. Ma György napja van.
Foci EB: Csehország-Horvátország 2:2
2016-06-17 22:26:12
Foci EB: Csehország-Horvátország 2:2

Foci EB: Csehország-Horvátország 2:2

A cseh-horvát randevú volt a pénteki menü folytatása.


A csehekkel kezdve megállapíthatjuk, hogy nekik talán egyetlen esélyük van ma arra, hogy jó eredményt produkáljanak, ez pedig az, ha a spanyolok ellen látott koncentrált játékot a meccs lefújásáig és nemcsak 87 percig tartják fenn. Fontos megjegyezni, hogy a cseheknek ma kell a három pont, ezért Pável Vrba két helyen is változtatott a kezdőben az előző meccshez képest. Egyrészt a középpályára bekerült Jirí Skalák, elől pedig a csatár posztján ezúttal nem Tomás Necid, hanem David Lafata kezd majd.


A horvátoknak nincs okuk idegeskedni. Megnyerték a törökök elleni ütközetet, és ha a mait is behúzzák, akkor továbbjutnak, függetlenül az esti meccs eredményétől, Épp ezért Ante Cacic nem is változtatott a horvátok összeállításán, ugyanaz a 11 ember kezd, akik a törökök ellen is kezdtek. Ennek tudatában fussunk neki ennek az összecsapásnak!


A cseh kezdőcsapat: Cech – Kaderábek, Sivok, Hubník, Limbersky – Plasil –  Darida, Skalák, Rosicky, Krejci – Lafata – Szövetségi kapitány: Pável Vrba
 A horvát kezdőcsapat: Subasic – Srna, Corluka, Vida, Strinic – Badelj, Modric, Rakitic, Brozovic, Perisic – Mandzukic – Szövetségi kapitány: Ante Cacic
Játékvezető: Mark Clattenburg (Anglia)
Nézőszám: 41.500 fő


1. perc: A csehek kezdik a játékot tiszta fehérben, a horvátok tiszta kékben játszanak! Az angol Mark Clattenburg a játékvezető!
10. perc: Kisebb csoda, hogy a horvátok nem változtattak a kezdőjükön, hiszen Darijo Srna a négy napos szünetben tudta meg, hogy meghalt az édesapja. Ennek ellenére vállalta a játékot, a horvát himnusz alatt el is sírta magát! RESPECT!
13. perc: Badelj lekönyökölte az ellenfelét, sárga lapot kap! Kaderábek az áldozat!
20. perc: A csehek 4-1-4-1-es formációval kezdtek, de eddig közük nincs a meccshez, egyértelmű a horvát mezőnyfölény, más kérdés, hogy ők ezzel nem mennek sokra!
37. perc: Rakitic és Mandzukic kényszerítőzik a pálya jobboldalán, végül Mandzukic lő, lábbal véd Cech!
39. perc: Hoppá! Vezetnek a horvátok, nem érdemtelenül. Badeljtől kap labdát Perisic a baloldalon, végigviszi egészen a tizenhatoson belülre, majd hat méterről kilövi a jobb alsót! Bajban a csehek! 1:0
41. perc: Harminc méterre a kaputól végez el szabadrúgást Rakitic, a jobboldali beívelését Vida rúgja kapu mellé, Corluka elől!
46. perc: Vége az első félidőnek, szünetre vonulnak a játékosok


Szűk negyven percig nem történt semmi izgalmas a pályán, bár a horvátok mezőnyfölénye nyomasztó, szóval megérdemelten vezetnek. A csehek játéka kilátástalan, ha így folytatják, ki fognak esni. Egyelőre a kapusnak sokkal több dolga van, mint elöl a csatároknak. Egyértelműen nem jött be a szerkezetváltás a cseheknél, a másik oldalon abszolút nyugodt lehet Ante Cacic! Szünet!


46. perc: Csere nincs! Folytatjuk! Méghozzá egy elképesztő látvánnyal! Corluka leragasztott fejsebére, amit még a törökök ellen szedett össze, vízilabdás sapkát húztak, ebben játszik Corluka.
53. perc: Egy jobboldali cseh beadást rossz helyre fejel Vida, konkrétan Krejci elé, aki egy félig ollózós mozdulattal lő Subasic ölébe!
59. perc: Újabb horvát gól! Mandzukic szerez labdát a cseh térfélen, kiugratja Rakiticet, aki 12 méterről a kifutó kapus fölött a hálóba emel! Ez kezd eldőlni! 2:0
62. perc: Cserél Ante Cacic! Modric kap pihenőt, Kovacic érkezik! ez az első csere a meccsen!
66. perc: Egy rossz horvát passz a védelemtől pattan ŰMadzukic elé, aki 15 méterről lő centikkel a kapu fölé!
67. perc: Kettőt is cserélnek a csehek! Lafata helyére érkezik Skoda, Skalálot pedig Sural váltja!
72. perc: Sivok Mandzukic fejére könyököl, sárga lap és szabadrúgás! Rakitic a kapu fölé emeli a labdát!
74. perc: Brozovic is szabálytalankodik, ez is sárga!
76. perc: Ébredeznek a csehek! Ott a szépítés! Skoda beindította a cseh motort! Rosicky jobboldali beadására ugrik hét méteren és befejeli a kapuba a labdát! 2:1
81. perc: Rakitic baloldaldali beadásával Brozovic fordul kapura és lő mellé! Centiken múlott a harmadik horvát gól!


86. perc: Cserélnek a csehek! Plasil helyére Necid érkezik! És közben, néhány perccel korábban rohamrendőrök jöttek be a horvát szurkolói szektor elé, válaszul a szurkolók petárdával kezdtek dobálózni! Elképesztő! Totális csőd a francia szervezés! Semmi nem történt volna, ha ezek a kommandósok nem jöttek volna be a pályára! Az oroszokkal bezzeg nem keménykedtek a francia rendőrök egy hete! Botrány! Verekednek a horvát szurkolók a kommandósokkal!


93. perc: Tizenegyest kapnak a csehek! Egy beívelt cseh szabadrúgáshoz a tizenhatoson belül kézzel ért hozzá Vida! Necid végzi a büntetőt és fölvágja a léc alá, középre, keményen! 2:2 Honnan jöttek vissza a csehek! Vida még kapott egy sárgát azért a kezezésért. 9 perc a hosszabbítás egyébként!
97. perc: Csere a horvátoknál! Rakitic helyére Schildenfeld érkezik!
98. perc: Jön az utolsó horvát csere! Strinic helyére Vrsaljkó áll be!
100. perc: Most van vége! Elszórakozták a horvátok! Nem rúgtak bele a döglött oroszlánba még egyet, két pontjuk bánta.


Nagyon jól játszottak a horvátok az első félidőben és úgy nagyjából 83 percig fölényben is játszottak, de hát az a kis intermezzo a rendőrökkel és a horvát szurkolókkal, ez volt a porszem a gépezetben. Teljesen megzavarta a horvátokat ez a felesleges cirkusz. A csehek elképesztően mélyről jöttek fel, a csereként beálló Skoda játéka ehhez nagyban hozzájárult. Jobban is kezelték a végén kialakult helyzetet és éltek azzal a lehetőséggel, hogy a játékvezető tíz percet hosszabbított. Igazságos döntetlen született, bár ezt a horvátok igazságtalannak érezhetik. Talán igazuk is van.
 (Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2016-06-17 22:29:37

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
Bővebben >>