. Ma Auguszta napja van.
Foci EB: Wales-Észak-Írország 1:0
2016-06-26 18:29:11
Foci EB: Wales-Észak-Írország 1:0

Foci EB: Wales-Észak-Írország 1:0

Igencsak pikáns volt a pénteki események tükrében Wales-Észak-Írország találkozó Főleg úgy, hogy a találkozónak a hírek szerint angol játékvezetője lesz Martin Atkinson személyében.


Reméljük, a pályán nem a politikáról szól majd a következő másfél óra, hiszen itt van nekünk ez a foci, Wales-nek és az északíreknek el kell dönteniük egymás között, hogy ki jut tovább a legjobb nyolc közé. Oda, ahol a magyar vagy a belga csapat lesz az ellenfél, ez holnap kiderül.

 

Na, de a lényeg, hogy Chris Coleman gyakorlatilag nem változtatott a csapatán az oroszok ellen győztes kezdőgárdához képest, minden poszton ugyanazok a játékosok lépnek pályára. Az északíreknél viszont lesz változás a Németország elleni partihoz képest, méghozzá visszatér a kezdőbe a csatár posztjára Lafferty, aki Washingtont küldte ezzel a padra. Játékosállományt tekintve jobb a walesi csapat, ennek már csak a pályán kéne kijönnie, legalábbis Cardiffban biztos így gondolják! Lássuk a találkozót!


A walesi kezdőcsapat: Hennessey – Gunter, Chester, Ashley Williams, Davies, Taylor – Ramsey, Ledley, Allen – Vokes, Bale – Szövetségi kapitány: Chris Coleman
Az északír kezdőcsapat: McGovern – Aaron Hughes, Cathcart, McAuley, Jonny Evans – Ward, Corry Evans, Steven Davis, Norwood, Dallas – Lafferty – Szövetségi kapitány: Michael O’Neill
 Játékvezető: Martin Atkinson (Anglia)
Nézőszám: 45.000 fő


1. perc: Piros-fehérben a walesiek kezdték a játékot, Észak-Írország fehér-zöldben játszik. Martin Atkinson indítja máris a találkozót!
10. perc: Körbepasszolgatják a tizenhatos előtt a walesi védelmet, majd Stewart Dallas kapja a baloldalon és megcélozza a rövid alsót, Hennessey leér és hárít!
20. perc: Azért lenne érdekes, ha az északírek és a magyarok jutnának tovább a saját meccsükről, mert kilenc hónapon belül másodszor találkozna a két csapat, Magyarország Belfastban tavaly októberben döntetlent játszott az északírekkel a selejtezőben, 1:1 lett a vége! Vissza lehetne vágni!
22. perc: Tesz is ezért aktívan a csapat! Ward 20 méteres lövése érkezik kapura középről, a kapus azonban kiüti!
35. perc: Ez eddig vérszegény meccs! Unom! Viszont érdekesség, hogy a kiesők közül a három legnagyobb országban (Törökország, Ukrajna, Oroszország) összesen 269 millió ember lakik, míg a négy legkisebb továbbjutó országban (Írország, Horvátország, Észak-Írország, Izland) összesen 13,3 millió ember él, picivel többen, mint Magyarországon, Tanulság: Nem a méret a lényeg!
44. perc: Dallas nem játszik, ha továbbjut Észak-Írország, merthogy kap egy sárgát Bale felrúgásáért!
45. perc: Vége az első félidőnek, ami az egyik legunalmasabb volt az eddigi meccsekhez képest.


Hát kedves olvasók! Marha nehéz mit mondanom. Birkózás van a középpályán, a csapatok alig jutnak el a kapukig, mintha valami kedélyes focikázgatós teadélutánon lennénk. Nem tudom, melyik csapat a jobb, de remélem, valami változik a második félidőre, mert menten bealszok! A látottak alapján egyik csapat sem érdemel továbbjutást!


 46. perc: Nem cseréltek a szakvezetők, így az északírek elvégezhetik a kezdőrúgást a második félidőben!
52. perc: Ramsey jobboldali beadását középen Vokes fejelte kapu mellé! Változatosság gyönyörködtet!
55. perc: Cserél Wales, a csapat második csoportmeccsén kezdő Robson-Kanu máris érkezik Vokes helyére!
58. perc: Norwood elgáncsolta Bale-t, szabadrúgás a tizenhatos előteréből! Bale elvégzi, a kapus tornázik egy nagyot!
59. perc: Neil Taylor is sárgát kap szabálytalanságért!
62. perc: Cserél Wales! Ledley helyére érkezik Jonny Williams! Támadni szeretne Chris Coleman!
66. perc: Steven Davis rúgja fel most Bale-t, ezért is jön a sárga lap!
69. perc: Cserél Észak-írország! Jamie Ward jön le, Conor Washington érkezik!
75. perc: Továbbjutásra áll Wales, vezet Chris Coleman csapata! Gareth Bale baloldali beadásába középen McAuley ér bele szerencsétlenül, az ő lábáról vágódik a labda a kapuba! Öngól! 1:0
79. perc: Csere az északír térfélen! Norwood jön le, McGinn érkezik a helyére!
83. perc: Jön az északíreknél az utolsó csere! Maggenis áll be az öngólt vétő McAuley helyére!
85. perc: Érdekesség! Gareth Bale-t a soron következő meccsről kérdezték, mármint a negyeddöntőről, a Real Madrid sztárja meg sem említette Magyarországot, ő azt mondta, hogy a csapata Belgium ellen készül! Ne hamarkodd el, Gary!
94. perc: Északír szabadrúgást ítél a bíró, de Ramsey elrúgja a labdát, ezért kap sárgát!
95. perc: Vége a mérkőzésnek! Továbbjutott Wales, tehát ha holnap túljutunk Belgiumon, akkor velük1 találkozunk a negyeddöntőben!


Még mindig nem tudom eldönteni, melyik csapat játszott szebben, de az biztos, hogy Wales rúgott több gólt. Az északírek ezen a meccsen is úgy játszottak, ahogy tudnak, rúgtak egy öngólt, mennek haza. Az a csapat búcsúzott, amely az EB-selejtezőn megnyerte a csoportunkat, de a pótselejtezős Magyarország még versenyben van és sokkal szebben is játszik az északíreknél! Wales pedig valahogy beszenvedett egy gólt, McAuley is kellett hozzá! a továbbjutó megvan, a többit felejtsük el!
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2016-06-26 18:56:59

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Határtalan lehetőségek az agykutatás hónapján kognitív képességeink fejlesztésére.
Bővebben >>