. Ma Irén napja van.
Foci-VB selejtező: Magyarország-Portugália 0:1
2017-09-03 23:14:47
Foci-VB selejtező: Magyarország-Portugália 0:1

Foci-VB selejtező: Magyarország-Portugália 0:1

Az esély legalább matematikailag még megvan a pót-selejtezőre, de a realitás mást sugall. Ebben a tudatban lépett pályára a labdarúgó világbajnoki selejtező nyolcadik fordulójában hazai pályán a magyar labdarúgó válogatott.


Ahhoz, hogy a matematikai esély megmaradjon, meg kellett volna verni Portugáliát. Még egyszer, a realitás azt mondatta, hogy ez nem sikerül, hiszen Cristiano Ronaldo személye önmagában garanciát jelentett a luzitánok sikerére.


Ami a kezdő magyar csapatot illeti, Bernd Storck négy helyen változtatott a csütörtöki meccshez képest , ebből kettőt kényszerből hajtott végre a kapitány. Bese Barnabás az összeszedett sárga lapjai miatt nem játszhatott, az ő helyén Fiola Attila kezdett. A középpályán Nagy Ádám helyét Elek Ákos vette át, valamint Varga Rolandot Lovrencsics Gergő váltotta. A csatár posztján pedig Priskin Tamás és Eppel Márton kezdett, Stieber Zoltán és Szalai Ádám került ki a csapatból, utóbbi részleges izomszakadást szenvedett a lettek ellen csütörtökön.


A portugáloknál a márciusi randevúnk óta szinte az összes poszton történt változás a kezdő csapatban, csupán a kapus Rui Patrício, a védő Cedric és Pepe, a középpályás Joao Mário és a két csatár, Cristiano Ronaldo és André Silva kapott benne helyet. Ez azt jelentette, hogy Fernando Santos márciushoz képest  öt helyen nyúlt bele a csapatába. A portugál kapitány jelezte, hogy mindenképpen nyerni jöttek Budapestre, de bíztunk abban, hogy fél évvel a három gólos vereség után ez alkalommal meg tudjuk nehezíteni az Európa bajnok dolgát és valami becsületes eredményt tudnak a srácok letenni az asztalra!


A magyar kezdőcsapat: Gulácsi – Fiola, Guzmics, Kádár, Korhut – Lovrencsics, Pátkai, Elek, Dzsudzsák – Priskin, Eppel – Szövetségi kapitány: Bernd Storck
A portugál kezdőcsapat: Rui Patrício – Cedric, Bruno Alves, Pepe, Fabio Coentrao – Gelson Martins, Danilo, Joao Mário, Joao Moutinho – Cristiano Ronaldo, André Silva – Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Játékvezető: Danny Makkelie (Hollandia)
Nézőszám: 20000 fő


1. perc: A piros-fehér szerelésben játszó magyar csap indítja kezdőrúgással a találkozót, a portugálok világoszöld színben pompáznak.
4. perc: Helyzet! Lovrencsics baloldali szögletét Guzmics fejeli kapu mellé! Pár métert tévedett csak!
5. perc: Jön a válasz! Cristiano Ronaldo egy kis szöglet után tüzel balról kapura, Gulácsi üti kapu fölé!
8. perc: Újabb, kicsiben elvégzett portugál szöglet, Coentrao ível be balról, Pepe középen fejel, kapu fölé!
15. perc: Dzsudzsák baloldali szabadrúgását Elek fejeli a tizenhatos vonaláról kapu mellé! Hát igen, onnan azért nehéz, lábbal egy fokkal könnyebb!
20. perc: Pátkai könyökkel beleszáll Moutinho arcába, jön ezért a sárga lap!
23. perc: Nagy a kavarodás a tizenhatosunk előtt, előbb Moutinho lövését blokkoljuk, majd Cedric ismétlése megy fölé! Ezt is megúsztuk!
27. perc: Cedric kap egy sárgát, miután elfekteti Dzsudzsákot a balszélen, a szabadrúgás nem veszélyes!
28. perc: Fabio Coentrao megsérül, le kell cserélni! Eliseu váltja a pályán!
30. perc: Hoppá! Priskin! Mekkora hülyeséget csinált! Felugrott a labdáért, könyökkel odavert Pepének, megkapta a pirosat! Emberhátrány! Döbbenetes ostobaság!
37. perc: Lovrencsics! Majdnem! Kádár kiugratja Dzsudzsákot a baloldalon, utóbbi megjátssza a másik oldalról középre húzódó Lovrencsicset, ő meg a kapu fölé lő! Pedig erőszakosan kiharcolta magának a helyzetet!
45. perc: Hosszasan járatják a labdát a portugálok, majd a baloldalon André Silva kapja az ötösön, de Gulácsiba lő!
46. perc: Elek Ákos felrúgja Joao Máriót a tizenhatos előtt, szabadrúgás, sárga lap!
47. perc: A szabadrúgás lejön a sorfalról, majd a labda visszakerül Ronaldo elé, aki a tizenhatoson belülről lő, Gulácsi ezt is megfogja, vége az első félidőnek ezt követően!


Egy, az első félórában enyhe portugál fölényt hozó első félidőt láthattunk, amelyben mindkét csapatnak voltak  helyzetei. A kiállítás sajnos jogos volt, ez az előttünk álló 45 percben még nagyon megnehezítheti a dolgunkat. Bernd Storcknak a félidőben át kellett szerveznie a magyar csapatot, reméljük, sikerül ezt oly módon megtenni, hogy legalább az egy pontot megszerezzük. A győzelem maga lenne a csoda.


46. perc: Csere nincs! Folytatjuk a meccset, portugál kezdőrúgással!
48. perc: Sajnos vezetnek a portugálok! Cristiano Ronaldo baloldali beadását André Silva fejeli a kapuba, 48 percig bírtuk gól nélkül! 0:1!
50. perc: Majdnem egyenlítés! Pepe rossz passzát Pátkai kapcsolja le, majd eltolja a jobboldalon és megcélozza a bal alsó, épphogy mellé megy 14-ről!
60. perc: Cserélünk! Eppel Márton hagyja el a pályát, Böde Dániel érkezik a posztjára!
63. perc: Cserélnek másodszor a portugálok! Gelson Martins jön le, Bernardo Silva váltja, és ha jól láttam, Andreas Möllert, a magyar válogatott másodedzőjét elzavarja a bíró kispadtól!
67. perc: Jön a második magyar csere! Elek Ákos helyére érkezik Pintér Ádám! Kulturáltan játszunk annak ellenére, hogy vezetnek a portugálok!
77. perc: Jön az utolsó cserénk! Lovrencsics Gergő mehet pihenni, Varga Roland jöhet játszani! Gergő elfáradt, nagyot melózott!
79. perc: Joao Mário kap labdát a baloldalon, meghúzza befelé, majd a tizenhatoson belülről tüzel, bele Gulácsiba, akihez egy védőről pattant oda!
82. perc: Szegény kicsi érzékeny lelkű spori! Dzsudzsákot fellökik, le is fújja, szabadrúgás és sárga lap a magyar csatárnak, mert a bíró szerint gúnyosan tapsolt! Egyem a kis szenzitív szívét! Még dühösen mutogat is hozzá! Svájc ellen októberben Dzsudzsák nem játszik…
83. perc: Közben fű alatt Ronaldo lő egyet az ötös bal sarka elől, szép volt a blokk Fiolától, és életmentő!
85. perc: Az utolsó portugál cserét is végrehajtják! André Silva helyére Ricardo Quaresma érkezik!
89. perc: Ronaldo és Fiola összeveszett, a bíró a cirkuszt sárga lappal jutalmazza, mindkét érintett kap egyet! Három percet pakol még rá Danny Makkelie!
93. perc: Dzsudzsákot felrúgják, szabadrúgás jobbról! A sértett elvégzi, Fiola ugrik középen, mindenki elöl a csapatból, a fejest azonban védi sajnos Rui Patrício! És ezzel vége is a meccsnek!


Tisztességes játékkal, kettővel kevesebb kapott góllal hoztuk le ezt a mai találkozót, matematikailag is bombabiztos, hogy nem leszünk ott a világbajnokságon. A kapott gólt leszámítva a srácok fegyelmezetten játszottak, bár kikaptunk annyira nagyon szomorúak nem lehetünk. A portugáloknak megvoltak a helyzeteik a második félidőben, többet birtokolták a labdát, de újabb gólok már nem születtek!
A magyar válogatott októberben Svájc ellen idegenben valamint Feröer ellen hazai pályán zárja a világbajnoki selejtezőt.
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2017-09-03 23:15:39

További híreink
Mecsek-rali MARB betétfutammal, változó helyszínekkel
Új vagy részben új gyorsasági szakaszok, új rajt- és célceremónia-helyszín, egy különleges amatőr rali (MARB)-betétfutam – ezekkel a különlegességekkel kerül ismét főszer...
2018-10-10 03:00:19, Hírek, Sport Bővebben
Rekortán sportpálya épül Szilvásban
Vadonatúj, rekortánborítású pályával gazdagodik a szilvási sportpark Komlón.
2018-09-26 01:43:20, Hírek, Sport Bővebben
Visszavonul az aktív versenyzéstől Czukor Zoltán
Gyaloglónappal búcsúzott az aktív versenyzéstől a komlói olimpikon, Czukor Zoltán.
2018-08-12 14:45:25, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Kilenc millió forint értékű drog volt az autó csomagtartójában.
Bővebben >>