. Ma Emma napja van.
Foci EB: Csehország-Törökország 0:2
2016-06-22 10:20:34
Foci EB: Csehország-Törökország 0:2

Foci EB: Csehország-Törökország 0:2

Ezen a mérkőzésen a törököknek és a cseheknek is nyerniük kell ahhoz, hogy bármelyikük is reménykedjen a továbbjutásban.

 

Jól tudják ezt az edzők is, ezért mindkét csapatban történtek igen komoly változások a második fordulóban kezdő 11-hez képest. A cseheknél a védelemben az eltiltott Limbersky helyére Pudil került be, az öttagú középpálya két tagját is lecserélte Pável Vrba, Rosicky és Skalák helyére Dockal és Pavelka került be, a csatársorban pedig ezúttal Necid kezd Lafata helyett.

 

A törököknél az egész csapatot felforgatta Fatih Terim a győzelem érdekében. A védelemben Caner Erkin helyén Köybasi kezd, a középpálya új embere Emre Mor, aki Özyakupot váltotta és Calhanglu helyére csatárként bekerült Volkan Sen is. Ezek tehát a változtatások! Az idő szalad, gyorsan lássuk a kezdőket a fenti változtatásokkal!

 

A cseh kezdőcsapat: Cech – Kaderábek, Sivok, Hubník, Pudil – Plasil –  Darida, Dockal, Pavelka, Krejci – Necid – Szövetségi kapitány: Pável Vrba

A török kezdőcsapat: Babacan – Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Balta, Köybasi – Ozan Tufan, Selcuk Inan, Emre Mor,  Arda Turan – Volkan Sen, Burak Yilmaz – Szövetségi kapitány: Fatih Terim

Játékvezető: William Collum (Skócia

Nézőszám: 35.000 fő

 

1. perc: Tiszta pirosban játszanak a csehek, ők kezdik a találkozót. Tiszta fehérben a törökök, a skót William Collum pedig feketében. Ő a bíró és el is indítja a találkozót!

10. perc: Hoppá! Máris vezetnek a törökök! Bajban a csehek! Emre Mor szerez labdát a jobboldalon, a tizenhatosnál beteszi középre, ahol öt méterről, teljesen egyedül fejelhetett a kapuba Burak Yilmaz! 1:0

16. perc: Cseh helyzet! Egy jobboldali szögletet Sivok fejel a kapufára középen! Centiken múlott a gól!

31. perc: Újabb cseh helyzet! Dockal beadását necid csúsztatja Kaderábek elé, aki nem találja el rendesen íg mellé megy!

35. perc: Köybasi rossz ütemben csúszik oda a védőjének, jön érte a sárga lap, merthogy ilyet nem szabad!

36. perc: Most Emre Mor kap egyet Plasiktól, ez is sárga lap+

38. perc: Plasil és Dockal kényszerítőzik a jobboldalon, majd előbbi visszakapja, és jó 20-ról megküldi, Babacan véd!

39. perc: Pavelka is rugdosódik, most ő ért oda rosszul Selcuk Inanhoz, felmutatja neki is a sárgát William Collum!

45. perc: Vége az első félidőnek! Elindulnak az öltöző felé a csapatok!

 

Kicsit tompábban játszottak a csehek az első 20 percben, de aztán ők is nekiálltak focizni. Itt a vége felé elszaporodtak a sárga lapok mindkét oldalon, szóval az idegnyugtató szünet jót fog tenni a feleknek. A cseheknek ennél is jobban fel kell pörögniük, mert bajban vannak, ám a törököknek sem ártana a gólszerzés a második félődben, szóval ők sem komolytalankodhatnak. Még van egy félidő!

 

46. perc: Változatlan összeállításban jönnek a csapatok a pályára! Török kezdőrúgással kezdődik a második félidő!

50. perc: Hakan Balta odavert egyet Necidnek… A bíró érti, hogy szegény balta, de azért mégsem szereti a horrort! Jön a sárgalap!

53. perc: Krejci kap labdát a baloldalon, beviszi a tizenhatosra és beadás helyett megcélozza a rövid alsót, Babacan hárít!

59. perc: Darida kap labdát a tizenhatos előtt, majd jobbról rápörköli, de Babacan észnél van! Az ott nem megy be!

61. perc: Cserélnek a törökök! Volkan Sen elhagyja a pályát, Özyakup érkezik a helyére!

65. perc: Egyre nagyobb bajban a csehek! Már kettővel megy Törökország! Egy balról beívelt szabadrúgásból Mehmet Topal kap labdát az ötös jobb sarkánál, lekészíti Ozan Tufannak, aki irtózatos erővel, hét méterről a jobb felsőbe tüzel! 2:0 Törökországnak!

69. perc: Cserélnek a törökök! Emre Mor mehet pihenni, Olcay Sahan érkezik a pályára

71. perc: Cserélk Pável Vrba is! Dockal helyére Suralt hozza a mester!

75. perc: Érkezik jobbról a török beadás Ardan Turan fejére, aki 8 méterről, középről fejel fölé!

83. perc: Egy zűrzavaros szituációba Olcay Sahan labdát szerez a cseh tizenhatoson belül, majd hét méterről kapu fölé durrant! Majdnem ott volt a harmadik!

87. perc: Arda Turan labdát szerez, Sural felrúgja, és már kapja is a sárgát!

90. perc: Mindkét csapat cserél! A törököknél Burak Yilmaz helyére Cenk Tosun érkezik, míg a cseheknél Plasilt Kolár váltja.

95. perc: Vége a mérkőzésnek! Kiestek a csehek, de valószínűleg a törökök is!

 

A cseheknél a szokásos probléma lépett fel, a kidolgozott kevés helyzetet nem tudták belőni. A törökök ma sokkal élesebbek voltak, sikerült őket feltüzelni. Ők kihasználták az adódó két gólhelyzetet, megérdemelt győzelemmel szépen haltak meg. Meghaltak úgymond mert három ponttal már most harmadikok a csoport harmadikok versenyében, szinte biztosnak gondolom a kiesésüket. Alighanem tehát megvan a D csoport két kiesője; Törökország és Csehország.

(Haász Rudolf)

 

 

Utoljára frissítve: 2016-06-22 10:24:14

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottsága és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara...
Bővebben >>