. Ma Emma napja van.
Függőségek, párválasztás, mesterséges intelligencia
2023-03-12 21:38:10
Függőségek, párválasztás, mesterséges intelligencia

Függőségek, párválasztás, mesterséges intelligencia

Március 13 és 19 között Pécsen is izgalmas programokkal várják az érdeklődőket a szervezők az Agykutatás Hetén.

Az emberi agy működésébe nyerhetnek betekintést változatos programok keretében a téma iránt érdeklődők az országos programsorozat keretében, ami Pécsett is számos érdekességet kínál. s   amelynek szakmai koordinátora a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Transzdiszciplináris Kutatások Intézete.

A programot csaknem 30 évvel ezelőtt indította útjára a DABI (Dana AllianceforBrainInitiatives), valamint az EDAB (European Dana AlliancefortheBrain), jelenleg pedig a DANA Foundation koordinálja.  Az Agykutatás Hete igyekszik összefogni mindazon tudományterületek eredményeit, kutatási irányait és lehetséges vetületeit, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak a neurológia, illetve a neurobiológia területéhez, ugyanakkor közelebb hozza, elérhetővé teszi a társadalom számára ezen diszciplínák eredményeit.

Ebben az esztendőben is  változatos programok várják az érdeklődőket. A rendezvénysorozat részeként lesz laborlátogatás, számos szakmai előadás, valamint interaktív bemutató. Pécsen  kerekasztal-beszélgetések alkalmával  bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a függőségek világába, ideértve a szex, a játék vagy akár a közösségi médiaaddikciós hatásait is. Szakemberekkel közösen kereshetnek választ arra,, mit és miért lát valaki valamit szépnek, milyen szerepet játszik az agy például a párválasztásban.

Előadás hangzik el az agykutatás és a természetgyógyászat kapcsolatáról,  a flow kutatás eredményeiről.. A PécsZoo-ban sorra kerülő  esemény az érzékelés izgalmas témáját járja körül. A  PTE  3D Nyomtatási és Vizualizációs Központban és az ÁOK Élettani Intézetben interaktív program, míg  a Zebrahal labor  vezetett előadásokkal várja a tudomány eredményei iránt érdeklődőket.

Az alkotás sem maradhat ki a programkínálatból, az általános iskola felső tagozatosainak és  a középiskolás diákok rajzait „Mesterséges intelligencia vs. emberi agy” témakörben várják a szervezők.

A programokról részletesen a www.agykutatashete.hu weboldalon tájékozódhatunk, a pécsi programok ide kattintva olvashatók.

Utoljára frissítve: 2023-03-12 21:50:34

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen....
Bővebben >>