonali bírót találja el!
75. perc: Kilátástalannak tűnik az angolok támadójátéka, még van 15 percük!
77. perc: Cserél Izland! Sigthórsson helyére Elmar Bjarnason érkezik!
79. perc: Középről Wilshere ível Vardy elé jobbra, ő pedig hat méterről Halldórsson kezébe!
84. perc: Aron Gunnarson kap kiugratást a jobboldalon, meglódul a kapu felé, megcélozza a jobboldalát, de Hart észnél volt!
86. perc: Az utolsó angol csere következik! Rooney befejezte, Rashford érkezik a pályára!
88. perc: Cserél Izland! Lejön Bödvarsson, Traustason kap lehetőséget a végén! Érik az izlandi továbbjutás!
94. perc: Itt a vége! Anglia búcsúzik! Folytatódik az izlandi álom!


Egészen hihetetlen meglepetés ez az Európa bajnokságon! Izland negyeddöntőt játszik, méghozzá két egészen elképesztő angol hiba miatt. És akkor azért azt csak leírnám már, hogy az angol labdarúgás hosszú évek óta ugyan a különböző selejtező sorozatokban kitűnően teljesít, de egyszerűen világversenyen valami hihetetlenül gyenge produkcióval rukkolnak elő a futballisták. Ma is pontatlanok voltak, rengeteg hibával játszottak és ez az egy gólos előny tökéletesen elég volt az izlandi válogatottnak. Fantasztikusan védekeztek 85 teljes percen keresztül és még a támadásokra is futotta az erőből. Az angoloknál valószínűleg holnap vagy holnapután már nem lesz állása Roy Hodgsonnak, akinek a csapata megérdemelten esett ki, Izland pedig rászolgált a továbbjutásra és arra, hogy a franciákkal játsszon a nyolc között. 
(Haász Rudolf)

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az építőipari megrendelések csökkenése magával hozza a külföldi, uniós munkavállalás lehetősége iránti fokozot...
Bővebben >>