. Ma Béla napja van.
Foci EB: Franciaország-Románia 2:1
2016-06-11 13:59:36
Foci EB: Franciaország-Románia 2:1

Foci EB: Franciaország-Románia 2:1

 A 2016-os labdarúgó Európa bajnokságot a házigazda franciák nyitották.


 Ejtsünk pár szót a csapatokról! A franciák egy, a skótok felett aratott győzelemmel érkeznek a nyitómeccsre és bár az utolsó felkészülési meccsükön nem kaptak gólt, összességében mégis azt lehet mondani, hogy rengeteget kaptak, ez az érzékelhető védelmi instabilitás lehet a románok esélye. A csapat három nagy hiányzó játékosa Valbuena, Ribéry és Benzema, utóbbi kihagyása miatt óriási botrány robbant ki a franciáknál, Didier Deschamps szövetségi kapitányt sokan rasszizmussal is vádolták az utóbbi időben.

Ami a románokat illeti, viszonylag simán hozták a második helyet a selejtezőben, ugyanakkor rendkívül hullámzó játékkal abszolválták a felkészülési meccseket Anghel Iordanescu tanítványai. Mást nem mondjak, az ukránoktól például 4:3-ra kikaptak, viszont zárásként simán, 5:1-re verték Grúziát. Problémájuk lehet csatár poszton, hiszen a sima kijutás ellenére a selejtezőben nagyon kevés gólt rúgtak! Egyetlen szerencséjük az volt, hogy tavaly a magyar válogatott nem tudott nyerni Belfastban az északírek, így a románoknak csak egy győzelemre volt szükségük Feröer ellen az utolsó fordulóban, amit meg is szereztek. Ezért lehetnek most ott Párizsban. Ilyen előzmények után lássuk a kontinenstorna nyitányát!


A francia kezdőcsapat: Lloris – Evra, Rami, Sagna, Koscielny – Kanté, Matuidi, Pogba – Griezmann, Payet, Giroud – Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
A román kezdőcsapat: Tatarusanu – Sapunaru, Chiriches, Grigore, Rat – Hoban, Pintilii, Popa, Stanciu, Stancu – Andone – Szövetségi kapitány: Anghel Iordanescu
Játékvezető: Kassai Viktor (Magyarország)
Nézőszám: 81.338 fő


1. perc: A franciák végzik el a kezdőrúgást! Kassai Viktor sípszavára elindul a tizenötödik Európa bajnokság!
4. perc: Majdnem ott a román vezetés, de csak majdnem! Stanciu végez el egy szögletet balról, az érkező labdába Stancu kotor bele a jobb kapufánál, Lloris véd! Újabb szöglet jön, ez azonban veszélytelen! Ez volt az EB első helyzete!
10. perc: Újabb helyzet! Payet baloldali szögletét előbb kifejelik a román védők, majd visszakerül hozzá a labda. Az ismételt beadást Giroud fejelte kapura, ám a labda a bal kapufa mellett egy kicsivel elhagyta a pályát!
14. perc: Matuidi hozza a labdát a jobboldalon, középen Chiriches és Griezmann érkezik párban a beadásra, a védő testéről a csatár fejére, onnan pedig a kapufára pattan a labda! Ezt majdnem góllá ügyeskedték össze a románok! Mázli! Belemelegedtek a franciák, jelentem!
27. perc: Kicsiben játszanak a franciák 20 méterrel a román kapu előtt, végül a jobboldalon Pogba kapott egy labdát, amit elcsavart a bal felső sarok előtt! Semmi extra, de legalább helyzetecske!
32. perc: Chiriches megtámasztotta Pogbát a román tizenhatos előtt, Pogba hanyatt esett, a mutatványt pedig Kassai Viktor sárga lappal jutalmazta, Chiriches a gazdája!
36. perc: Újabb francia helyzet! Ezúttal a jobboldalon tűnik fel Payet, aki élesen adja be középre, a labdára Griezmann érkezik, ám ez is bő egy méterrel mellé megy!
45. perc: Razvan Rat a pálya jobboldalán mellbe talpalja Giroud-t, ez a mozdulat is sárgát ér! Jól kézben tartja a meccset Kassai sporttárs!
47. perc: Payet jobboldali szögletére középen Giroud érkezik, azonban a fejese kapu fölé száll!


Nem sokkal ezután vége az első félidőnek! Francia mezőnyfölényt láttunk sok helyzettel, gól azonban nincs! Van viszont negyed óra szünet, az alatt mindkét szövetségi kapitány motiválhat, vagy éppen rendet tehet a fejekben!


46. perc: Vége a szünetnek! Csere nincs! A románok fogják kezdeni a második félidőt! Egyébként, ha döntetlen lesz, az igazán egyik csapatnak sem lesz jó, de hát hátra van még minimum 45 perc! Lássuk, mi történik!
48. perc: Felgyorsították a játékot a románok! Gyorsan áthozták a labdát a középpályán, Stanciu betekerte jobbról, Stancu pedig az ollózásával eltalálja az alapvonali asszisztenst! Helyzet volt tehát ez is!
52. perc: Válaszolnak a franciák! Payet ma nagyon aktív! Baloldali beadását Giroud emeli körülbelül 5 méterről lágyan a kapus kezébe!
57. perc: Megint Payet keverget a baloldalon, csak megoldja valahogy, hogy beadhassa, a középen érkező Pogba Tatarusanu lábát találja el
58. perc: Vezetnek a franciák! Kis szögletet végeznek el jobbról, aztán érkezik egy beadás Payet-tól, Tatarusanu kijön rá, a két keze között megy el a labda, ami Giroud fejéről vágódik a kapu közepébe! 1:0
61. perc: Cserélnek a románok! Andone ma semmit nem csinált, le is hozza Iordanescu. Alibec máris a pályán van!
62. perc: Megint Payet ível balról, középen Giroud belepiszkál, a laszti Pogba felé tart, de Grigore lába közbenyúl!
65. perc: Evra gáncsol a pálya jobboldalán a tizenhatoson belül! Tizenegyest ad Kassai! Stancu vállalja a büntetőt és be is rúgja! Egyenlítenek a románok! A tizenegyes jogos volt! 1:1
67. perc: Cserélnek a franciák is! Griezmann fejezi be mára a meccset, Kingsley Coman érkezik! Húúúú, de eseménydús ez a második félidő! És már van két gólunk is! Nem rossz!
69. perc: Pintilii nagyot kapott hátulról Giroud-tól, aki meg sárgát kapott a magyar bírótól törlesztésért! Kiváló játékvezetés eddig, azt kell mondanom!
72. perc: Anghel Iordanescu még egy cserét hajt végre! Stanciu-t hívja le, Chipciu áll be a helyére!
77. perc: Jön a második francia csere! Paul Pogba kap pihenőt, Anthony Martial váltja!
78. perc: A román Popa elgáncsolja Martialt, ez is sárga! A magyar bíró teljesítményére továbbra sem lehet panasz!
82. perc: Adrian Popa befejezi mára a románoknál, Gabriel Torje érkezik a helyére! Ezzel kihasználta minden cserelehetőségét Románia!
89. Ismét vezetnek a franciák! Méghozzá egy bombagóllal! Payet kapott labdát húsz méterre a kaputól a jobboldalon, kicsit befelé tolta és gyilkos erővel kilőtte a bal felső sarkot, bemutatva ezzel a franciák első átlövését a meccsen! Tatarusanunak esélye sem volt!
91. perc: Jön az utolsó francia csere is! Payet kap pihenőt, Moussa Sissoko váltja a pályán!
93. perc: Egy román szabadrúgásból kapott labdát Sissoko, aki elnyargalt a baloldalon, majd a tizenhatos előteréből mellétrafált!
95. perc: Kassai Viktor lefújja a mérkőzést! Dimitri átlövése döntött végül a franciák javára!


Egy eseménydús második félidőt láthattunk rengeteg helyzettel! A játékvezetés kitűnő volt, ezzel kapcsolatban szavunk nem lehet.
Folytatás következik, természetesen arról a meccsről is beszámolunk önöknek!

(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2016-06-11 19:50:38

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>