. Ma Márk napja van.
Foci VB:Ausztrália-Spanyolország 0:3
2014-06-24 21:28:34
Foci VB:Ausztrália-Spanyolország 0:3

Foci VB:Ausztrália-Spanyolország 0:3

Tét nélküli volt az Ausztrália-Spanyolország találkozó, ezért Vicente del Bosque bátran hozzányúlt a csapatához.


Az idős mester a kapuban nem Casillast, hanem Pepe Reinát védeti. A rutinos kapus előtt Juanfran lesz az új ember a védelemben, Busquets és Xavi helyén Cazorla és Koke játszik majd a középpályán, Fernando Torres és David Villa pedig David Silva és Diego Costa helyét veszi át a csatársorban. Angelosz Posztekoglu viszont csak két játékost pihentet az ausztráloknál, Bresciano és Cahill lazíthat ma a csapatból, a helyükön Bozanic és Taggart kezd majd.


Az ausztrál kezdőcsapat: Ryan, McGowan, Spiranovic, Wilkinson, Davidson, Jedinak, McKay, Leckie, Bozanic, Oar, Taggart. Szövetségi kapitány: Angelosz Posztekoglu
A spanyol kezdőcsapat: Reina, Juanfran, Albiol, Ramos, Alba, Xabi Alonso, Cazorla, Koke, Iniesta, Torres, Villa. Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque
Játékvezető: Nawaf Sukralla (Bahrein)
Nézőszám: 30000 fő


1. perc: A sárga-zöldben játszó ausztrálok kezdték az összecsapást, Spanyolország ezúttal neon zöld mezt kapott!


21. perc: Spanyol helyzet! Iniesta hozza a labdát a jobboldalon, majd keresztbe passzol David Villának, aki az ötös sarkáról lövi a kapu fölé a labdát! Nagy helyzet maradt ki!


23. perc: Torres hozza a labdát középen, majd David Villát szolgálja ki egy cselsorozat után, Villa a baloldalon futó Albát játssza meg, aki 12 méterről a kapusba lő!


36. perc: Vezetnek a spanyolok! Na, végre valami! Iniesta ugratja ki a jobboldalon Juanfrant, akinek a labdáját középen David Villa kapja, ő pedig sarokkal továbbítja azt a kapu közepébe! Gyönyörű gól! 0:1


45. perc: Roppant gyenge színvonalú első félidőt láthattunk, nagyrészt az ausztrálok kezdeményeztek, ám a spanyolok találtak egy gólt, ami gyönyörűre sikerült. Egyébként pedig hirtelen semmi jót nem lehet elmondani erről a félidőről. Látszik, hogy a csapatoknak nem sok kedve van focizni. Szünet!


Ausztrál csere történt a szünet végén, Taggart maradt az öltözőben, Ben Halloran érkezik a helyére! A spanyolok végeznek el kezdőrúgást a második félidőben!


57. perc: Az első spanyol csere következik, David Villa köszön el a nemzetközi porondtól, ő ugyanis lejön, Juan Mata érkezik a helyére!


61. perc: Másodszor cserél az ausztrál csapat, Tommy Oar fejezi be a meccset, James Troisi az új ember a pályán!


62. perc: Sergio Ramos löki fel Hallorant, a bahreini bíró már villantja is a sárgát a védőnek!


68. perc: Cazorla számára ennyi volt, Fábregas jön a pályára, megvolt tehát az újabb spanyol csere!


69. perc! Torres duplázza meg a spanyol előnyt! Iniesta ugratja ki Fernando Torrest a baloldalon, ő kilép két védő között és öt méterről lő a hosszú alsóba nagyon szépen! A spanyolok úgy tűnik, méltóképp búcsúznak! 0:2


72. perc: Az utolsó ausztrál csere bonyolódik le pillanatokon belül, Bozanic fejezi be mára, Bresciano kap kevesebb, mint húsz percet!


76. perc: Torres adna be középre, de lecsúszik a lábáról! Így lesz veszélyes a labda, mert a kapusnak szögletre kell ütnie! A léc alá tartott! A szöglet nem okozott gondot az ausztráloknak!


82. perc: Ott a harmadik! Hát miért nem tudtak eddig így focizni a spanyolok?! Fábregas cipeli a labdát a baloldalon, eljut a tizenhatoson belülre, ott átíveli a jobboldalon érkező Mata elé a labdát, akiről lemarad a védője, így akadálytalanul, cimbalomszögből rúghat a hosszú alsóba a kapus lábai között! Legalább a hattyúdal szép! 0:3


84. perc: Vicente del Bosque végrehajtja az idei világbajnokság utolsó spanyol cseréjét, Xabi Alonso hagyja el a pályát, David Silva érkezik a helyére!


88. perc: David Silvának készítenek elő középen, hogy lőhessen, ő ezt kapásból meg is teszi 23 méterről, alig ment mellé a labda!


90. perc: Három perc a ráadás! Közben Iniesta megindul a baloldalon, beadását Mata ellőné, csakhogy az utolsó pillanatban Davidson szerelni tud! Hatalmasat mentett!


92. perc: Jedinak búcsúzóul még felborítja David Silvát, a bíró ezt sárga lappal jutalmazza, csakhogy ő is elköszönjön az ausztráloktól!


93. perc: Sergio Ramos még lő egyet a bal alsó mellé messziről, majd felhangzik a hármas sípszó, ami a meccs végét jelzi!


Gyalázatos első félidő után azért felpörögtek a spanyolok és próbálták szépíteni, amit odahaza nem tudnak szebbé tenni. Az ausztrál válogatott ezen a meccsen asszisztált a szép búcsúhoz, Cahill nélkül szinte semmit nem mutattak ma. A spanyoloknál ezen a nyáron új időszámítás fog kezdődni, amit jelez, hogy bár a szövetségi kapitányt nem küldik el, a spanyol foci felső vezetése egyértelművé tette, hogy egyéb változások viszont lesznek a csapatnál. A Tiki-taka-korszak lezárult tehát, az A csoportból Spanyolország és Ausztrália esik ki a világbajnokságról.
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2014-06-24 21:44:28

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>