. Ma Gabriella napja van.
Foci-VB selejtező: Magyarország-Portugália 0:1
2017-09-03 23:14:47
Foci-VB selejtező: Magyarország-Portugália 0:1

Foci-VB selejtező: Magyarország-Portugália 0:1

Az esély legalább matematikailag még megvan a pót-selejtezőre, de a realitás mást sugall. Ebben a tudatban lépett pályára a labdarúgó világbajnoki selejtező nyolcadik fordulójában hazai pályán a magyar labdarúgó válogatott.


Ahhoz, hogy a matematikai esély megmaradjon, meg kellett volna verni Portugáliát. Még egyszer, a realitás azt mondatta, hogy ez nem sikerül, hiszen Cristiano Ronaldo személye önmagában garanciát jelentett a luzitánok sikerére.


Ami a kezdő magyar csapatot illeti, Bernd Storck négy helyen változtatott a csütörtöki meccshez képest , ebből kettőt kényszerből hajtott végre a kapitány. Bese Barnabás az összeszedett sárga lapjai miatt nem játszhatott, az ő helyén Fiola Attila kezdett. A középpályán Nagy Ádám helyét Elek Ákos vette át, valamint Varga Rolandot Lovrencsics Gergő váltotta. A csatár posztján pedig Priskin Tamás és Eppel Márton kezdett, Stieber Zoltán és Szalai Ádám került ki a csapatból, utóbbi részleges izomszakadást szenvedett a lettek ellen csütörtökön.


A portugáloknál a márciusi randevúnk óta szinte az összes poszton történt változás a kezdő csapatban, csupán a kapus Rui Patrício, a védő Cedric és Pepe, a középpályás Joao Mário és a két csatár, Cristiano Ronaldo és André Silva kapott benne helyet. Ez azt jelentette, hogy Fernando Santos márciushoz képest  öt helyen nyúlt bele a csapatába. A portugál kapitány jelezte, hogy mindenképpen nyerni jöttek Budapestre, de bíztunk abban, hogy fél évvel a három gólos vereség után ez alkalommal meg tudjuk nehezíteni az Európa bajnok dolgát és valami becsületes eredményt tudnak a srácok letenni az asztalra!


A magyar kezdőcsapat: Gulácsi – Fiola, Guzmics, Kádár, Korhut – Lovrencsics, Pátkai, Elek, Dzsudzsák – Priskin, Eppel – Szövetségi kapitány: Bernd Storck
A portugál kezdőcsapat: Rui Patrício – Cedric, Bruno Alves, Pepe, Fabio Coentrao – Gelson Martins, Danilo, Joao Mário, Joao Moutinho – Cristiano Ronaldo, André Silva – Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Játékvezető: Danny Makkelie (Hollandia)
Nézőszám: 20000 fő


1. perc: A piros-fehér szerelésben játszó magyar csap indítja kezdőrúgással a találkozót, a portugálok világoszöld színben pompáznak.
4. perc: Helyzet! Lovrencsics baloldali szögletét Guzmics fejeli kapu mellé! Pár métert tévedett csak!
5. perc: Jön a válasz! Cristiano Ronaldo egy kis szöglet után tüzel balról kapura, Gulácsi üti kapu fölé!
8. perc: Újabb, kicsiben elvégzett portugál szöglet, Coentrao ível be balról, Pepe középen fejel, kapu fölé!
15. perc: Dzsudzsák baloldali szabadrúgását Elek fejeli a tizenhatos vonaláról kapu mellé! Hát igen, onnan azért nehéz, lábbal egy fokkal könnyebb!
20. perc: Pátkai könyökkel beleszáll Moutinho arcába, jön ezért a sárga lap!
23. perc: Nagy a kavarodás a tizenhatosunk előtt, előbb Moutinho lövését blokkoljuk, majd Cedric ismétlése megy fölé! Ezt is megúsztuk!
27. perc: Cedric kap egy sárgát, miután elfekteti Dzsudzsákot a balszélen, a szabadrúgás nem veszélyes!
28. perc: Fabio Coentrao megsérül, le kell cserélni! Eliseu váltja a pályán!
30. perc: Hoppá! Priskin! Mekkora hülyeséget csinált! Felugrott a labdáért, könyökkel odavert Pepének, megkapta a pirosat! Emberhátrány! Döbbenetes ostobaság!
37. perc: Lovrencsics! Majdnem! Kádár kiugratja Dzsudzsákot a baloldalon, utóbbi megjátssza a másik oldalról középre húzódó Lovrencsicset, ő meg a kapu fölé lő! Pedig erőszakosan kiharcolta magának a helyzetet!
45. perc: Hosszasan járatják a labdát a portugálok, majd a baloldalon André Silva kapja az ötösön, de Gulácsiba lő!
46. perc: Elek Ákos felrúgja Joao Máriót a tizenhatos előtt, szabadrúgás, sárga lap!
47. perc: A szabadrúgás lejön a sorfalról, majd a labda visszakerül Ronaldo elé, aki a tizenhatoson belülről lő, Gulácsi ezt is megfogja, vége az első félidőnek ezt követően!


Egy, az első félórában enyhe portugál fölényt hozó első félidőt láthattunk, amelyben mindkét csapatnak voltak  helyzetei. A kiállítás sajnos jogos volt, ez az előttünk álló 45 percben még nagyon megnehezítheti a dolgunkat. Bernd Storcknak a félidőben át kellett szerveznie a magyar csapatot, reméljük, sikerül ezt oly módon megtenni, hogy legalább az egy pontot megszerezzük. A győzelem maga lenne a csoda.


46. perc: Csere nincs! Folytatjuk a meccset, portugál kezdőrúgással!
48. perc: Sajnos vezetnek a portugálok! Cristiano Ronaldo baloldali beadását André Silva fejeli a kapuba, 48 percig bírtuk gól nélkül! 0:1!
50. perc: Majdnem egyenlítés! Pepe rossz passzát Pátkai kapcsolja le, majd eltolja a jobboldalon és megcélozza a bal alsó, épphogy mellé megy 14-ről!
60. perc: Cserélünk! Eppel Márton hagyja el a pályát, Böde Dániel érkezik a posztjára!
63. perc: Cserélnek másodszor a portugálok! Gelson Martins jön le, Bernardo Silva váltja, és ha jól láttam, Andreas Möllert, a magyar válogatott másodedzőjét elzavarja a bíró kispadtól!
67. perc: Jön a második magyar csere! Elek Ákos helyére érkezik Pintér Ádám! Kulturáltan játszunk annak ellenére, hogy vezetnek a portugálok!
77. perc: Jön az utolsó cserénk! Lovrencsics Gergő mehet pihenni, Varga Roland jöhet játszani! Gergő elfáradt, nagyot melózott!
79. perc: Joao Mário kap labdát a baloldalon, meghúzza befelé, majd a tizenhatoson belülről tüzel, bele Gulácsiba, akihez egy védőről pattant oda!
82. perc: Szegény kicsi érzékeny lelkű spori! Dzsudzsákot fellökik, le is fújja, szabadrúgás és sárga lap a magyar csatárnak, mert a bíró szerint gúnyosan tapsolt! Egyem a kis szenzitív szívét! Még dühösen mutogat is hozzá! Svájc ellen októberben Dzsudzsák nem játszik…
83. perc: Közben fű alatt Ronaldo lő egyet az ötös bal sarka elől, szép volt a blokk Fiolától, és életmentő!
85. perc: Az utolsó portugál cserét is végrehajtják! André Silva helyére Ricardo Quaresma érkezik!
89. perc: Ronaldo és Fiola összeveszett, a bíró a cirkuszt sárga lappal jutalmazza, mindkét érintett kap egyet! Három percet pakol még rá Danny Makkelie!
93. perc: Dzsudzsákot felrúgják, szabadrúgás jobbról! A sértett elvégzi, Fiola ugrik középen, mindenki elöl a csapatból, a fejest azonban védi sajnos Rui Patrício! És ezzel vége is a meccsnek!


Tisztességes játékkal, kettővel kevesebb kapott góllal hoztuk le ezt a mai találkozót, matematikailag is bombabiztos, hogy nem leszünk ott a világbajnokságon. A kapott gólt leszámítva a srácok fegyelmezetten játszottak, bár kikaptunk annyira nagyon szomorúak nem lehetünk. A portugáloknak megvoltak a helyzeteik a második félidőben, többet birtokolták a labdát, de újabb gólok már nem születtek!
A magyar válogatott októberben Svájc ellen idegenben valamint Feröer ellen hazai pályán zárja a világbajnoki selejtezőt.
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2017-09-03 23:15:39

További híreink
Mecsek-rali MARB betétfutammal, változó helyszínekkel
Új vagy részben új gyorsasági szakaszok, új rajt- és célceremónia-helyszín, egy különleges amatőr rali (MARB)-betétfutam – ezekkel a különlegességekkel kerül ismét főszer...
2018-10-10 03:00:19, Hírek, Sport Bővebben
Rekortán sportpálya épül Szilvásban
Vadonatúj, rekortánborítású pályával gazdagodik a szilvási sportpark Komlón.
2018-09-26 01:43:20, Hírek, Sport Bővebben
Visszavonul az aktív versenyzéstől Czukor Zoltán
Gyaloglónappal búcsúzott az aktív versenyzéstől a komlói olimpikon, Czukor Zoltán.
2018-08-12 14:45:25, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Regionális turizmus konferenciát rendeznek Orfűn a Medvehagyma Házban.
Bővebben >>