. Ma György napja van.
Foci EB: Észak-Írország-Németország 0:1
2016-06-21 22:07:00
Foci EB: Észak-Írország-Németország 0:1

Foci EB: Észak-Írország-Németország 0:1

Kedden befejeződtek a C és a D csoport küzdelmei a franciaországi labdarúgó Európa bajnokságon.


Kezdjünk a C csoporttal, azon belül is Észak-Írország és Németország csatájával. Az északíreknek nyerniük kell, ha tovább szeretnének jutni, viszont személy szerint nem tudom, mire számítsak tőlük. Képesek nagyon szép játékra is, de nézhetetlenre is. Mindenesetre tény, hogy úgy tűnik, Michael O’Neill nem változtatott a csapatán az ukránok elleni találkozóhoz képest.


A németeknél Joachim Löw csak két embert cserélt le a kezdőben, Höwedes helyén a védelemben bemutatkozik a kontinenstornán Joshua Kimmich a Bayern München védője, valamint Mario Gomez is kezdeni fog a középpályán Draxler helyett. A németeknek minimum döntetlenre van szükségük a biztos továbbjutáshoz, de az sem árt, ha nyernek, hiszen ebben az esetben a magyar válogatott biztosan továbbjut a legjobb 16 közé. Mi mindenesetre szurkolunk ezért!


Az északír kezdőcsapat: McGovern – Aaron Hughes, Cathcart, McAuley, Jonny Evans – Ward, Corry Evans, Steven Davis, Norwood, Dallas – Washington – Szövetségi kapitány: Michael O’Neill
A német kezdőcsapat: Neuer – Kimmich, Hummels, Hector, Boateng – Khedira, Kroos, Götze, Özil Müller – Gomez Szövetségi kapitány: Joachim Löw
Játékvezető: Clément Turpin (Franciaország)
Nézőszám: 45.000 fő


1. perc: Az északírek zöld mezben fehér nadrágban kezdik a találkozót, a németek fehér feketében láthatók! A francia Clément Turpin elindítja a meccset!
7. perc: Müller kapott középen egy kiugratást, egy az egyben marad a kapussal. de belelövi szegény McGovernbe a labdát!
12. perc: Götze is megkapja a maga labdáját a jobboldalon, de ő is a kapusba lövi hétről! Az ismétlés kirepül a stadionból, Kimmich próbálkozott! Hihetetlen!
23. perc: Gomez mellel pörget jobbra Müller elé, aki megtolja, majd a bal alsó mellé lő! Újabb német helyzet!
26. perc: Kimmich jobboldali beadását Müller perdíti a rövid kapufára! Hihetetlen, mi maradt ki megint!
30. perc: Jajj, de jó! Vezetnek a németek! Kimmich passzát Müller viszi középen kapura, aki miután nem tud lőni, visszakészíti a második hullámban érkező Gomeznek, aki a kifutó kapus mellett emel az üres kapuba! Szegény McGovern még hozzá is ért! 1:0 Magyarország ezzel az eredménnyel a holnapi meccs kimenetelétől függetlenül továbbjutna!
34. perc: Gomez jobboldali beadását a büntetőpontról, 11 méterről a kapufára emeli szegény Thomas Müller! Európa bajnokságon nem megy neki!
45. perc: Vége az első félidőnek! Az öltözői megbeszélések következnek!


Hát ez eddig elég egyoldalú meccs, de Magyarországon ezt egyáltalán nem bánják. Az északírek ugyanazt a taktikát választották, mint a lengyelek ellen, helyzetük sem volt, míg a németek futószalagon gyártottak ilyeneket és vezetnek. Ha minden így marad, akkor az északírek harmadikok lesznek, a németek pedig megnyerik a csoportot.


46. perc: Nem cserélnek a csapatok! A németek kezdik a második félidőt!
50. perc: Kimmich keresztlabdája megtalálja a baloldalon Götzét, aki hét méterről át akarja passzírozni a lasztit a kapuson, csak hát az nem igazán kivitelezhető!
55. perc: Cserének a németek Götze  le is jön, érkezik Schürrle! Nem ment ma a lecseréltnek!
59. perc: Khedira megpróbálkozik egy lövéssel 22 méterről, a labda kijön a kapusról, Gomez fejéről pedig mellé megy! Cserélnek az északírek! Washington helyére Lafferty érkezik!
69. perc: Német csere! Khedira jön le, Schweinsteiger folytatja a helyén!
70. perc: az északírek is cserélnek! Maggenis érkezik Ward helyére! A második cserét is ellőtte Michael O’Neill!
81. perc: Kimmich baloldali beadását Gomez teszi kapura fejjel 6 méterről, középről, McGovern óriási védést mutat be!
84. perc: Utoljára cserél az északír csapat! Corry Evans kap pihenőt, McGinn játszhat a helyén!
93. perc: Vége! Ezzel a német győzelemmel egy nagyon fontos dolog eldőlt!


Mégpedig az, hogy a magyar labdarúgó válogatott ott van a legjobb 16 között az Európa bajnokságon, függetlenül attól, hogy holnap mit játszik a csapat a portugálok ellen! Az északírek a második félidőben picit pontosabban játszottak, de nem szakadtak meg a győzelemért. A németek ugyanott folytatták, ahol abbahagyták az első félidőt, nyomasztó mezőnyfölényben játszottak! Ez az eredmény azt jelenti, hogy a németek nyerték a csoportot, az északírek pedig szerintem elszálltak, bár a harmadik helyen végeztek.
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2016-06-21 22:18:45

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott sz...
Bővebben >>