. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Foci EB: Ausztria-Magyarország 0:2
2016-06-14 21:19:42
Foci EB: Ausztria-Magyarország 0:2

Foci EB: Ausztria-Magyarország 0:2

Újra Európa bajnokságon szerepelhet a magyar labdarúgó válogatott negyvennégy  év után.


Végre! Kezdésként mindjárt az osztrákokkal játszunk, akik vereség nélkül, csupán egy döntetlent felmutatva érkeztek a tornára. Mit ne mondjak! Imponáló a csapat eddigi magabiztossága, csakhogy ezúttal ők is más területre lépnek. Ez már az EB! Más a tét, más a hangulat, a közeg. Szurkolóként a magyar abban bízhat, hogy a tét, a hangulat, a közeg agyon nyomja az osztrákokat.


De ha a játékosok szemszögéből nézzük, akkor először is meg kell állapítanunk, hogy a mi felkészülésünk során nagyon komoly ellenfelekkel, köztük két olyannal találkoztuk, akik maguk is itt vannak. A horvátokat márciusban egy ponttal küldték haza Pestről a fiúk, Gelsenkirchenben pedig 2:0-ra kikaptunk. Egyik partiban sem játszottunk alárendelt szerepet, szervezett játékot mutatott a magyar csapat. Erre a szervezettségre pedig az egész EB-n szükségünk lesz. Na, meg persze a koncentrációra is. Ugyanis ezeknek az osztrákoknak azért vannak kitűnő játékosaik. Például a Bayern München csapatának alapembere, a középpályás, David Alaba, vagy éppen Junuzovic, Arnautovic. Hiba esetén ők könyörtelenül büntetnek. Ezért ma hibátlanul, magabiztosan, türelmesen kell játszanunk és akkor akár még a győzelem is meglehet! Hajrá Magyarok!


Az osztrák kezdőcsapat: Almer – Klein, Dragovic, Hinteregger, Fuchs – Alaba, Baumgartlinger – Arnautovic, Junuzovic, Harnik – Janko – szövetségi kapitány: Marcel Koller
A magyar kezdőcsapat: Király – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Gera, Nagy Ádám – Dzsudzsák, Kleinheisler, Németh – Szalai – Szövetségi kapitány: Bernd Storck
Játékvezető: Clément Turpin (Franciaország)
Nézőszám: 42.155 fő


1. perc: Tiszta fehérben a mieink, tiszta pirosban az osztrákok, ha jól látom, az osztrákok kezdik a meccset! A játékvezető a francia Turpin!
2. perc: Labdát veszítünk a középpályán, Alaba cipeli egy darabig, majd messziről ellövi, méghozzá a kapufára! Ezt megúsztuk!
4. perc: Németh passzol Szalainak a tizenhatosra, Ádám lekészíti Kleinheislernek, aki rálövi, Almer véd! Kezdetnek nem is rossz, Laci!
10. perc: Arnautovic balról kiugratja Alabát, aki szinte azonnal lő, középre megy, Király rávetődik! Jól van, Gabi!
23. perc: Jobban játszunk, mint az osztrákok! A jobboldalon Szalai lekészít Gerának, Gera lő a tizenhatos előteréből, Almer kezébe! Kulturált foci eddig! Ez az, gyerekek!
33. perc: Dragovic felrúgja Szalait a baloldalon, sárga lesz! Dzsudzsák betekeri a szabadrúgást, középen Szalai a kapu mellé fejel!
35. perc: Egy beadásnál fejpárbajt nyer Janko, aki Junuzovic elé fejel, Junuzovic lő, Király hatalmasat véd! Mekkora helyzet volt!
43. perc: Óriási magyar helyzet! Kleinheisler kap labdát középen, meglódul, kidobja jobbra Dzsudzsáknak, ő megtolja és a bal alsó mellé lő! Gyönyörű támadás ez is!
45. perc: Vége az első félidőnek! Szünetre vonulnak a játékosok.


Én úgy látom, hogy abszolút egyenrangú partnerek vagyunk az osztrákokkal, akik egy kapufával kezdtek, aztán védekezésben is megnyugodtunk! Ennek ellenére a védelemben vannak kisebb hibák, de ezeket ki lehet javítani. Koncentrált, türelmes, pontos játékkal ezeket az osztrákokat meg lehet verni!


46. perc: Nem cseréltek az edzők! Mi kezdjük a második félidőt!
52. perc: Gera kap labdát Fiolától, bemutat egy passzcselt és 30-ról ráküldi, de mellé száll a lövés!
55. perc: Németh passzol Dzsudzsáknak középen, aki megtolja, húszról rálövi és hatalmasat kell védenie a kapusnak! A szöglet nem veszélyes!
60. perc: Junuzovic megsérült! Cserélnek az osztrákok! A sérültet Sabitzer pótolja!
62. perc: VEZETÜNK!!!! OTT VAN!!! SZALAI! Egy felívelt labdából kicsiben jön a kényszerítő Kleinheislerrel, aki a tizenhatoson belül visszaadja Ádámnak, ő pedig öt méterről szépen, okosan a kapus alatt begurítja! 1:0 ide!!!
64. perc: Cserélnek is rögtön az Osztrákok! Janko le, Okotie be!
66. perc: Dragovic szabálytalankodik a saját térfelén, Kádárnak csúszik oda, jön a sárga, ami meg már piros, merthogy a sárgából már kettő van neki! Emberelőnyben vagyunk!
68. perc: Cserél Bernd Storck is! Szalai jön le, Priskin érkezik a helyére!
71. perc: Németh kap labdát a jobb oldalon , kicsit megigazítja és a bal alsó felé lövi, Almer véd!
77. perc: Osztrák csere! Schöpf jön Hatnik helyére!
80. perc: Magyar csere! A középpályán frissítünk, Kleinheisler pihenhet, Stieber Zoltán játszhat!
81. perc: Németh Krisztián sárgát kap! Odalépett Schöpfnek, egyszerűen üdvözölte, csak hát a bíró ezt nem nézte jó szemmel!
86. perc: Fiola megsérült! Reméljük, nem kell lecseréni!
87. perc: Nem kell cserélni! Örülni kell! Merthogy szétesett az osztrák védelem! Priskin kiugratja Stiebert középen, kicsit elsodorja jobbra, egy az egyben van a kapussal, szépen átemeli fölötte és be a kapuba! 2:0 ide!
88. perc: Most kell cserélni! Németh Krisztián kap pihenőt, Pintér Ádám jön a helyére!
95. perc: Ebben a pillanatban hivatalosan is megnyerte a magyar labdarúgó válogatott az Ausztria elleni Európa bajnoki csoport meccsét!
Méghozzá milyen csodálatos játékkal!

 

Végig koncentrált a csapat, a második félidőben kisebb hibák nélkül játszott a védelem bár ezt megkönnyítette Dragovic  kiállítása. A végén pedig Stieber Zoli mindent eldöntött, csodálatos meccs volt! KÖSZÖNJÜK!!! Jöhet Izland, és reszkessen!

(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2016-06-14 21:20:28

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>