. Ma Izabella napja van.
Fűbe heveredik ismét Pécs
2024-06-01 02:06:54
Fűbe heveredik ismét Pécs

Fűbe heveredik ismét Pécs

A Zsolnay Negyedben piknik pokrócokon üldögélve élvezhetik a jó időt és a jó programokat a pécsiek a hétvégén.

Június 1-jén és 2-án a Zsolnay Pikniken az 1990-es évek legjobb magyar popdalai is megelevenednek, fellép Malek Andrea, de lesz rock’n’roll, flamenco bemutató és slam poetry is.

Feleségek és szeretők címmel június 1-jén fellép Szűcs Gabi énekesnő és Schell Judit színésznő, valamint a Szűcs Gabi Quintet. Mesélnek, énekelnek híres művészekről, színésznőkről, olyanokról mint Marilyn Monroe vagy Karády Katalin. Szó lesz szerelemről, örömről és bánatról, nőkről, akik hol szeretők, hol feleségek,  bonyolult kapcsolatban élnek  a szeretett férfival.

Horgas Eszter, Falusi Mariann és a ClassJazz Band koncertje június 2-án olyan fenegyerekekről szól - többek között  Freddie Mercury, John Lennon és Madonna -, akik megváltoztatták a világot, köztük.


A napközben zajló szabadtéri koncertek változatos stílusukkal és hangulatukkal 360 fokos érzelmi utazásra invitálnak. Malek Andrea Máté Péter-, Artisjus- és Emerton-díjas énekesnő-színésznő Soulistic formációja a jazz és latin stílust ötvözi a magyar népzenével.

A flamenco-világzenei fúziós projekt, az Ex Auro a tánc, a zongora és az ének közötti interakción alapul Jorge Quesada (zongora), Keck Mária (ének, tánc) és Böröcz Petra flamenco táncművész előadásában.

Aki kedveli az 1990-es évek magyar popdalait és kíváncsi, hogyan hangzik a Hiphop Boyz az 1930-as évek francia swing stílusával keverve, annak biztosan tetszeni fog a Creme de la pop koncertje. A Merry Go Round Duo igényes lounge zenét játszik összekomponálva örökzöldekkel vagy éppen mai slágerekkel. Feldolgozásaik között Gershwin, Michael Jackson és Bruno Mars dalok is megtalálhatók.

A Marcello and The Flaming Boppers koncertje a rock’n’roll életérzést adja át az 1950-es,1960-as évek legnagyobb slágerein keresztül. Repertoárjukon Elvis Presley, Johnny Cash, Chuck Berry és Jerry Lee Lewis dalok egyaránt szerepelnek. A Blue Canarro Group pedig a szerelemről énekel, lesznek örökzöld dallamok, és sok boldog-szomorú szerelmes dal, ahogy bossanova.

A koncertek mellett lesz gyárlátogatás az Amalgam Collection pécsi telephelyén, véradás és tematikus vezetett séták, ahol az érdeklődők megismerhetik Zsolnay Miklós kalandos életútját, valamint a Zsolnay lányok titkait.

A hazai slam élet két kiemelkedő tehetsége, Simon Marci és Kemény Zsófi közös slam poetry előadást tart. Slágerlista válltöméssel címmel  kerül sor Botos Éva zenés stand up műsorára, amelynek keretében az 1980-as, és az 1990-es évek retro slágerei és a hozzájuk kapcsolódó vicces történetek segítségével idézi fel az X generáció tévedésekkel teli kamaszkorát.

Gyerekekneket is számos program várja. A Bóbita Bábszínház több szabadtéri előadással is készül a hétvégére, látható lesz aCini-Cini muzsika, A bűbájos lakat és A hisztis királykisasszony című zenés, interaktív mesedarabjuk.

A Nevetnikék Alapítvány gyerekprogramjai mellett Lego-Duplo játszóház és a Varázsóra látványos fizikai bemutatói is várják a kicsiket.
 
A Lívi Zeneműhelyére látogatók a korai kötődést támogató zenés foglalkozáson vehetnek részt, míg Lovászi Edina és zenekara egy vidám, bábjátékkal kísért koncertet tart Abszurd, Bravúr, Celeb címmel.

Utoljára frissítve: 2024-06-01 08:20:22

További híreink
Varázslat és fények ünnepe
Az ország első és továbbra is egyetlen fényfesztiválja több mint 100.000 érdeklődőt vonzott Pécsre.
2024-07-09 20:42:59, Hírek, Környezetünk Bővebben
Rekord létszámmal indulnak
Július 12–24. között Debrecen és Miskolc ad otthont az Európai Egyetemi Játékoknak.
2024-07-07 02:06:32, Hírek, Környezetünk Bővebben
Új kezelőhelyiség a pécsi bőrklinikán
Új kezelőhelyiséget alakítottak ki a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ bőrgyógyászati klinikáján.
2024-07-06 21:03:56, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Július 12–24. között Debrecen és Miskolc ad otthont az Európai Egyetemi Játékoknak.
Bővebben >>