. Ma Emma napja van.
Foci EB: Oroszország-Wales 0:3
2016-06-21 08:39:56
Foci EB: Oroszország-Wales 0:3

Foci EB: Oroszország-Wales 0:3

Az életük volt a tét ezen a meccsen az oroszoknak.

 

Nem hibázhatnak, nem játszhatnak indiszponáltan, ahogy azt tegnap a románok tették. Tudja ezt jól Leonyid Szluckij is, aki alaposan belenyúlt a kezdőcsapatába, egészen konkrétan négy helyen is. A védelemben ezúttal Scsennyikov helyén Kombarov játszik, egy ember kivételével pedig az összes középpályás kispados, akik a szlovákok ellen kezdők voltak. Az akkori, Neustädter-Golovin-Satov hármast ma felváltja a Mamajev-Glusakov-Sirokov trió. Egyébként tegyük hozzá az igazság kedvéért, hogy Satov játéka amúgy is kérdéses volt, ő a jelek szerint nem épült fel a sérüléséből.


Ami a walesi csapatot illeti, itt csak egy változtatás volt az angolok elleni kezdőhöz képest, Robson-Kanu helyett Vokes lesz Gaeth Bale csatártársa elöl. Így vágnak neki tehát a csapatok ennek a meccsnek, ha Wales nyer, biztosan továbbjut, de ha nem, akkor a szlovákoktól is függ a sorsa.


Az orosz kezdőcsapat: Akinfejev – Szmolnyikov, Ignasevics, Vaszilij Berezuckij, Kombarov – Mamajev, Glusakov – Szmolov, Sirokov, Kokorin – Dzjuba – Szövetségi kapitány: Leonyid Szluckij
A walesi kezdőcsapat: Hennessey – Gunter, Chester, Ashley Williams, Davies, Taylor – Ramsey, Ledley, Allen – Vokes, Bale – Szövetségi kapitány: Chris Coleman
Játékvezető: Jonas Eriksson (Svédország)
Nézőszám: 33.100 fő


1. perc: Fehér-kékben az oroszok, a piros-fehérben játszó walesiek kezdenek majd, méghozzá Jonas Eriksson svéd bíró sípjelére.
2. perc: Bale kap labdát a baloldalon, beviszi a tizenhatoson belülre, majd ellövi, Akinfejev középre véd, de az ott érkező már lesen volt, nincs gól! Ha nem lett volna les, az orosz kapus akkor is védett volna.
11. perc: Hoppá! Vezet Wales! Hatalmas bajban az oroszok! Allen ugratja ki Ramsey-t középen, ő elviszi a tizenhatos vonaláig a labdát, majd átpörgeti azt a kifutó kapus fölött a kapuba! Ezt nagyon elnézték a védők! 1:0
17. perc: Vokes kap sárga lapot, könyökkel odavert Berezuckijnak!
20. perc: Már kettővel vezet Wales! Taylor! Három húzásból indul egy kontra, Ramsey Bale-hez, Bale pedig Taylor elé passzol jobbra, ő pedig egy az egyben megoldja a kapussal szemben, a hálóba lő! A védelem teljesen elcsúszott! 2:0 Szétestek az oroszok!
27. perc: Akinfeje jó hosszan kirúgja a labdát, egyenesen Dzjuba fejére, aki megcsúsztatja, így Hennessey-nek védenie kell egy nagyot!
33. perc: Ramsey kap labdát középen, majd húszról rátűzi, Akinfejev véd röplabdás feladó mozdulattal!
45. perc: Vége az első félidőnek! Az oroszok kezdhetnek pakolni?


Nagyon úgy tűnik, hiszen egyelőre képtelenek úgy játszani, hogy meccset nyerjenek. Márpedig az nagyon kéne nekik. A walesiek taktikája egyértelmű; mindenki védekezik, és abból jönnek a kontrák. Két ilyenből született a gól, ezzel pedig elégedettek lehetnek. Leonyid Szluckijnak pedig nagyon gyorsan ki kell találnia valamit, különben utazhatnak haza! Egyelőre nem látok fantáziát az oroszokban.


46. perc: Cserélnek az oroszok a védelemben! Vaszilij Berezuckij helyére az ikertestvére, Alexej érkezik! Az oroszok kezdik a második félidőt!
47. perc: Bale labdát szerez, majd megindul a baloldalon, beviszi a labdát a tizenhatosra és lő, de Akinfejev rávetődik!
51. perc: Újabb orosz Csere! Sirokov hagyja el a pályát, Golovin jön a helyére! Közben zavarodottság az oroszoknál, nem tudják eldönteni, ki legyen a csapatkapitány, végül Akinfejevhez kerül a karszalag! Ez is eldőlt!
58. perc: Bale jobboldali szabadrúgása a kapu mellé megy 26 méterről, kb. két méterrel! Veszélyes volt!
65. perc: Mamajev veszekszik az egyik walesi játékossal, a bíró sárga lappal zárja le a vitát, az orosz kapja!
66. perc: Ott a harmadik! Kiestek az oroszok! Gunther passzol jobbról Ramseynek középre, aki kiugratja a baloldalon Bale-t, les nincs, így a Real Madrid játékosa a jobb alsóba lő Akinfejev mellett! 3:0
70. perc: Kihasználja utolsó cserelehetőségét az orosz csapat! Szmolov helyére Szamedov érkezik!
74. perc: A walesiek is cserélnek! Joe Allen helyére Edwards érkezik!
76. perc: Na, még egy walesi csere! Ledley jöhet le, King érkezik a pályára!
85. perc: Mamajev szerez labdát a középpálya baloldalán, majd a beadására középen Dzjuba érkezett és az ötösről lőtt fölé!
92. perc: Ebben a pillanatban vége! Oroszország kiesett!


Megérdemelten, hiszen ma sem tudtak úgy játszani, amilyen játékkal az EB-részvételt kiharcolták. Szinte nulla volt az orosz támadójáték, nem tudtak élni az adódó lehetőségeikkel, pedig volt neki. Wales szellemes támadójátékot mutatott, rúgott hármat és megnyerte a csoportját, hiszen a másik meccsen döntetlen született. Befejeződött a csoportkör a B jelű csoportban is, Wales és Anglia jutott azonnal tovább, Szlovákia reménykedhet abban, hogy folytathatja.
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2016-06-21 08:48:52

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az építőipari megrendelések csökkenése magával hozza a külföldi, uniós munkavállalás lehetősége iránti fokozot...
Bővebben >>