. Ma Emma napja van.
Fundamenta-Amadeus Alkotói Ösztöndíj hatodszor
2017-05-15 19:26:01
 Fundamenta-Amadeus Alkotói Ösztöndíj hatodszor

Fundamenta-Amadeus Alkotói Ösztöndíj hatodszor

Ünnepélyes keretek között adták át a Fundamenta.Amadeus Alkotói Ösztöndíjakat Pécsett  a Nádor Galéria Art&Med Kulturális Központban.


A legnagyobb hazai művészetpártoló magánalapítvány és a Fundamenta-Lakáskassza hatodik alkalommal adta át a Fundamenta-Amadeus Alkotói és Kisalkotói Ösztöndíjakat, illetve a Grafikai Ösztöndíjat a PTE Művészeti Kar hallgatóinak. A pályázati úton elnyerhető alkotói ösztöndíj esélyt teremt már egyetemi  hallgatóként a fiatal művészeknek arra, hogy kiteljesíthessék tehetségüket, ugyanis egy tanéven keresztül havi 75.000 forint juttatásban részesülnek. A kisalkotói ösztöndíj pedig egyszeri 125.000, míg a grafikai 80.000 forint pénzjutalommal jár.


A nagy hagyományokkal rendelkező ösztöndíjat minden év márciusában hirdeti meg az Amadeus Művészeti Alapítvány  a Fundamenta-Lakáskasszával közösen, amelyen immár hatodik esztendeje a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának festőművész, szobrászművész, illetve tervezőgrafika szakos hallgatói is részt vehetnek.


Ebben az esztendőben  az alkotói nagydíjakat  a jeles szakemberekből álló zsűri Kalán Viktória – festőművész (mestere: Nyilas S Márta) és Brutóczki Csaba – szobrászművész ( mestere: Rezsonya Katalin) hallgatóknak  ítélte oda.

A kisalkotói ösztöndíjban  Antal Rebeka (mestere: Hegyi Csaba), Csorba Réka (mestere: Somody Péter), Novák Kata (mestere: Ernszt András,) Barakonyi Borbála (mestere: Losonczy István),  Kincses Előd Gyula (mestere: Rezsonya Katalin) részesült. A grafikai díjat az esemény  plakátját  és a meghívóját tervező  Kubatov Tamara – tervezőgrafikus hallgató (mestere: Böhm Gergely) vehette át.


Az  alapítvány ezen felül a pályázatra beérkezett alkotások közül többet is kiállít az általa fenntartott galériában Budapesten.


A pályázatra beadott műtárgyak Pécsett  június 2-ig tekinthetők meg a Nádor Galériában.

Utoljára frissítve: 2017-05-15 19:32:38

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen....
Bővebben >>