. Ma György napja van.
Foci EB: Németország-Szlovákia 3:0
2016-06-26 23:27:51
Foci EB: Németország-Szlovákia 3:0

Foci EB: Németország-Szlovákia 3:0

A Németország-Szlovákia volt az utolsó felvezető meccs vasárnap, ha úgy tetszik az utolsó előétel a magyar-belga parti előtt.


A németek és a szlovákok ütközete a második volt a  sorban. Ha a világbajnok nem figyel ma oda, nagyon könnyen bajba kerülhet. Egyértelműen a német csapat az esélyes ezen a meccsen. De lehet, hogy a szlovákok másképp gondolják, hiszen ők az angolokkal játszottak gól nélküli döntetlent az utolsó csoportkörben, ezért kiindulhatnak abból is, hogyha Angliát szoros meccsre kényszerítették, akkor bizony megtehetik a németekkel is ugyanezt. És ha 120 perc után is döntetlen az állás, akkor a büntetőpárbaj nevű orosz rulettben bármi megtörténhet. De nem lesz könnyű dolguk, ugyanis a németek bombaerős összeállítást raknak pályára ma is.


Joachim Löw csak egy helyen változtatott csapata kezdőjén, Götzét vette ki a középpályáról és Draxlert tette be. a többi poszton ugyanazok játszanak, akik az északírek ellen is kezdtek az utolsó csoportkörben.


A szlovákoknál négy helyen találtam változást az angolok elleni kezdőhöz képest, ma a védelemben Gyömbér Norbert kezd Hubocan helyett, a középpályáról Mák Róbert és Pecovsky került ki, őket Hrosovsky és Skriniar pótolja. Elöl Weiss mellett ezúttal nem Duda, hanem Duris feladata lesz a német kapura veszélyesen játszani. Hogy sikerül-e? Azt majd két óra múlva meglátjuk!


A német kezdőcsapat: Neuer – Kimmich, Hummels, Hector, Boateng – Khedira, Kroos, Draxler, Özil Müller – Gomez Szövetségi kapitány: Joachim Löw
A szlovák kezdőcsapat: Kozácik – Pekarík, Skrtel, Durica, Gyömbér – Hrosovsky, Kucka – Skriniar, Hamsík, Weiss – Duris Szövetségi kapitány: Ján Kozák
Játékvezető: Szymon Marciniak (Lengyelország)
Nézőszám: 50.000 fő


1. perc: a németek kezdik az összecsapást hagyományos fehér mezükben és fekete gatyájukban, a szlovákok tiszta kékben játszanak! A lengyel Szymon Marciniak a játékvezető!
6. perc: Kroos jobboldali szabadrúgását középen Khedira fejeli a léc alá, de kiszedi Kozácik!
8. perc: Nem tart sokáig a döntetlen! Vezetnek a németek! Boateng! Kroos baloldali szögletét középen röviden tisztázzák a szlovák védők, érkezik a labdára Boateng és tizenötről kegyetlenül kilövi a bal alsót! 1:0!
13. perc: Büntetőt kapnak a németek! Gomezt löki a tizenhatoson belül Skrtel, aki a büntető mellé még elkönyvelhet egy sárgát is! Özil kihagyja a tizenegyest! És Skrtel is a következő meccset, ha továbbjutnak a szlovákok!
24. perc: Draxler baloldali beadását a másik oldalra csúsztatja Gomez, ahol érkezik Özil és tizenötről kapásból a bal kapufa mellé durrant!
35. perc: Eddig a szlovákok nem nagyon tudnak hozzászagolni a meccshez! Egyértelmű a német fölény!
39. perc: Draxler kap kiugratást középen, átveszi, befordul és a kapu mellé lő!
41. perc: Az első épkézláb szlovák támadás! Pekarík jön a jobboldalon, a beadására Kucka érkezik és fejel, Neuer véd óriásit!
43. perc: Kettő! Még nagyobb bajban a szlovákok! Draxler kap labdát a baloldalon, elküldi szendvicsért a büfébe Pekaríkot, majd az alapvonalról beadja, Gomez pedig középen a léc alá bombáz! 2:0! Tükörsima eddig!
45. perc: Vége az első félidőnek! Joachim Löw elégedett lehet, Ján Kozák viszont vakarhatja a fejét!


A szlovákoknak eddig nem sok közük van a meccshez, egyetlen épkézláb helyzetüket is kihagyták. Viszont a németek eddig lazán játszanak, mezőnyfölényben vannak, klasszis különbség van a csapatok között. Nagyon úgy néz ki, hogy eldőlt, de még van egy félidő, láthatunk még csodát is akár!


46. perc: Cserélnek a szlovákok a szünetben! Az eddig észrevehetetlen Weiss maradt a kispadon, Ján Gregus érkezik! A szlovákok végzik el a kezdőrúgást! És Kimmich máris begyűjt egy sárgát a bírótól, mert kézzel próbált szerelni! Ez gyorsan ment!
63. perc: Ott a harmadik! Ezúttal Draxler! Egy jobbról beívelt labdát Hummels fejel a másik oldalról középre, Draxler beollózza öt méterről! Ez eldőlt! 3:0! És jön egy szlovák csere is! Duris helyére a Ferencváros csatára, Stanislav Sesták érkezik!
67. perc: Üdvözlésképpen Hummels odarúg Sestáknak, ez pedig sárga lapot ér Marciniaknál!
71. perc: Kettős német csere! Boateng az első, aki lejön. őt Höwedes váltja. Érkezik még Podolski is Draxler helyett!
76. perc: Jöjjön az utolsó német csere! Khedira helyén Schweinsteiger fejezi be a mai meccset!
81. perc: Kimmich ível középről Podolski elé, aki leveszi, de már lest int a partjelző, tévesen! Podolski biztos nem volt lesen, de nem ezen múlik a szlovák vereség! Ezért nem is bánja Podolski az ítéletet!
84. perc: Az utolsó szlovák csere következik! Gyömbér Norbert helyére érkezik Saláta Kornél! Nem, ne röhögjön senki! Tényleg így hívják!
90. perc: Még 120 másodpercig tart a szlovák szenvedéstörténet! Miközben ez kiderül, Müller jobboldali beadását Kroos lövi meg középen, Kozácik ezt a lövést nem engedi be!
91. perc: Kucka búcsúzóul még felrúgja Özilt, amiért útravalónak eltehet egy sárgát a bőröndjébe, persze képletesen!
92. perc: Vége! Kiesett Szlovákia, a német csapat pedig besétál a negyeddöntőbe!


A szlovák csapat nem tudott csodát tenni a második félidőben, továbbra sem volt köze a meccshez. A németek egyértelműen domináltak ma és megmutatták, hogy bizony ők talán a legesélyesebb csapat az Európa bajnoki cím megszerzésére! Csúnyán búcsúztak a szlovákok, de ez volt a realitás. Már egyetlen szomszédunk sincs tehát versenyben, csak mi, magyarok állunk még a Kárpát-medencéből. A németek készülhetnek Spanyolország vagy Olaszország ellen, annak a párharcnak a győztesére holnap derül majd fény!  
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2016-06-26 23:29:37

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott sz...
Bővebben >>