. Ma Auguszta napja van.
Foci EB: Spanyolország-Csehország 1:0
2016-06-13 22:21:54
Foci EB: Spanyolország-Csehország 1:0

Foci EB: Spanyolország-Csehország 1:0

Folytatódik a D-csoport programja a franciaországi labdarúgó Európa Bajnokságon, ami a spanyolok és a csehek randevújával kezdődött .


A spanyolok úgy kezdik ezt a tornát, hogy tudják, szövetségi kapitányuknak, Vicente del Bosquénak ez lesz az utolsó nagy versenye a Selección kispadján. A címvédő feladata elsőre nem tűnik nehéznek, hiszen a csehekkel találkoznak, akik bár megnyerték a selejtezőcsoportjukat, mégis talán játékerőben gyengébbek a spanyoloknál.

 

A spanyoloknál, akik szintén csoportgyőztesként érkeztek a kontinenstornára, és akik keretéből kimaradt például Fernando Torres, ez pedig kisebb meglepetést okozott a spanyol sportsajtóban. Bár az ibériai gárda picit döcögősen kezdte a selejtezőt, végül mégiscsak odaértek az első helyre úgy, hogy kizárólag egyetlen vereségük volt, Pozsonyban kaptak ki a szlovákoktól. Ez betudható annak is, hogy a két évvel ezelőtti világbajnokságon egészen penetránsan szerepelt a csapat már a csoportkörben kiestek Brazíliában. Ettől függetlenül tehát simán hozták a kötelező selejtezős első helyet.


Ami a csehek kvalifikációs teljesítményét illeti, nos, arra nyugodtan mondhatjuk, hogy bombameglepetés. Ugyanis azt senki nem várta, hogy ők nyerik 2015 őszén a selejtezőt az első csoportban. Ez akkor lett egészen biztos, amikor a hollandokat megverték idegenben. Csupán 3 meccsükön vesztettek pontot, a többit megnyerték, és ahogy nézegetem a vonatkozó táblázatot, Izlandot épphogy, a törököket pedig magabiztosan utasították maguk mögé. Ehhez pedig legtöbbször nagyon szép játék párosult. A csapat szövetségi kapitánya az 53 éves Pável Vrba, aki Karel Brückner nyugdíjba vonulása után, 2014 őszén vette át a cseh fiúk irányítását. Most bebizonyíthatja, hogy a Cseh Labdarúgó Szövetség nem véletlenül döntött így.


A spanyol kezdőcsapat: De Gea – Juanfran, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba – Fabregas, Busquets, Iniesta – David Silva, Morata, Nolito – Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque
A cseh kezdőcsapat: Cech – Kaderábek, Sivok, Hubník, Limbersky – Darida, Plasil – Gebre Selassie, Rosicky, Krejci – Necid – Szövetségi kapitány: Pável Vrba
Játékvezető: Jonas Eriksson (Svédország)
Nézőszám: 35.472 fő


1. perc: A spanyolok, piros kékben kezdik meg a találkozót. A csehek tiszta fehérben játszanak. A meccs játékvezetője a második találkozóján dirigáló Jonas Eriksson Svédországból!
8. perc: Iniesta, Nolito és Morata ért labdához, utóbbi a kapu előtt, de hiába jut a hálóba a labda, ha egyszer lesen volt és a partjelző be is intette.
16. perc: Iniesta játssza a labdát David Silva elé a jobboldalon, utóbbi beadására Morata érkezik középen, Cech pedig hárítja a lövést!
29. perc: Piqé passzolt Moratának a baloldalon, a csatár pedig célba vette lövésével a jobb alsót, de Cech kipiszkálta. Bár Piqué kezezett, kézzel ért labdához, a mozdulatot nem ítélte szándékosnak a bíró!
39. perc: Iniesta kap labdát a pálya közepén, majd 36-ről rátűzi, de nem talál kaput! Cseh helyzet továbbra sincs!
40. perc: Jordi Alba is megpróbálkozott egy lövéssel, ez már pontosabb, de Cech ezt is kitornászta! David Silva is kísérletezett, de azt is hatástalanította! Egyelőre csak a kapus villog a cseheknél!
45. perc: Jönnek a csehek a jobboldalon! Krejci passzol Darida elé, aki Necidet játssza meg, ő azonban a kapusnak adja fel a labdát ez is valami! Ezt követően Eriksson bíró szünetet rendel el!


Rettenetesen passzívan, az északírekéhez hasonló stílusban játszottak eddig a csehek, azzal a különbséggel, hogy az utolsó támadást ők vezették, abból pedig kapura lőttek. A spanyolok a szokásos, labdabirtokláson alapuló játékukat játsszák, keresik a területeket, a rést a cseh pajzson, egyelőre kevés sikerrel. Reménykedjünk abban, hogy a második félidő egy fokkal izgalmasabb lesz!


46. perc: Nem változtatnak az edzők a csapataikon! Jön a folytatás, cseh labdabirtoklással!
47. perc: Iniesta passzol Moratának jobbra, aki középre gurít Fabregashoz, akinek a lövésébe Hubník vetődik bele, végül a kapufáról megy ki a labda!
57. perc: Egy cseh jobboldali szabadrúgásba középen Hubník ér bele és kanalazza kapura, De Gea kissé nehezen hárít!
60. perc: Iniesta Ramostól kapta középen a labdát és lőtt, de rávetődött a kapus!
61. perc: Limbersky gáncsolja el az egyik spanyolt egy sárga lapért cserébe!
62. perc: Cserélnek a spanyolok! Alvaro Morata pihenhet, Aritz Aduriz érkezik!
66. perc: Kis szögletet végeznek el a csehek, ebből érkezik jobbról középre Krejci beadása! Gebre Selassie fejel, az egyik spanyol védő a gólvonalról tisztáz!
70. perc: Spanyol csere! Fabregas helyére Thiago áll be! Ez volt ma a második ilyen!
71. perc: David Silva Jordi Albát hozza gólhelyzetbe a baloldalon, de Hubník tisztáz szögletre, ami nem veszélyes!
75. perc: Cserélnek a csehek! Necid jön le, Lafata pedig be! Az első cseh lehetőséget ellőtte Pável Vrba!
82. perc: Spanyol csere jön megint! Nolito helyén Pedro Rodríguez folytatja!
86. perc: Jön az utolsó csere a cseheknél! Gebre Selassie helyére Sural érkezik!
87. perc: Kiszenvedték a spanyolok, vezetnek! Iniesta hibátlan baloldali tekerését a jobboldalon álló Piqué fejeli a kapuba! 1:0 a címvédőnek! Ha nem működik a csatárjáték, majd Piqué megoldja!
89. perc: Jön az utolsó cseh csere! Rosicky pihen, Pavelka játszik! A csehek sem cserélhetnek többet
92. perc: Darida kiharcolt magának egy lövőhelyzetet 12 méterre a spanyol kaputól, három védő szorongatta, de ellőtte, De Gea megfogta!
93. perc: Ezzel vége is a találkozónak. Nyögvenyelős spanyol győzelem született!


A 87 percig tökéletesen működött a cseh védelem, pedig a spanyolok becsülettel próbálkoztak. a helyzeteket kidolgozták, csak az utolsó pillanatban mindig odaért egy védő, vagy éppen a kapus tette a dolgát. Azonban a végén becsúszott egy komoly védelmi hiba, a spanyolok pedig vannak annyira profik, hogy ezt kihasználják. A címvédő behúzta a kötelező győzelmet, nyugodtabban várhatja a folytatást!

(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2016-06-13 22:23:47

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egyedülálló digitális rendezvényplatformot fejlesztettek ki a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Ka...
Bővebben >>