. Ma Márk napja van.
Foci EB: Anglia-Wales 2:1
2016-06-16 22:00:14
Foci EB: Anglia-Wales 2:1

Foci EB: Anglia-Wales 2:1

A franciaországi labdarúgó Európa bajnokság hetedik versenynapját Szigetországi rangadó nyitotta.


Az Anglia-Wales összecsapás elsősorban az angoloknak rendkívül fontos, hiszen az előző körben nem sikerült megverniük Oroszországot.  A győzelem érdekében Roy Hodgson a 4-3-3-as taktikai felálláson nem változtatott és a kezdőben sem cserélt, tehát ugyanazok kezdik ezt a nagyon fontos meccset, mint akik az oroszok ellen is pályára léptek. Az angol szurkolók csak remélhetik, hogy ezúttal, kezdő kedvenceik meghálálják a beléjük vetett bizalmat. Chris Coleman ellenben taktikát és kezdőt is változtatott, hiszen tudják, hogy ha ma nyernek, gyakorlatilag továbbjutnak a legjobb 16 közé. 4-5-1-ről ezúttal 5-3-2-re áll át a walesi válogatott és 4 helyen is változás lesz a kezdőben. Egyrészt most a kapuban nem Ward, hanem Hennessey kezd majd, a középpályán Edwards helyére bekerült Ledley és egy másik középpályás, Jonny Williams helyett Robson-Kanu játszik majd, aki gólt rúgott a szlovákoknak. Így fut neki Wales a mai feladatnak. Lássuk az eredményt!


Az angol kezdőcsapat: Hart – Walker, Gary Cahill, Smalling, Rose – Alli, Dier, Rooney – Lallana, Kane, Sterling – Szövetségi kapitány: Roy Hodgson
A walesi kezdőcsapat: Hennessey – Gunter, Chester, Ashley Williams, Davies, Taylor – Ramsey, Ledley, Allen – Robson-Kanu, Bale – Szövetségi kapitány: Chris Coleman
Játékvezető: Felix Brych (Németország)
Nézőszám: 38.223 fő


1. perc: Wales kezdi a rangadót sötétkék mezben, az angolok tiszta fehérben! Felix Brych vezeti a mai meccset, Németországból érkezett!
7. perc: Lallana kap kiugratást a jobbszélen, megiramodik vele, majd beadja a tizenhatosnál, érkezik Sterling és a kapu fölé emel középen!
20. perc: Kezd elfranciásodni a meccs! Srácok, ott kinn Lens-ban! Ne csináljátok ezt velem! VALAMELYIK JÁTÉKOS CSINÁLJON MÁR VALAMIT!!! Még 89, tegnapihoz hasonló percet nem bírok ki!
25. perc: Ledley buktatta Rose-t, szabadrúgás! Rooney végzi el 25-ről, a beadásába Cahill ér bele, a kapus véd! Ez is valami!
32. perc: Bírói hiba! Sterling beadásába először fejjel aztán kézzel ér bele Davies, de nem ad tizenegyest Felix Brych! Elképesztő! És még az alapvonali asszisztens sem jelezte a kezezést, pedig neki látnia kellett volna! Elmaradt egy tizenegyes!
37. perc: Rooney ível be egy szögletet jobbról, Smalling emelkedik és fejel a kapu mellé!
42. perc: Óriási kapushiba! Vezet Wales! Hatalmas bajban az angolok! Ott kezdődik, hogy Rooney 30 méterre a kaputól felrúgja Bale-t, aki kissé jobbról végzi el az ezért megítélt szabadrúgást, a jobb alsóba érkező labdába beleért Hart és beljebb segíti! Így lesz gól! Na, kérem! 1:0! Wales továbbjuthat ma.
45. perc: Ne felejtsük el: Wales először vesz részt kontinenstornán, a második meccsét is megnyerheti! Ez példátlan az Európa Bajnokságok történetében! Vége az első félidőnek! Mindenki pihenhet 15 percig!


Álmosító tempójú meccset rázott fel Bale gólja és ezzel hatalmas bajba került Anglia! Pedig hibátlan selejtezős mérleggel jöttek Franciaországba. Az angoloknak épkézláb helyzetük nem volt, lassúak, pontatlanok. Egyetlen kapushiba elég volt ahhoz, hogy Wales most nyeregben érezhesse magát! Sürgősen ki kell találni valamit Roy Hodgsonnak, különben Angliának ez lehet a második olyan világversenye, ahonnan már a csoportkör után mehet haza a csapat!


46. perc: Folytatjuk, de előbb jön két angol csere! Jamie Vardy érkezik, Harry Kane marad a kispadon! Utóbbi szinte észrevehetetlen volt. A másik csere az egy Sterling-Sturridge változtatás, tehát Sturridge folytatja Sterling helyén! Az angolok kezdik a második félidőt!
56. perc: Egyenlít Anglia! Vardy! Rooney baloldali beadását kifejelik a védők Sturridge elé balra, aki ezúttal lágyabban ismétli meg a beadást, amibe Ashley Williams fejel bele, így kerül az 5 méteren álló Vardy elé, aki bekotorja az egyenlítő találatot! Zseniális bemutatkozás! 1:1
61. perc: Davies megtaposta Lallana bokáját, jön a sárga lap! Amúgy nyomasztó fölényben az angolok, csak szólok!
67. perc: Cserél Wales! Joe Ledley munkáját köszöni meg az edző, David Edwards váltja!
71. perc: Cserél Wales! Robson-Kanu fejezi be a meccset és Jonny Williams érkezik!
73. perc: És most Anglia is cserél, méghozzá utoljára! Adam Lallana hagyja el a pályát, Marcus Rushford érkezik a helyére!
90. perc: Rooney jobboldali szögletét Cahill fejeli kapu fölé középen! Három perc áll a csapatok rendelkezésére, hogy döntésre vigyék a három pont sorsát!
92. perc: Úgy néz ki, Anglia el is dönti a meccset! Sturridge! Ő kapott labdát egy kényszerítő végén a tizenhatoson belül és addig cselezgetett, amíg négy méterről a bal alsóba tudott lőni! Eldőlt! 2:1
94. perc: Vége is a találkozónak, Anglia négy ponttal vezeti a csoportját!


A második félidőben egy fokozattal feljebb kapcsolt az angol válogatott. Ki lehet jelenteni, hogy Roy Hodgson zseniálisan cserélt. Bár az előbb említett tempóváltás nem mindig látszott, de azért arra elég volt, hogy az angol csapat megmeneküljön a kiesést, ami hatalmas szégyen lett volna! A walesi védelem ez jól összehozta, gondolok itt Williams fejesére az egyenlítés előtt vagy a védelem szerencsétlenkedésére a vesztüket okozó, utolsó perces találat előtt. Ugyanakkor a csapatnak az oroszok ellen lehet javítani, biztos, hogy meg is próbálják majd.
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2016-06-16 22:15:01

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról. ...
Bővebben >>