. Ma György napja van.
Foci-EB: Belgium-Olaszország 0:2
2016-06-14 09:09:34
Foci-EB: Belgium-Olaszország 0:2

Foci-EB: Belgium-Olaszország 0:2

A negyedik versenynap utolsó találkozója a belga-olasz parti  volt.


A belgák jelen pillanatban a FIFA világranglistáján a második helyet foglalják el. Meglepő helyezés, viszont magyarázható azzal, hogy az EB-selejtezőben a csapat megnyerte a saját csoportját és Wales-szel kéz a kézben, egyenes ágon jutottak ki Franciaországba. Tény amúgy, hogy a belgáknak rengeteg olyan játékosa van a keretben, akik már most világsztárok, Marc Wilmots szövetségi kapitány elhozta például Eden Hazardot, vagy éppen Lukakut, Fellainit, Nainggolant. A belgák egyetlen vereséggel abszolválták a selejtezőt és e mellé két döntetlent is bekasszíroztak, a fennmaradó hét meccset megnyerték. Kétség sem fér tehát ahhoz, hogy jogosan vannak itt, már csak meg kellene mutatni, hogy a világranglistás második pozíció egyáltalán nem véletlen.

 


Csakhogy ez nem volt egyszerű, merthogy a másik oldalon ott voltak az olaszok, akik veretlenül, de nem hibátlanul mentek végig a kvalifikációs úton. Ugyanakkor az igazsághoz hozzátartozik, hogy Antonio Conte – akinek ez lesz szövetségi kapitányként az utolsó versenye – zseniális olasz csapatot rakott össze. Ez a zseniális csapat igencsak paprikás hangulatban készülhetett az EB-re, ugyanis a világbajnokságon már a csoportkörben elvéreztek, mint tudjuk, akkor Costa Rica és Uruguay ment tovább. Már csak ezért is meg kéne mutatniuk, hogy sokkal jobbak ők annál, hogy egy csoportkör végén szomorúan hazakullogjanak. Ha pedig ehhez hozzárakjuk, hogy a belgák igencsak előkelő helyen állnak a világranglistán és még kiváló játékosaik is vannak, na, akkor értjük meg igazán, miért is lehet ez egy szenzációs meccs. Aztán maximum tévedek!


A belga kezdőcsapat: Courtois – Ciman, Alderweireld, Vertonghen, Vermaelen – Witsel, Nainggolan – Fellaini, De Bruyne, Hazard – Lukaku – Szövetségi kapitány: Marc Wilmots
Az olasz kezdőcsapat: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Candreva, Parolo, De Rossi, Giaccherini, Darmian – Éder, Pellé – Szövetségi kapitány: Antonio Conte
Játékvezető: Mark Clattenburg (Anglia)
Nézőszám: 59.186 fő
1. perc: Fehér-kékben játszanak az olaszok, ők kezdik a játékot. Piros-feketében a belgák játszanak. Az angol Mark Clattenburg elindítja mai nap utolsó ütközetét!
10. perc: Fellaini lekészít középen, 25 méterre a kaputól Nainggolannak, aki rátűzi a labdát, de Buffon véd!
22. perc: Belga támadás! De Bruyne próbálkozik lövéssel, jócskán mellé megy!
24. perc: Fellaini Nainggolan felé passzol, utóbbi lő, de ő sem talál kaput Ez is mellé!
31. perc: Vezetnek az olaszok! Na, végre egy helyzet! Bonucci kiugratja középen Giaccherinit, akiről lemarad a védője, már bottal ütheti a nyomát! Les nincs, Giaccherini meg a kapu közepébe gurít kb. 5 méterről a kijövő kapus felett téve el a labdát! Hatalmas védelmi hiba! 1:0
35. perc: Candreva gondol egyet és próbálkozik kissé balról, távolról, de Courtois észnél van! Szöglet!
36. perc: A kis szögletből jön jobbról a beadás Édertől, Fellaini fejel egy szép gyertyát, majd Parolo is ugrik, ő nyer, mert fejel, méghozzá a kapu mellé! Addig szórakoztak a belgák, amíg majdnem kaptak még egyet!
46. perc: Vége az első félidőnek! Mehetnek pihenni a srácok!


Viszonylag jól kezdtek a belgák, helyzeteket dolgoztak ki, csak hát ugye azokat be is kéne rúgni. Már épp kezdtem unni magam, kezdett ellaposodni a meccs, amikor fél óra elteltével álmosnak érezte magát a belga védelem, el is szundítottak és ezt nagyon szépen megköszönték egy góllal az olaszok. Innentől lett érdekes a félidő, vérszemet kaptak ugyanis Buffonék! Antonio Conténak csak tűzben kell tartania a csapatát a szünetben, de az edző kollégának is lesz dolga a másik oldalon. Leginkább fel kell ráznia a csapatát!


46. perc: Nem cseréltek a kapitányok! A belgák végzik el a második félidő kezdőrúgását!
53. perc: De Bruyne sprintel a jobboldalon, majd kiugratja a másik oldalon Lukakut, aki a tizenhatos előteréből a bal felső sarok fölé emel!
55. perc: Candreva ad be jobbról, középen Pellé emelkedik és fejel, de Courtois kiszedi a labdát a jobb alsó elől!
58. perc: Olasz csere következik! Darmian helyére De Sciglio érkezik! Ez volt az első csere a találkozón!
62. perc: Megejtik az első cserét a belgák is! Nainggolan megy le, Mertens máris a pályán! Reagált Marc Wilmots!
67. perc: Chiellini eladja a labdát a pálya közepén, majd felborítja Hazardot, sárga lapot kap érte!
72. perc: Még egy csere a belgáknál! Lukaku helyén Divock Origi folytatja!
75. perc: Candreva is eladja a labdát, Mertens viszi, Éder lerántja, sárga! Utoljára cserélnek a belgák! Ciman jön le közben és Carrasco érkezik! Éder is megkapja az olaszoknál a jutalmát egy csere képében! Ő jön le, Immobile játszik a helyén! Ezzel honorálta Conte a sárga lapot!
78. perc: Bonucci bokán rúgja Origit, a bíró pedig megdobja őt egy sárgával! Durvul a meccs! Közben De Rossi helyére jön Thiago Motta is, ezzel elszálltak az olasz cserelehetőségek!
82. perc: De Bruyne baloldali beadása Barzagli felett elszáll, de pont jó Originak, aki kapura fejel, de a labda fölé száll! Örömteli ilyeneket írni a sok szabálytalanság után, legalább történik is valami!
84. perc: Immobile szerez labdát a pálya közepén, szólóba kezd, majd húsz méterről megkínálja a kapust, aki kitolja a jobb felső elől a labdát! Vertonghen adta ajándékba ezt a lehetőséget!
91. perc: Vertonghen vitatkozik a kelleténél hevesebben Parolóval, a bíró sárga lappal zárja le a vitát! A belga védő kapja!
92. perc: Újabb olasz gól! Eldőlt! Fellazul a belga védelem, Immobile jön középen, majd jobbra passzol Candreva elé, aki kicsalogatja a kapust, beteszi középre. Ott érkezik Pellé és az üres kapu kellős közepébe lő félfordulattal! 2:0
93. perc: Ez a gól tehát lezárta a találkozót! Nyertek az olaszok!


A második félidőben eldurvult a játék, potyogtak a sárga lapok mindkét oldalon. A meccs egészét nézve az olaszok voltak veszélyesebbek, bár ugye belga helyzetekkel indult. A belgák becsülettel próbálkoztak a szünet után a gólszerzéssel, de valahol, leginkább az utolsó passzokba, lövésekbe hiba csúszott vagy az olasz védők értek oda nagyon szépen. Megérdemelt olasz győzelem született tehát, a belgák pedig javíthatnak és javítaniuk is kell a következő körben, ha nem akarnak kiesni!   
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2016-06-14 09:15:57

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>