. Ma György napja van.
Foci EB: Magyarország-Portugália 3:3
2016-06-22 21:58:59
Foci EB: Magyarország-Portugália 3:3

Foci EB: Magyarország-Portugália 3:3

A franciaországi Európa bajnokságon az utolsó csoportmérkőzését játszotta a magyar labdarúgó válogatott!

 

Milyen jó kimondani, hogy ez már tét nélküli találkozó számunkra! Hiszen tegnap már eldőlt, hogy továbbjutottunk, éppen ezért Bernd Storck ismételten keverheti a magyar válogatott kártyalapjait. Azok, akik attól vannak veszélyeztetve, hogy esetleges beszedett sárgalap miatt nem játszhatnak a nyolcaddöntőben, ma pihennek a kapitány döntése értelmében! Négy ilyen játékosunk van; Kádár, Kleinheisler, Németh Krisztián és Nagy Ádám ma nem lép pályára, de rajtuk kívül a csatársorban Priskin sem kezd, Vissszakerült Szalai Ádám. Ott lesz viszont a 4 másik kimaradó helyett Korhut, Pintér, Elek és Lovrencsics a kezdőben.

 

A másik oldalon Fernando Santos és csapata élet-halál meccsre készül, hiszen ha kikap a portugál csapat, akkor csomagolhat, elbúcsúzik. Ehhez képest csak két helyen változik a portugálok kezdőcsapata az osztrákok elleni partihoz képest, a védelemben Guerreiro játéka amúgy is kérdéses volt, ő ma nem játszik, Eliseu viszont igen az ő helyén. Quaresma játékával sem volt elégedett a portugál szövetségi kapitány, vissza is tette ezért a csapatba a középpályára Joao Máriót, nyilván ettől veszélyesebb játékot vár. Kérdés, hogy Fernando Santos kap-e veszélyes játékot a csapatától. A bíróküldésre a magyar csapatnak nem lehet panasza, Martin Atkinson, a világ egyik legjobb, angol játékvezetője dirigál ma. Ezt tette 2013. október 11-én is, akkor 8:1-re kikaptunk Hollandiától Amszterdamban, de hát az is egy másik válogatott volt, meg ez is egy másik magyar csapat. Lássuk a mérkőzést!

 

A magyar kezdőcsapat: Király – Lang, Guzmics, Juhász, Korhut – Gera, Dzsudzsák, Pintér, Elek, Lovrencsics – Szalai – Szövetségi kapitány: Bernd Storck

A portugál kezdőcsapat: Rui Patrício – Vieirinha, Ricardo Carvalho, Pepe, Eliseu – André Gomes, Joao Mário, William Carvalho – Joao Moutinho,  Nani, Cristiano Ronaldo – Szövetségi kapitány: Fernando Santos

Játékvezető: Martin Atkinson (Anglia)

Nézőszám: 58.000 fő

 

1. perc: A piros-fehér szerelésben játszó magyar csapat kezdi a mérkőzést, a portugálok türkiz zöldben játszanak! Martin Atkinson elindította a találkozót!

14. perc: Guzmics felrúgja Nanit, Jön a sárga lap Atkinsontól! Jogos!

18. perc: Vezet Magyarország! Ott van! GERA!!! Egy szöglet után fejel gyertyát az egyik protugál védő, a labda Gera elé kerül, aki 20 méterről, kapásból, irgalmatlanul kilövi a jobb alsót! Bravó,l Zolikám! 1:0 Kiesésre állnak a portugálok!

28. perc: Juhász odarúgott André Gomesnek, jön a sárga lap és CR7 szabadrúgása, ez utóbbit Király üti szögletre, ami nem veszélyes!

34. perc: Gera is odarúg André Gomesnek, ő is megkapja a sárgát! A szabadrúgást felküldi a lelátóra Ronaldo! Nyomnak a portugálok, de tanácstalanok, kilátástalan a játékuk! Sírjanak emiatt Lisszabonban!

42. perc: Egyenlít Portugália! Nani kap kiugratást a baloldalon és mielőtt odaérne a védője, 8 méterről a rövid alsóba bombáz! Királynak nem volt esélye! Elcsúszott a védekezés, megkaptuk a gólt! Így már a portugálok is továbbjutásra állnak! Semmi baj!

44. perc: Szalai próbálkozott távolról, Rui Patrício kiszedte a 25 méteres lövést a léc alól!

45. perc: Vége az első félidőnek! Meg lehet beszélni a magyar öltözőben a továbbiakat! Szünet!

 

Semmi baj nincsen! Ez az eredmény a magyar válogatottnak tökéletes! A semmiből kaptuk a gólt, de összességében uraljuk a meccset, fájhat a portugálok feje! Semmi extrát nem csináltak az első félidőben, amitől nekünk hasra kéne esni. így is továbbjutásra áll mindkét csapat!

 

46. perc: Két csere is a szünetben bonyolódik! Bese Barnabás érkezik Gera Zoltán helyett és a portugáloknál Renato Sanches érkezik Joao Moutinho helyére!

47. perc: CR7? Ugyan már! DZSB7! VEZETÜNK! Kapunk egy szabadrúgást, Dzsudzsák húszról rátekeri, megpattan a sorfalon, be a kapu közepébe! Rui Patrício tehetetlen! 2:1 Csodálatos meccs eddig!

50. perc: Megint egyenlítenek a portugálok! Egy jobboldali beadásba középen Ronaldo beleteszi a sarkát és onnan pattan be a bal alsóba! Ott volt Lang de esélye nem volt! 2:2

54. perc: MICSODA MECCS TE JÓ ÉG!!!! 3:2 ide! Dzsudzsák! A jobboldali szabadrúgása lejön a sorfalról, visszaszerzi, a tizenhatos sarkáról egy tolás után ellövi, középen megpattan az egyik portugálon és bevágódik a bal felsőbe! 3:2 Na, most összekapni a védekezést! Hát elképesztő, amit ez a csapat művel!

61. perc: Portugál Csere! André Gomes lejön, Quaresma bejön! Még támadóbb a portugál csapat, Fernando Santos mindent megpróbál!

62. perc: Nem igaz! Ronaldo megint betalál! Egy baloldali beadást fejel középről a kapuba! Egyenlő! 3:3

64. perc: Dzsudzsák ugratja ki a baloldalon Eleket, aki 12 méterről a rövid oldali kapufára lő!

70. perc: Megkezdi a magyar csapat a cserék sorát! Németh Krisztián váltja Szalai Ádámot!

77. perc: Quaresma is próbálkozik lövéssel 23 méterről, de másféllel, ha nem kettővel elvéti a célt!

81. perc: Cserél Portugália! Nani helyére Danilo érkezik a pályára! Nincs cseréje több az ellenfélnek!

82. perc: Mi is cserélünk! Lovrencsics pihenhet, Stieber játszhat a helyén! 8 perc a végéig!

90. perc: Még hármat rápakol Atkinson! Ennyit kell kibírni!

94. perc: Vége az EB legeslegjobb meccsének! És mi játszottuk! Hejj, de mekkorát!

 

És megnyertük a csoportot, kérem tisztelettel! Nem bírtak velünk a portugálok! Pedig azért valljuk be, derekasan próbálkoztak, aztán negyed órával a vége előtt feladták! Elfáradtunk, de semmi baj! Férfimunka volt ez, kérem! ez inkább a portugáloknak blama, mert csak harmadik helyen zárnak a csoportban három döntetlennel! Nem csinált semmit ez a portugál csapat csak rúgott hármat akkor, amikor bajba került! Erre a játékra a nyolcaddöntőben lehet építeni! Köszönjük, fiúk!

(Haász Rudolf)

 

 

Utoljára frissítve: 2016-06-22 22:45:21

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>