. Ma György napja van.
Folyamatosan nő a népszerűségük
2018-09-09 22:32:07
Folyamatosan nő a népszerűségük

Folyamatosan nő a népszerűségük

Összesen  1162-en kezdik  meg az egészségtudományi, sporttudományi és pedagógus képzési területen a tanulmányait a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának négy képzési helyén.


A 2018. évi felvételi eljárások során az elmúlt  évhez képest ismét nőtt a karra felvett hallgatók száma. Összesen  1162-en kezdik  tanulmányaikat a kar négy képzési helyén. A fentieken túlmenően  Zomborban, a kihelyezetett tagozaton, az  ápoló BSc képzésre további huszonnégyen nyertek felvételt.


A PTE Egészségtudományi Karán jelentős részben hiányszakmákban – egyebek mellett ápoló, szülésznő – folyik a képzés. A hazai egészségügyi ellátásban kulcsfontosságú szerepet betöltő szakdolgozók utánpótlása kiemelt helyen szerepel, amit a főhatóságok is elismernek és támogatnak. A  kar koordinálásában az elmúlt években számos, a képzések  tartalmi részét érintő fejlesztés zajlott, így ezen szakmák és különösen az ápoló BSc esetében jelentősen bővültek a hatáskörök, illetve 2017-ben megindulhatott országos kiterjesztésű ápolás MSc képzés.


A Pécsi Tudományegyetemre felvett hallgatók több mint húsz százaléka az Egészségtudományi karon kezdheti meg tanulmányait. Ennek fényében különösen nagy szerepet játszik a karéletében, hogy ebben a tanévben a Modern Városok Program beruházásának első fázisaként  a Szepesy utcai épületében megkezdőnek a munkálatok.

Utoljára frissítve: 2018-09-09 22:32:40

További híreink
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
Bővebben >>