. Ma Béla napja van.
Foci VB:Olaszország-Uruguay 0:1
2014-06-25 16:21:12
Foci VB:Olaszország-Uruguay 0:1

Foci VB:Olaszország-Uruguay 0:1

Egy továbbjutó hely kérdése a brazíliai labdarúgó világbajnokság D csoportjában is eldőlt már. Costa Rica már biztosan az első helyen jut tovább.


Amennyiben Olaszország kikap Uruguaytól, akkor egyrészt kiesik, másrészt kialakul a dél-amerikai ág az egyenes kieséses szakaszban. Ezt nyilván szeretné elkerülni Cesare Prandelli együttese, ezért változtatott a kapitány a kezdőcsapatán. A védelembe visszatért Barzagli, a középpályán ezúttal Pirlo és Marchisio mellett, De Rossi, Candreva és Motta helyén De Sciglio és Verrati szerepel majd. Az olasz csatársorban Immobile kezd Balotelli mellett, valószínűleg ő fogja átvenni Motta szerepkörét is, hiszen a brazil születésű játékos csatár poszton is bevethető. Az uruguayiaknál ugyanaz a kezdőcsapat fut majd ki a pályára, amelyik az angolok ellen is elkezdte a csatát, Óscar Tabárez tehát nem nyúlt hozzá a győztes csapathoz. Montevideóban és Rómában is abban reménykednek a szurkolók, hogy meg lesz a továbbjutás, azonban csak az egyik csapat juthat tovább. A döntetlen a gólkülönbség miatt az olaszoknak lenne jó.


Az olasz kezdőcsapat: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Darmian, Verratti, Pirlo, Marchisio, De Sciglio, Balotelli, Immobile Szövetségi kapitány: Cesare Prandelli
Az uruguayi kezdőcsapat: Muslera, Cáceres, Giménez, Godín, Álvaro Pereira, Álvaro González, Arévalo Ríos, Lodeiro, Cristíán Rodríguez, Cavani, Luís Suárez Szövetségi kapitány: Óscar Washington Tabárez
Játékvezető: Marco Rodríguez (Mexikó)
Nézőszám: 39570 fő


1. perc: A fehérben látható uruguayi csapat kezdi a meccset, az olasz csapat kékben virít ma. Uruguaynak csak a győzelem elfogadható, eddig ez nem jött nekik össze, 1970-ben jártak hozzá a legközelebb, akkor gólnélküli döntetlen lett az eredmény!


12. perc: Pirlo ível be messziről egy szabadrúgást, Muslerának bele kell ütnie, különben a léc alatt köt ki! A szöglet nem veszélyes!


23. perc: Eddig nincs sok esemény! Most viszont Balotelli karatézza le Pereira fejét, de ez nem küzdősport, úgyhogy villan a sárga a mexikói bíró kezében! Balotelli kihagyja a nyolcaddöntőt, ha továbbjut a csapata!


33. perc: Suárez ugrik ki Lodeiro passzával a baloldalon, beadására szépen jön Buffon, aki Lodeiro elé öklözi, majd a középpályás lövését már megfogja! Majdnem pórul járt a rutinos kapus!


45. perc: Kettő percet pakol rá a bíró, miután ez letelik, jön a pihenő!


Egy helyzet itt, egy ott, egyébként mezőnyjáték, meg egy sárga lap! Ez az első félidő „eseménysora”. Érthetetlen, hogy Uruguay miért nem lép fel támadólag, már csak egy félidő áll rendelkezésükre, hogy gólt rúgjanak, különben kiesnek! Valószínű, hogy Óscar Tabárez felvilágosítja erről fiait, és a második félidőben jobban játszik a csapat. Az olaszoknak jó ez a döntetlen. Szünet!


A két csapat összesen cserélt kettőt a szünetben, Balotelli valószínűleg megsérült, Parolo játszik a helyén, valamint Maxi Pereira is jön a másik oldalon Lodeiro helyére! Olaszország kezdi a második félidőt!


46. perc: Arévalo Ríos is szabálytalankodik, neki is jön a sárga!


58. perc: Marchisio vállal lökte Arévalo Ríost, majd még a vádliját is megrúgta, ezért pedig jár a piros lap! Nem volt gusztusos megmozdulás! Nagyon nehéz helyzetben az olaszok!


63. perc: Csere formájában reagál az új helyzetre Tabárez, Álvaro Pereira helyére Christian Stuani érkezik!


66. perc: Suárez kap kiugratást a tizenegyes pontra, majd jobbal tüzel a jobb alsó felé, Buffon azonban leér!


71. perc: Ciro Immobile nem csinált semmit ma, így csere keretében lejön az olaszoknál, Cassano áll be!


74. perc: Cavani odarúg Verrattinak, aki belesérül az esetbe, le kell cserélni, Motta váltja őt!


77. perc: De Sciglio lerántja Pereirát egy sárga lapért cserébe! Közben az Uruguayiaknál beáll Gastón Ramírez is, Cristíán Rodríguez jön le!


81. perc: Vezet Uruguay! Eddig bírták az olaszok! Ki fognak esni? Ramírez balról ad be egy szögletet, a rövidnél Godín ugrik háttal a kapunak, és fejel a kapu bal oldalába! 0:1


90. perc: Öt percet kapnak még az olaszok az egyenlítésre!


95. perc: Ez azonban nem sikerül, mert a játékvezető ebben a pillanatban lefújja a meccset!


Kiesett Olaszország! Egy indulatoktól sem mentes meccsen Diego Godín fejese döntött. Volt itt érdekes piros lap! Suárez megharapta Chiellinit, azért nem járt piros!  Szóval, ezen a meccsen elég sokat lehet és fognak vitatkozni! Egy biztos, az olaszok törekedtek arra a második félidőben, hogy döntetlenre hozzák a meccset, de ez nem sikerült, mert emberhátrányba kerültek. Godín meg bepasszírozott egy gólt és ezzel eldöntötte a továbbjutást. Olaszország kiesett, Uruguay továbbment a dél-amerikai ágra.
(Haász Rudolf

Utoljára frissítve: 2014-06-25 16:38:23

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>