. Ma Gedeon napja van.
Foci EB: Olaszország-Svédország 1:0
2016-06-17 22:20:59
Foci EB: Olaszország-Svédország 1:0

Foci EB: Olaszország-Svédország 1:0

Az Európa bajnokság nyolcadik játéknapja Olaszország-Svédország találkozóval indult.


Emlékeztetőül: Az olaszok egy győzelemmel, a svédek egy döntetlennel kezdték a tornát. Antonio Conte csapatának az lehet az esélye, hogy Zlatan Ibrahimovicot leveszi a pályáról az olasz csapat. Talán éppen ennek érdekében történt változás az olasz kezdőben egy helyen, méghozzá a középpályáról kikerült Matteo Darmian és Florenzi került be.


A másik oldalon nyilván Erik Hamrén is érezte, hogy a csapata támadójátéka finoman szólva sem volt az igazi az írek ellen, ráadásul a védelem egyik oszlopa, Michael Lustig is megsérült. Utóbbi helyére került a kevésbé rutinos, ám annál magasabb Erik Johansson, a középpályán Lewicki helyett Ekdal, a csatársorban pedig Berg helyett Guidetti kezd majd. A svédeknek amúgy vélhetően ez az utolsó esélye arra, hogy továbbjussanak, tehát nekik ma mindenképp nyerniük kell az előző fordulóban elkönyvelt döntetlen miatt. Az olaszok ma csak vereség esetén kerülhetnek bajba.


Az olasz kezdőcsapat: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Candreva, Parolo, De Rossi, Giaccherini, Florenzi – Éder, Pellé – Szövetségi kapitány: Antonio Conte
A svéd kezdőcsapat: Isaksson – Martin Olsson, Granqvist, Johansson, Lindelöf – Sebastian Larsson, Ekdal, Källström, Forsberg – Guidetti, Ibrahimovic – Szövetségi kapitány: Erik Hamrén
Játékvezető: Kassai Viktor (Magyarország)
Nézőszám: 33.100 fő


1. perc: A sárga kékben játszó svédek kezdik a játékot, az olaszokat kék-fehérben láthatjuk! A mi Kassai Viktorunk adott jelet a kezdésre! Nem csoda, hogy újabb meccset kapott hiszen kitűnően teljesített a francia-román meccsen is!
10. perc: Pellé teszi ki balra Florenzinek a labdát a tizenhatos előterében, ő kapásból lő de Isaksson kezébe! Ez gyenge volt!
18. perc: Most Ibrahimovic teszi a labdát Källström elé a baloldalon, Källström a tizenhatos sarkáról, kapásból lő, Buffon megfogja!
30. perc: Zseniálisan védekeznek a svédek, de az olaszok is. Sok helyzet nincs, de komoly bírói hiba sincs eddig ezen a meccsen!
45. perc: Kassai Viktor lefújja az első félidőt! Nincs hosszabbítás!


Hát kérem! Nem történt sok minden az első félidőben, nem kockáztatnak a srácok. Antonio Conte nem is igazán elégedett a látottakkal, pedig tulajdonképpen a csapatának megfelelő lenne az eredmény. Az első félidő utolsó negyed órájában signor Conte végig gesztikulált a kispad mellett, látszott az arcán, hogy nem ezt várta a csapatától. Enyhe svéd mezőnyfölény volt tapasztalható az első félidőben.


46. perc: Folytatjuk! Az olaszok kezdik a második félidőt! Csere egyik csapatnál sincs!
55. perc: Helyzet híján svéd statisztikai adat következik: 145 játékperc, 0, azaz nulla kapura lövés. Úgy, hogy Ibraahimovic, Källström, Guidetti, satöbbi ott van keretben! Ciki, kínos, szégyen! Válogassanak kedvükre a jelzőkben!
60. perc: Egy kis változatosság gyönyörködtet, olasz csere! Pellé helyére Simone Zaza érkezik! Egyébként látva az eddigi meccseket, 24-ből legalább 12 csapat nem érdemelné meg, hogy az EB mezőnyének tagja legyen. Magunkról nem nyilatkozom, mert mi csak holnap játsszuk le a második meccsünket!
69. perc: Kassai félretette a verbális pedagógiát, ad De Rossinak egy sárgát, miután az olasz odarúgott Källströmnek!
72. perc: Olsson baloldali beadását Ibrahimovic 1 méterről rúgja kapu fölé! Művészet, csakhogy már lest int a partjelző!
74. perc: Újabb olasz csere! A sárga lapos De Rossi jön le, Thiago Motta áll be!
79. perc: Kettős svéd csere! Forsberg és Ekdal jönnek le, Durmaz és Lewicki érkezik! Mindjárt vége! Még 10 perc!
82. perc: Giaccherini baloldali beadását a védőjétől elszakadva fejeli a kapufára Parolo! És erre kellett 82 percet várni… Bravó!
85. perc: mindkét csapat cserél! Florenzi helyére Sturaro érkezik az olaszoknál, a svédeknél pedig Guidetti helyén Berg folytatja!
88. perc: Csoda! Született egy gól! Az olaszok lőtték! Bajban a svédek! Éder kap labdát a baloldalon, beviszi a tizenhatoson belülre és középről, 12 méterről kilövi a jobb alsót! 1:0
91. perc: Candreva viszi be a jobboldalon a labdát a tizenhatosra és a rövid felsőt célozza meg, Isaksson azonban véd! Három perc a ráadás!
93. perc: Buffon pofátlanul, látványosan húzza az időt, na, meg arra készteti Kassait, hogy ő pedig a sárgát húzza elő a zsebéből! Meg is teszi a magyar bíró! Jár a sárga lap Olssonnak is, valószínűleg túlzásba vitte a dumát!
95. perc: Itt a vége! A kiesés szélére sodródott Svédország, nyertek az olaszok!


Az olaszok, akik nagyon a végére hagyták a döntést. A második félidőre kissé kiegyenlítettebbé vált a találkozó, a svédek nem sok mindent csináltak, egyetlen érdemi helyzetet dolgoztak ki, az sem rúgta be Ibrahimovic, de ha be is rúgta volna, akkor sem lett volna érvényes, hiszen lesen állt Összességében azt kell mondanom, hogy a látott két meccs alapján a svédek megérdemelten esnek ki, az olaszok pedig megérdemelten jutnak tovább.
  (Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2016-06-17 22:28:29

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Idén május 18. és 26. között várja a zenekedvelőket a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál, melynek nyitóeseménye...
Bővebben >>